Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Full Spectrum Warrior

Full Spectrum Warrior - PS2

Hva? Enda mer Full Spectrum Warrior? Jada, og denne gangen er det til veteranen av konsollene - Playstation 2 selvsagt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vil du at dine medsoldater skal komme hjem i kister eller være i live for å kysse fruen. Da må du spille kortene riktig, og komme deg gjennom enda en krise som er satt til Midtøsten miljøet. Soldat, vi flyr ut til kampområdet A.S.A.P.

HQ

Du tar over som leder for opptil flere firemanns lag under konflikter i Midtøsten, hvor det hele baserer seg på teamwork. Spillet er veldig slagkraftig, men også tidkrevende å sette seg inn i. Hvert eneste trekk du gjør ute i feltet avgjør utfallet av oppdraget. Dette er nymotens sjakk.

Spillet er ikke særlig lett, og jeg vil bare anbefale det til veteraner. Jeg er en mer "rett-frem-og-mei-ned-alt-man-har-i-siktet", men kan vel egentlig ikke si at taktikken min fungerte helt fint i starten. Laget mitt ble skutt i filler av ondsinnede terrorister, så hvis det blir krig i Norge, ikke sett meg som lagfører. Ettersom man har blitt guidet gjennom læringsdelen av spillet, vil man finne ut at det er lurt å ha ett lag for å dekke det andre laget når det støter fremover. I alle fall lurere enn det jeg gjorde i begynnelse, sende inn begge lagene samtidig.

Spillets kontroller er helt ok, men ikke noe mer enn det. De reagerer som de skal, men når man kommer opp i situasjoner der du er omringet av terrorister og hva verre er, blir du lett meiet ned på grunn av at du ikke greier å registrere hva som skjer rundt deg til enhver tid. Det er av og til veldig vanskelig å få fatt på hvor fienden er, men når noen på laget ditt har sett en fiende, så blir dem markert med et lite symbol over hodet sitt. Dette gjør at du lett kan skille hvem som er hvem i kampens hete. Det er mange skriptede hendelser i spillet, og fungerer greit.

Den kunstige intelligensen i dette spillet er veldig viktig og vitalt for at denne krigs-tolkningen skal fungere bra. Selvfølgelig er det viktig i alle spill at dette skal fungere optimalt, men for Full Spectrum Warrior så avgjør det nesten alene om karakteren blir satt i den nederste del av skalaen eller i øverste. Siden man ikke kan styre dine soldater med å ta full kontroll over dem, og mye av spillet går ut på at du som spiller skal stole på den kunstige intelligensen for at du skal gjøre det bra i oppdragene. Overraskende nok så er spillet veldig bra på dette området, lagene dekker hverandre godt, de roper ut når de ser en fiende og avventer på signal fra lagføreren om man skal begynne å skyte. De greier også lett å finne noe som kan dekke dem når de blir beskutt. Spillets sterkeste side er akkurat den kunstige intelligensen, og jeg satt igjen med ett svært smil når jeg så hvor godt dette fungerte.

Dette er en annonse:

Spillet gir deg ikke muligheten for å sikte og styre som du vil, du gir bare kommandoer til dine tropper og det er det. Du vil ikke greie å få opp siktet til hver enkelt soldat slik at du kan gå alene og meie ned alle sammen. Når du skal skyte så markerer du ett område hvor dine soldater skal skyte. Når du skal flytte dine medspillere så kan du ikke gi en og en kommando, du gir hele laget ditt instrukser hvor de skal gå. Dette høres kanskje veldig statisk ut, men det utspiller seg faktisk veldig dynamisk og friskt.

Spillet er absolutt ikke for alle, dette er mer som UFO: Enemy Unknown i tredjepersonsskyter og i real-time. Den høye vanskelighetsgraden gjør det hele litt mer realistisk, men vil nok skremme mange og enhver fra spillet. Derimot dere som liker en utfordring så har dere spillet her. Spillet er faktisk så realistisk at det er blitt brukt som en del av treningsprogrammet for amerikanske soldater.

Oppdragene er veldig krigsbasert, hvor man må redde andre lag som er blitt fastlåst i sin posisjon av terrorister, eller redde sårete soldater som ligger i kryssild. Spillets brettdesign gjør at du har veldig frie tøyler med hensyn til hvordan man skal gjøre oppdraget. Det fins ikke en "rett" rute for å fullføre de forskjellige oppdragene, dette er helt opp til deg. Dette scorer FSW også veldig på.

Grafikkmessig virker det som at utvikleren har tøyet alle grensene til Playstation 2, uten å imponere oss som har sett det kjøre på en Xbox eller en PC. Så hvis man har en av de fornevnte systemene i stede for Playstation 2, så ville jeg ha gått for den versjonen i stede. Dessuten er de ute på billigsalg.

Dette er en annonse:

Jeg vil konkludere med at dette er for dere som liker realistiske krigsspill, ett skudd og du er ferdig. Realismen er skrudd opp til ett kokepunkt som bare et fåtall andre spill kan måle seg med, og den kunstige intelligensen fungerer prikkfritt. Vil du ha litt taktisk spenning i stede for Rambo action? Kjøp Full Spectrum Warrior i dag, uten å nøle.

Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God kunstig intelligens og ett ikke-linært brettdesign
-
En høy vanskelighetsgrad som er bare for dere som har tålmodigheten til en stein.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Full Spectrum WarriorScore

Full Spectrum Warrior

ANMELDELSE. Skrevet av Vegar Beide

Her leder man amerikanske soldater gjennom realistiske krigssituasjoner og slyngelstater blir invadert og terrorister likvidert.Loading next content