Norsk
Gamereactor
forspill
Advance Wars

GameBoy Advance Week

Intelligent Systems gamle krigsspills serie Wars har vært med lenge på Nintendos plattformer. De har forsatt et grep på GBA...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Like bra som det hæres ut? Man burde kunne forventa seg ganske mye når utvikleren har valgt å kalle seg Intelligent Systems. Man har i alle fall rutinen fra tidligere, da deres Wars serie besækte flere av Nintendos tidligere plattformer, og nå har det alltså blitt på tide for GameBoy Advance.

Grusomme hendelser
Som navnet antyder handler spillet om krig. En av de beste måtene å oppleve disse grusomme, men akk så fascinerende hendelsene på, er i form av et strategispill. I GameBoy Wars Advance gjær du det i en manga-inspirert, turbasert verlden der fartæyene er store, og det samme er mennene.

Overflod av enheter
Som så mange ganger fær kjæper man inn diverse ulike enheter, for så å plassere dem ut på et kart. Enhetene varierer rikelig, alt fra vanlige soldater, tanks og missilsiloer till helikoptre, bombefly og krigsskip, som du effektivt kan utradere fienden med.

Slagets gang
Når enhetene plasseres på kartet, er det din oppgave å fære dem videre i retning mot fienden. Når en av dine tropper til slutt stæter sammen med fiendens tropper settes slaget i gang. Slagene skjer i inzoomet tilstand, der en tropp fran starten av består av 10 enheter. Den som færst får se alle sina enheter falle om, har logisk nok også tapt det slaget. Alle enheter ledes av en Shogun, en slags krigsherre som kan gi kraft og fart til dine tropper.

Dette er en annonse:

Selvfælgelig handler det ikke bare om et eneste stort slag, men du har så klart en masse forskjellige enheter, så det blir rikelig med action. Alle krigsscener er dessuten fullt animerte, så man ser hva som skjer, i stedet for at noen healthpoints bare trekkes fra helt plutselig.

Multiplayer
Trolig blir spillet mest intressant når du kan sette kloa i dine venner. Sammen kan dere krige mot hverandre i en-mot-en mode, eller kjempe i besta king-of-the-hill stil.

Holder seg innenfor landets grenser?
At GameBoy Wars Advance kommer til å slippes utenfor Japan er langt fra klart, Intelligent Systems tidligere titler har nemlig ofte forblitt innenfor landets grenser. Det som taler i mot spillet er dets tegneserie grafikk, som visstnok ikke aksepteres på samma måte på vår side av kloden som i Japan. Her vil vi ha realistisk krig sies det.

Forhåpentligvis forandres denne oppfattningen ganske snart, da denne typen av litt mer humoristisk stil innen krig (hvordan kan en krig vara humoristisk) passer aldeles utmerket inn på GameBoy Advance formatet. Den 21. mars får i alle fall Japanerne præve GameBoy Wars Advance.

Dette er en annonse:

Relaterte tekster

Advance Wars til Nintendo DS?

Advance Wars til Nintendo DS?

NYHET. Skrevet av Rasmus Berg

En av Nintendos største GBA suksesser, hvis man ser bort fra Pokemon bølgen, er naturligvis Advance Wars fra Intelligent Systems. Det er derfor kanskje ikke så rart at det går rykter om en DS-versjon. Vi har mer info!

GameBoy Advance Week

GameBoy Advance Week

FORSPILL. Skrevet av Nicklas Mether

Intelligent Systems gamle krigsspills serie Wars har vært med lenge på Nintendos plattformer. De har forsatt et grep på GBA...Loading next content