Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Disney Speedstorm
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   forspill
   Warhammer 40,000: Dawn of War 3

   Første titt på Warhammer 40,000: Dawn of War 3

   Rutinerte Relic har ambisjoner om å sette RTS-sjangeren tilbake på dagsordenen, med et spill av episke proporsjoner. Vi har fått en liten smakebit allerede...

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Space marines, orker og det som verre er. I Warhammer 40,000-serien finnes det ingen "good guys" og det er litt av sjarmen. Space marie-soldatene blir tidvis fremstilt som heltene, men i realiteten er de bare lakeiene til den udødelige Emperor, som utnytter tusenvis av krigere som bare delvis har meldt seg frivillig. Tematikken og hendelsene er av episk proporsjoner, praktisk talt hele tiden.

   Dette gjelder også for Dawn of War 3, som tar opp arven etter sin syv år gamle forløper. Bak spakene finner vi fremdeles rutinerte Relic Entertainment.

   Kampanjen i spillet er fordelt over tre raser. Da vi dro til London for å sjekke ut spillet fikk vi se den første av dem, nemlig The Space Marines. I demoen ledet vi soldaten Gabriel Angelos og hans menn gjennom et slags opplæringkart, der man fikk lære både grunnleggende og avanserte ferdigheter å kjenne. Enhetene man hadde kontroll over var delt inn i tre kategorier, mer bestemt normale "grunts", "hero units" og "sniper units".

   HQ
   Dette er en annonse:

   Ulike "grunt units" kan normalt takle én ting veldig bra, og de utgjør kjøttet i hæren din. De kan gjøre stor skade, men klarer seg best i ledelse av en "hero unit" som Gabriel. I likhet med andre helter har Gabriel kraftige spesialegenskaper, som for eksempel en massiv krigshammer (altså en warhammer) som kan dele ut et mektig "God Splitter"-angrep.

   Til slutt har vi snikskytterne, som er de tøffeste av dem alle. Vi så Blood Raven Imperial Knight Solana droppe ned fra skyene i alle sin prakt. War Mech-roboten har våpen som kan jevne hele områder med jorden, og raketter som aldri viser nåde. Det er for tidlig å vite hvordan balansen mellom enhetene vil bli, men det er tydelig at utviklerne vil ha alt så episk som mulig. En gigantisk laser fra verdensrommet avsluttet demoen, og fiendens base ble totalt utslettet. Det første oppdraget var satt til en frossen planet med lava i sprekkene (isen var i ferd med å smelte) og resten av spillet skal angivelig by på stor variasjon. Mange av stedene vi skal besøke er imidlertid direkte knyttet til historien, så utviklerne ville ikke si for mye.

   Warhammer 40,000: Dawn of War 3

   Vi fikk dog sjansen til å intervjuet produsent Stephen MacDonald for en statusrapport på Warhammer 40,000: Dawn of War 3-utviklingen. Denne oppfølgeren har mange ventet lenge på, men det skal samtidig nevnes at Relic har vært imponerende flinke til å støtte de to foregående spillene i rekken. De har blant annet sluppet masse DLC og lagt til mod-støtte. Moderniseringen måtte gjøres på riktig måte, til rett tid, og derfor gikk teamet mye frem og tilbake før de satte igang for alvor. Helteenheter ble prioritert, samtidig som de hentet tilbake basebygging fra det første spillet. Dette for å kunne gjennomføre kamper i enda større skala enn før, uten at spilleren mister den strategiske og taktiske valgfriheten.

   Dette er en annonse:

   Demoen viste oss en kjernemekanikk Space Marines-soldatene har, som separerer dem fra andre raser. Såkalte "dop pods" kan nemlig bli brukt både til å trene nye units der og da, samt å ødelegge fiendens formasjoner ved å smelle ned en unit midt i blant dem. Alle rasene vil ha en kjernemekanikk som dette for å gjøre dem unike.

   Når det gjelder grafikken har ikke Relic fokusert på å gjøre alt så pent som mulig. I stedet har de innsett hvordan de stadig større kampene krever overblikk og struktur. Teamet har derfor jobbet hardt med å finne balansepunktet mellom episk action og et spill der man klarer å beholde oversikten blant spesialangrep og effekter. MacDonald er veldig fornøyd med sluttresultatet, og stolt på teamets vegne.

   Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3

   At de har lagt ned såpass mye arbeid i Warhammer 40,000: Dawn of War 3 er helt klart en god ting. Det er nemlig en kjensgjerning at strategispill i sanntid har havnet på sidelinjen i løpet av de siste årene. Det har ikke blitt produsert så fryktelig mange av dem, og de få som faktisk har kommet ut har ikke klart å hevde seg mot MOBAer og skytespill. Relic ser nå sjansen til å gi sjangeren et skikkelig comeback. Mange MOBA-spill har tross alt endel likheter med (og røtter fra) RTS-sjangeren, og det er garantert mange nye spillere der ute som hoppet rett på MOBA. Disse er alle potensielle spillere som vil ha glede av et klassisk, men moderne sanntids strategispill. Dét er i det minste håpet til Relic, som gjerne vil ha RTS tilbake på banen.

   Og det vil i grunnen jeg også. Warhammer 40,000: Dawn of War 3 ser ut til å ha "det beste fra begge verdener". Det har basebyggingen vi kjenner fra det første spillet, pluss helteenhetene som ankom i det andre spillet. Grafikken har et interessant preg, og filosofien er ikke bare "bigger and badder", men også "bigger and better". Vi kan se frem til et deilig kaos på slagmarken, men samtidig et kaos man klarer å kontrollere og forholde seg til. Det ferdige resultatet blir kanskje ikke noe man mister munn og mæle av ved første øyekast, men noe man kommer til å kose seg skikkelig med mens man spiller. Og dét er jo det viktigste. Når det er sagt skal ikke Dawn of War 3 slippes før i 2017, så utviklingen er på ingen måte over ennå. Ikke desto mindre lover dette bra for PC-spillerne.

   Warhammer 40,000: Dawn of War 3

   Relaterte tekster

   1
   Warhammer 40,000: Dawn of War 3Score

   Warhammer 40,000: Dawn of War 3

   ANMELDELSE. Skrevet av Matti Isotalo

   Utvikler Relic Entertainment har tatt det beste fra forgjengerne, og med Dawn of War 3 serverer de et strategispill 40K-fansen er nødt til å like...

   0
   Ny modus sluppet til Dawn of War 3 i dag

   Ny modus sluppet til Dawn of War 3 i dag

   NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

   Relic og Sega kan fortelle at strategifansen som spiller Warhammer 40,000: Dawn of War 3 kan nyte den nye modusen Annihilation fra og med i dag. Som tittelen antyder er...

   0
   Se Dawn of War 3 sin åpningssekvens

   Se Dawn of War 3 sin åpningssekvens

   NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

   Med bare seksten dager igjen til lanseringen av Warhammer 40,000: Dawn of War 3 er det nok mange av dere som begynner å kjenne pulsen øke litt. Da passer det godt at vi...   Loading next content