Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Fredagskos: Skihoppspill til Iphone

Kim har blitt inspirert av den oppløftende norske innsatsen i Mellom-Europa og satt seg ned med fire skihoppspill til Iphone. Hvilke av dem svever som Tom Hilde, og hvem flakser ned på kulen som Eddie The Eagle?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Om du etter den Tysk-Østerrikske hoppuken fremdeles ikke har gått lei av flistynne guttekropper som svever gjennom luften med planker på beina, men heller lengter varmt etter skiflyvning i Vikersund og VM i Holmenkollen, vil dagens tekst være av stor interesse. Vi har nemlig testet de ulike skihoppspillene på AppStore, og her er det betraktelige kvalitetsforskjeller.

Ski Jumping - Winter Sports 2011:
(Pris: 6 kr)

Fredagskos: Skihoppspill til Iphone

Hoppspillet fra dtp-entertainment AG skiller seg ut fra de andre gravitasjonsmotstanderne ved sin spennende kameravinkel. Der hvor de andre har spilt trygge kort med den klassiske sidevinkelen, ser vi her hopperen bakfra gjennom hele øvelsen.

Dette er en annonse:

En annen særegenhet ved Ski Jumping - Winter Sports 2011 er at du her også må holde orden på skiføringen i tilløpet. Holder du ikke balansen ender du utenfor sporet og taper massevis av fart. I luften utnyttes telefonens gyroskop for å holde balansen og motvirke vindens ulumskheter. Dette fungerer så absolutt tilfredsstillende, selv om det enkelte ganger kan bli litt vel mye vingling i svevfasen.

Det er også her en mulighet for å spille en form for verdenscup, men det finnes i realiteten kun to forskjellige hoppbakker. I disse kan det imidlertid hoppes fra tre ulike avsatser, noe som gir totalt seks ulike konkurranser. I rennene deltar det bare 15 ulike hoppere, men disse er til gjengjeld basert på ekte utøvere. Storheter som Madysz, Jacobsen og Hamann sitter parat på bommen for å gi deg reell konkurranse. Arne Scheie finnes naturlig nok ikke som kommentator, da han ville gått fullstendig i fistel på grunn av de hårreisende variasjonene i stilkarakterer. To nærmest identiske hopp kan belønnes med alt fra 18,5 til 9,5 i stil, noe som er hinsides all fornuft, og faktisk legger en solid demper på spillopplevelsen.

Ski Jumping - Winter Sports 2011 fremstår likevel som et brukbart alternativ, og er også det billigste spillet i testen.

6/10

Dette er en annonse:

Holmenkollen Skijump:
(Pris: 17 kr)

Fredagskos: Skihoppspill til Iphone

Holmenkollen Skijump har hatt en enorm suksess som flash-spill på Internett. Det finnes vel knapt en spillinteressert nordmann som ikke har vært borti denne tidtrøyta i arbeidstiden, eller når man egentlig burde vært dypt nedgravet i pensumbøkene.

Iphone-versjonen er i bunn og grunn en kopi av Holmenkollen Ski Jump 2 som vi finner på verdensvevet. Sett bort i fra at man istedenfor å benytte space og piltaster heller berører skjermen for å styre den spretne idrettsutøveren.

Det faktum at det kun er én bakke å hoppe i, og at det ikke finnes noen konkurranseformer annet enn å hoppe mot seg selv og eventuelle venner lokalt, er et klart minus. Til tross for at spillet innehar en viss "bare-en-gang-til-faktor" og at Holmenkollen generelt sett er en idrettsarena å være stolt av, kommer en ikke bort ifra at Holmenkollen Skijump er uten variasjon og blir kjedelig i lengden.

5/10

Skijumping 2011:
(Pris: 11 kr)

Fredagskos: Skihoppspill til Iphone

Skijumping 2011 fra Vivid Games kommer best ut av hoppspillene til Iphone. Med sine 26 ulike hoppbakker hentet fra virkeligheten, og dertilhørende informasjon om alt fra byggingsår til bakkerekorder, svever spillet langt forbi konkurrentene allerede fra start.

Her kan du spille igjennom hele verdenscupen i konkurranse med 50 skihoppere hentet fra virkelighetens verden. Riktignok er konkurrentene avspist med kun fornavn og én bokstav i etternavnet, men man trenger ikke være komplett sportsidiot for å forstå hvem Adam M., Janne A. og Tom H. er.

Å ferdes gjennom luften har sjeldent vært enklere enn her. Enkle trykk på skjermen er alt som skal til. Under take-off og i landingsfasen er timing essensielt. I luften berører man henholdsvis venstre eller høyre side av skjermen for å opprettholde balansen. Denne kontrollmetoden gjør skihoppingen lett å mestre, men i lengden kan det bli noe enkelt. Med litt øving seiler du langt ned i bakken til 3 x 20 i stil både titt og ofte. Kanskje kunne en kontrollmetode hvor man utnyttet det innebygde gyroskopet fungere bedre?

Uansett gjør dybden og realismen i Skijumping 2011 spillet til det klart beste valget for håndholdte skihoppentusiaster.

8/10

Ski Jump:
(Pris: 17 kr)

Fredagskos: Skihoppspill til Iphone

Ski Jump er utviklet av RenderPaz Studios, og får den bitre fjerdeplassen i vår uoffisielle kåring av det beste spillet for de nesten flyvedyktige.

Som Skijumping - Winter Sports 2011, benytter man her en kombinasjon av berøringsskjermen og det innebygde gyroskopet for å nå lengst mulig ned i bakken.

Tilløpet er av den enkle sorten. Alt som trengs er å trykke ned på skjermen for å oppnå maksimal hastighet, og så slippe opp på det optimale tidspunket for å få den perfekte satsen på hoppkanten. Under luftferden styres hopperens positur av telefonens bevegelser. For å oppnå maksimal aerodynamisk kroppsfasong og løft, må utøverens svevevinkel holdes innenfor et avgrenset område. Før landing må imidlertid denne vinkelen justeres i forhold til unnarennet, ellers ender du brutalt på rattata. Er du for feig vil du miste mange potensielle lengdemeter, men om du er for flyvekåt vil du neppe rekke å få samlet beina før det smeller i underlivet.

Det finnes bare to ulike konkurranseformer i Ski Jump. I den ene er målet så enkelt som å hoppe lengst mulig, mens den andre er en form for presisjonshopping hvor målet er å komme nærmest K-punktet. Disse foregår i tre ulike bakker, som vel ærlig talt er skokk identiske. Det eneste unntaket er at lengden på tilløp og unnarenn er varierende. Jo større bakken er, dess vanskeligere er det å oppnå maksimalt løft og å lande stødig.

Ski Jumps største svakhet ligger i den manglende dybden, og det hjelper heller ikke at spillet har testens dårligste grafikk. Vel er skihoppere som oftest tynne, men disse strekmennene skal det ikke mye kunstnerisk talent til for å overgå. Ski Jump lander solid på kulen, med manglende telemarknedslag.

4/10

Alle spillene er tilgjengelig på Appstore.Loading next content