Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Metro 2033

Forfatteren av Metro 2033 er dømt til åtte års fengsel

Dmitrij Glukhovskij er etterlyst av russiske myndigheter på grunn av sin holdning til krigen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Forfatteren av Metro-serien, Dmitry Glukhovsky, er dømt til åtte års fengsel av en russisk domstol.

Glukhovsky, som er russisk statsborger, fikk utstedt en arrestordre mot seg for litt over et år siden, og blir nå ifølge Associated Press dømt for å ha "spredt 'falsk informasjon' om den russiske hæren og for å ha fordømt Moskvas Ukraina-offensiv på sosiale medier", i henhold til en lov som ble vedtatt i forbindelse med den russiske invasjonen av Ukraina.

Den gode nyheten? Glukhovskij dømmes in absentia, noe som betyr at Russland ikke har vært i stand til å finne ham og gjennomføre arrestasjonen.

Glukhovskij er mest kjent for den dystopiske science fiction-serien Metro, hvis første del, 2033, ble utgitt i 2009. Siden har det kommet to oppfølgere, Metro 2034 og Metro 2035. Totalt er bøkene hans oversatt til mer enn 40 språk og har solgt i mer enn fem millioner eksemplarer. Hans siste bok, Outpost, ble utgitt i 2021.

Metro 2033

Relaterte tekster

Metro 2033Score

Metro 2033

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall

Stalker-teamet har laget nok et spill satt til en atomkatastrofe i Russland. Denne gangen i Moskvas undergrunn...

0
Metro 2033-filmen har blitt lagt på is

Metro 2033-filmen har blitt lagt på is

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Metro 2033 er ikke bare et spill, for som de fleste bokormer vet er det også en roman skrevet av Dmitry Glukhovsky, som MGM har hatt planer om å filmatisere. Men nå har...Loading next content