Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Forza Motorsport 6

Forza Motorsport 6

Etter seriens skuffende debutspill på Xbox One-plattformen, lover Microsoft bot og bedring med Forza Motorsport 6. Vi har prøvekjørt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Et spill som er så nyansert og detaljert som Forza Motorsport 6 kan ikke testes skikkelig i et hektisk miljø likt det vi finner på E3s messegulv. Selv om den optimale løsningen ville vært mange timer i fred og ro bak rattet, bød likevel Microsofts tilstelning i Madrids Circuito del Jarama på en rekke baner og biler for oss nysgjerrige journalister.

Utvikler Turn 10 hevdet at demonstrasjonen vi fikk tilgang til var representativ for det ferdige produktet, så vi antar at ikke vil dukke opp så altfor store endringer før lanseringen i midten av september. Banene som var tilgjengelige var skreddersydd til å demonstrere endringene i årets utgave: Det fargerike dagsløpet i Rio i den nye Ford GT (eller klassikeren Ferrari 250 GTO), et nattløp ved Sebring International Raceway i den kraftfulle Lamborghini Huracán og til slutt et regnfullt løp på Brands Hatch i en Audi TTS Coupé. Heldigvis var over halvparten av teststasjonene utstyrt med ratt og pedaler fra Thrustmaster sammen med et komfortabelt racingsete, så testingen kunne foregå så nært opp mot hvordan jeg ville spilt det på kontoret.

HQ

Først ut var en runde på våt asfalt for å se hvordan væreffektene hadde blitt endret, både visuelt og med tanke på veigrepet. Visuelt sett var det i hvert fall en suksess, men selve kjørefysikken føltes litt overdrevet. Jeg vet mer når vi får lekt litt med andre biler og innstillingsmulighetene, men under testingen var det glatt allerede i første sving og ved første tråkk på bremsen. De omtalte 3D-vannpyttene skapte vannplaning på en måte vi ikke har sett i noen spill tidligere, og selv om det i seg selv er imponerende føltes det altså litt overdrevet.

Dette er en annonse:

Den nye tilføyelsen med billøp om natten var neste punkt på agendaen. Her finnes det to varianter: I den ene har du gatebelysning, mens i den andre ser du kun det billyktene lyser opp foran deg. Jeg tynet Lamborghinien så mye vi turte under et løp med kun billykter som lyskilde, og selv om det ikke endrer styring eller veigrep byr det på andre utfordringer i form av visuelle referanser. Dette er utvilsomt et interessant tilskudd til serien, men jeg er fortsatt ikke overbevist om at nattracing vil bli like underholdende i lengden som de vakre banene er i dagslys. Dette kan også skyldes at banevalget ikke var det beste.

Forza Motorsport 6Forza Motorsport 6

På grunn av dette var det desto enklere å ha det moro på banen i Rio, bak rattet til den splitter nye Ford GT i fullt dagslys. Jeg ble fortalt at dette skulle være den beste banen i hele Forza-serien, og vi kan i det minste bekrefte at den har noe spesielt ved seg som oppmuntret til å prøve den om og om igjen. Den demonstrerte studioets styrke når det kommer til tørr asfalt i dagslys, og den fungerer godt for å vise frem hva som kan skje i race med 24 spillere (tidligere var 16 spillere maks). Med flere biler på banen stilles det større krav til kjøringen, men jeg krysser fingrene for at den kunstige intelligensen til spillets Drivatars blir bedre med tiden. Vi har blitt lovet bedre opplæring, justerbar aggressivitet og bevissthet rundt føreforholdene, men dette så jeg ikke så mye til i den lille delen av spillet jeg fikk prøve.

Fargene, varmen fra Rio, regnet, mørket, Lamborghini og Ferrari 250 GTO sendte naturligvis tankene til fjorårets Forza Horizon 2. Franchise-sjef Bishop forklarte at Turn 10 ikke bare hadde latt seg inspirere av det visuelle fra Horizon-spillet, men at Playgrounds tittel også ble et referansepunkt for mange andre forbedringer. Selv om været ikke er like dynamisk i Forza Motorsport 6, så har den nye grafikkmotoren, ForzaTech, sørget for en bedre opplevelse enn tidligere med sine 60 bilder i sekundet og full 1080p oppløsning.

Dette er en annonse:
Forza Motorsport 6Forza Motorsport 6

Det siste tillegget som har vakt stor interesse er endringer i karrieremodusen. Det er deilig at de endelig beveger seg vekk fra oppskriften de har brukt gjennom alle år, der man starter med småbiler for å jobbe seg oppover. Å bruke timevis bak rattet på vanlige biler før man får komme skikkelig igang, er ikke noe moro lenger. Den nye ordningen er derfor å heller fokusere på å gjenskape noen av de største øyeblikkene fra motorsportens historie, som for eksempel rivaliseringen mellom Ferrari og Ford på 60-tallet. I lys av denne fabrikantduellen får man ta del i en rekke løp med forskjellige bilklasser, slik at variasjonen i den omlag 70 timer lange karrieren blir langt høyere.

HQ

Kort sagt la vi likevel ikke merke til noen gigantiske endringer her. Faktisk er det heller snakk om må justeringer, og det er nok også den beste ruten å velge for en simulatorserie som tross alt er godt etablert allerede. Vi merket størst forskjell da vi kjørte på våte og glatte overflater. Her var effekten av å kjempe mot naturkreftene i overkant stor, men teamet har fortsatt tid på seg til å finjustere dette. Det handler om å finne balansen i å tilby en realistisk kjøreopplevelse samtidig som det ikke er så virkelighetsnært at kun proffe førere takler svingene. Området der Forza Motosport 6 virkelig imponerer er på innholdssiden, takket være utrolige 450+ ForzaVista-biler ved lansering, samt 26 baner, 24-timersløp og den forbedrede karrieremodusen. Dette blir et enormt spill som forhåpentligvis kan fylle hullet i asfalten som forgjengeren Forza Motorsport 5 etterlot seg. Vi ser frem til å teste fullversjonen.

Forza Motorsport 6Forza Motorsport 6
HQ

Relaterte tekster

3
Forza Motorsport 6Score

Forza Motorsport 6

ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Terje har tatt på seg kjørehanskene, sjekket at vindusviskerne og frontlysene fungerer, og forlatt depoet i en forrykende fart. Forza Motorsport 6 føles som ekte racing!

2
ForzaRC-finalen avholdes under Le Mans

ForzaRC-finalen avholdes under Le Mans

ESPORTSTEKST. Skrevet av Tor Erik Dahl

Scenen er utvilsomt satt for Forza Racing Championship (ForzaRC) Season 3: The Porsche Cup, for denne uken ble det annonsert at finalen skal finne sted 17.-18. juni under...

0
Store titler i ukens Deals with Gold

Store titler i ukens Deals with Gold

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Uken Deals with Gold-salg er godt igang, og du som sitter med en Xbox One eller Xbox 360 har muligheten til å skaffe deg relativt store spillproduksjoner til en rimelig...

0
Spill Forza Motorsport 6 gratis i helgen

Spill Forza Motorsport 6 gratis i helgen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Hvis du fortsatt ikke har testet det nyeste spillet i en av de beste racingspillseriene på markedet, så har du en gyllen mulighet til å spille Forza Motorsport 6 denne...Loading next content