Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

Siden det er den uheldigste dagen, i den skumleste måneden, tenkte vi at vi skulle skrive litt om et par spillhelter som kanskje ikke har det så greit i livet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ingen som er helt sikre på hvorfor fredag den 13. har fått så dårlig rykte på seg. Noen tror det stammer fra norrøn mytologi, andre tror det stammer fra Bibelen. Uansett, dagen er forbundet med uhell, uflaks og ulykke og i denne artikkelen har vi samlet en rekke spillfigurer som alle kunne trengt en dose Felix Felicis.

Skull Kid

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

En liten urokråke som egentlig bare er interessert i å skape ugagn, men som ender opp med å stjele en maske som helt tilfeldigvis er besatt av mørke og onde krefter slik at han ender opp med å forårsake verdens undergang (sånn nesten, i hvert fall). Uflaks, sa Severin Suveren.

Dette er en annonse:

Adam Jensen fra Deus Ex: Human Revolution.

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

Fyren ser for seg en helt vanlig dag på jobben som sikkerhetssjef for Sarif Industries, men neeeida. Terrorister må selvsagt angripe hovedkontoret, dama blir tilsynelatende drept, og Adam selv blir så hardt skadd at han praktisk talt må bygges om til en cyborg for å overleve. Som om ikke det er nok blir fyren forsøkt utnyttet av både den ene og den andre fraksjonen nå som han har blitt en krysning mellom Robocop og Rick Deckard. And he never even asked for this!

Johnny Sasaki fra Metal Gear Solid

Dette er en annonse:
Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

Hele slekta hans er bare en gjeng med ulykkesfugler som er på feil sted til feil tid (ofte så Snake kan bryte seg ut av fengsel). Han er viden kjent for den voldsomme diareen sin, og mister ofte klærne, så vel som verdigheten.

Nagito Komaeda fra Danganronpa 2: Goodbye Despair

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

Danganronpa-spillene introduserer oss for en gruppe elever som er best innenfor sitt felt. Under slike omstendigheter skulle man tro at en elev med tittelen "Ultimate Lucky Student" bare seiler på en ren fetter Anton-bølge. Slik fungerer det dessverre ikke for Nagito. Hellet hans kan riktignok gi enorme utslag, men i begge ender av flaks-skalaen. Talentet hans ser ut til å virke med en slags pendeleffekt: Så snart han opplever ekstrem flaks, kan han vente seg å oppleve ekstrem uflaks ikke lenge etter. På toppen av det hele gjør talentet ham til en farlig person å være i nærheten av, da flaksen ofte har reddet livet hans på bekostning av at noen nær ham eller som befinner seg i nærheten av ham har dødd i stedet. Om en situasjon er heldig eller uheldig er med andre ord et spørsmål om øyet som ser - vel å merke hvis øyet som ser har blitt drept på grunn av ekstrem uflaks, selvfølgelig.

Larry Butz fra Ace Attorney

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

Han er voldsomt flink til å komme seg inn i situasjoner slik at han blir mistenkt for drap, til tross for at det eneste han vil er å finne kjærligheten. Hver gang han blir frikjent havner han i trøbbel igjen. Han er også ganske uheldig i valg av kjærester. Stakkars fyr.

Yoshi i Super Mario World.

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

For det første har det nylig blitt offisielt bekreftet fra Nintendos hold at Mario faktisk dænger Yoshi i hodet hver gang den stakkars dinosauren skal stikke ut tungen og spise noe. For det andre, og dette er kanskje enda mer dramatisk, har Mario ofret mang en Yoshi i de bunnløse avgrunner. Årsaken? Han (Mario altså) har behov for å "hoppe litt høyere", og har dermed brukt Yoshi som springbrett. Mr. Meeseeks i Rick and Morty har ingenting han skulle ha sagt; det er Yoshi som uten tvil kan erklære at "Existence is pain".

Hawke fra Dragon Age 2

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

Uansett hva Hawke gjør så går det galt. Familien dør som fluer. Mages ryker i tottene på templars og ender opp med å ødelegge Kirkwall.. Vennene hennes stjeler uvurderlige skatter fra Qunariene og starter en krig, eller blir til demoner, eller blir gale av mystiske speil. Og med tanke på hvor dårlig DA2 ble mottatt så er nok Hawke den Dragon Age-figuren med mest uflaks.

Ryder fra Mass Effect: Andromeda

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

Herre jemini, ingen har vel hatt så mye uflaks i verdensrommet siden Tom Hanks i Apollo 13 og Sandra Bullock i Gravity! Ryder våkner opp etter 600 år og alt har gått til helsike. Romstasjonen er ikke ferdig, det har vært borgerkrig, planetene de skal bosette seg på er ubeboelige, de plages av fiendtlige romvesener og fiendtlige robot-romvesener, ingen greier å ta vare på seg selv og Ryder må fyke som en strikkball fra planet til planet og rydde opp i idiotiske problemer. Og på toppen av det hele dør faren hennes og broren ligger i koma!

Og kanskje de mest uheldige av alle:

Simmer i The Sims

Fredag den 13-spesial: Uheldige helter!

Hvorvidt du har et godt eller dårlig liv som sim er helt og holdent avhengig av hvor heldig du er med spilleren din. Er du skikkelig uheldig får du en spiller som praktisk talt bruker deg som sin personlige lille marionett for å få utløp for sine mest sadistiske fantasier. Forsvant stigen din etter du hoppet ut i bassenget slik at du endte opp med å drukne? Brant huset ditt ned kun for at du skulle bli nok en gravstøtte for spilleren som ønsket å bygge en vakker kirke med en stor kirkegård attåt? Har du bodd innesperret i en kjeller og blitt tvunget til å leve som kunstner, kun for at en intetanende familie som bor i etasjen over deg får alle pengene du tjener? Da er du etter alt å dømme en uheldig sim (og skal vi tro Reddit er alt dette eksperimenter folk faktisk har gjennomført i The Sims).

Et par som også bør nevnes:

John Marston fra Red Dead Redemption går jo gjennom helvete og høyvann, men får ingenting igjen for det og blir forrådt flere ganger enn det er kuler i en Hollywood-revolver.

Leon Kennedy fra Resident Evil 2 får en full-blown zombie outbreak slengt i fleisen på sin første dag på jobb som politimann.

Max Payne har det som regel ikke bra. Så fort noe ser ut til å bedre seg for ham går det rett i dass igjen.

Er det noen andre du føler burde vært på denne lista? Kom med forslag i kommentarfeltet!Loading next content