Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
A Plague Tale: Innocence

Forspill: A Plague Tale: Innocence

Vi har spilt de fire første kapitlene i Asobos atmosfæriske snikeeventyr

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Asobo Studios sitt kommende A Plague Tale: Innocense vekket min interesse helt tilbake da jeg først så det under Focus Home Interactive sitt What's Next. De få minuttene med gameplay jeg fikk se var mer enn nok til å fange interesse min.

Jeg dro til Focus Home Interactive for å lære mer om den spennende tittelen, og spille gjennom de første par timene av spillet. Du spiller som Amicia De Rune som, akkompagnert av sin lillebror Hugo, må gjøre sitt beste for å unnslippe inkvisisjonen mens Svartedøden pågår rundt dem i denne blandingen av historiske fakta og fiksjon.

Spoiler alert! Jeg må advare om at jeg går igjennom de fire første kapitelene i dette forspillet, og om du heller vil gå blindt inn i spillet anbefaler jeg at du hopper direkte til konklusjonen istedenfor.

Dette er en annonse:

Det første som slår oss idet jeg starter spillet, er grafikken. A Plague Tale starter i en frodig skog, hvor det kommer klart frem at Asobo mestrer omgivelser og miljø. Lyseffektene, løvet som hvirvler omkring i luften og på bakken; alt i alt er dette en fryd for øyet. Designteamet har også gjort en fabelaktig jobb med å få endringene i omgivelsene til å føles naturlige. Skogen går fra å yre av liv til å bli mørk, med visnet gress og en lukket atmosfære. Jeg spilte på PC og opplevde ingen problemer under mine fire timer med spilletid.

A Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: Innocence

Spillet starter med introduksjonen av Amicia og hennes far mens de går en tur med hunden sin. Det første kapittelet har som mål å introdusere aktørene og de første gameplay-prinsippene: At du kan gjemme deg i høyt gress, og at du kan bruke spretterten din til å drepe - om du er presis nok.

Etter å ha jaktet og drept et villsvin med spretterten din vender du nesa hjemover. Der finner du en bråte med folk (hovedsaklig tjenestefolk) som prater om alt mellom himmel og jord, og det føles virkelig levende. Det er på dette tidspunkt at vi blir introdusert for Amicia sin lillebror, Hugo. Vi finner fort ut at de ikke kjenner hverandre svært godt, men vi rekker ikke utforske problemene de imellom før de virkelige problemene begynner.

Dette er en annonse:

Inkvisisjonen er på et uventet besøk i byen, og er i ferd med å ransake De Rune-hjemmet, som igjen fører til spillets første snikeseksjon. Etter at Amicia har blitt gjenforent med broren sin, kommer de seg ut av bygget ved å snike slalom mellom soldatene mens disse plyndrer hjemmet deres og dreper tjenerne. Spillmekanikken som vises frem her er ganske typisk for denne typen spill. Du kan gjemme deg i høyt gress, kaste småstein for å distrahere vaktene - ganske klassisk der altså. Men i tillegg må du ta vare på Hugo, som ikke kan være alene for lenge av gangen før han får panikk og tiltrekker seg oppmerksomhet - en interessant vri.

A Plague Tale: Innocence

De to kommer seg etter hvert ut av De Rune-herskapshuset og benflyr mot nærmeste landsby. Men når de ankommer begynner landsbyboerne å holde Amicia og Hugo ansvarlig for at pesten også har gjort sitt inntog. Spillet bryter dermed med snikingen, og kapittelet avsluttes med en bosskamp hvor du må slåss mot en mann ikledd full platerustning.

Etter å ha unnsluppet landsbyboerne søker så søskenparet mot kloakken, hvor rotter og uhumskheter venter. Har du en rottefobi kan det hende at du vil stå over denne delen, eller hele spillet rett og slett. Du må bruke lyset for å holde krypene unna, men selv med en fakkel føler man seg aldri helt trygg.

A Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: Innocence

Via eventyret deres blir de to søsknene bedre kjent. Det er en god del dialog, og forholdet deres utvikler seg konstant. Noen ganger er Hugo bedrøvet, og andre trenger Amicia litt avstand, og det er en god variasjon i samhandlingen deres.

Du kan også samle forskjellige materialer for å lage våpen og andre redskaper, ikke ulikt The Last of Us.

Det tok kun fire timer å spille gjennom de fire første kapitlene i spillet, og med 17 kapitler totalt tar det nok mellom 12 og 15 timer å fullføre hele spillet.

A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence virker veldig lovende. Utviklerne har tatt en sjans på det å fortelle en historie om et par barn i en såpass brutal historisk setting, men historien har meget med potensiale. Gameplayet er ikke innovativt per se, og en smule repetitivt, men med et par interessante nyanser som gir spilleren noen gode taktiske utfordringer. Kombinert med den velfortalte historien så har A Plague Tale: Innocence virkelig det som må til for å skape et godt spill.

HQ
A Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: InnocenceA Plague Tale: Innocence

Relaterte tekster

1
A Plague Tale: InnocenceScore

A Plague Tale: Innocence

ANMELDELSE. Skrevet av Odd Karsten Svartaas

La oss bare starte denne teksten med en advarsel: Har du en fobi for mus og rotter (murophobia som jeg fant ut at det het) så er ikke dette spillet for deg. Det kunne til...

0
A Plague Tale blir TV-serie

A Plague Tale blir TV-serie

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

A Plague Tale: Innocence var uten tvil ett av 2019s mest undervurderte spill, men det har heldigvis fått såpass mye oppmerksomhet i ettertid at oppfølgeren A Plague Tale:...Loading next content