Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Sin

Gamecube fordobler sin markedsandel i USA

I kjølvannet av den siste prisnedsettelsen har GameCube hatt fantastiske salgstal, og tross meldinger om at suksessen nå stagnerer en smule, kunne Nintendo i dag fortelle at GameCube er på 2. plass i USA.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Når Nintendo konstant erklærer at det aldri har vært et bedre tidspunkt å skaffe seg en GameCube på, har de fullstendig rett. Med prisnedsettelsen til $99 (ca. 900 kr.) og spill som Mario Kart Double Dash!! står Nintendo sterkere med deres konsoll. Til en slik pris er det nesten også umulig å ikke punge ut for den lille maskinen, hvilket salgstall over hele verden også viser.

HQ

Ikke noe varer allikevel evig, og de siste rapportene fra bl.a. England viser at GameCube’s salgstall, om enn høyere enn før, igjen må se seg slått av PS2 og Xbox. Dette gjelder ifølge flere butikker også i USA, men Nintendo har tatt gleden på forskudd. I dag kunne den japanske veteranen nemlig annonsere at Gamecube har tatt hele 18 % av markedsandelen i USA, hvor de har gått fra 19 % til 37 %. Dette gir dem nå en samlet 2. plass i landet, hvor Xbox tidligere har ligget foran Gamecube.

Hvorfra Nintendo’s tall stammet fra ble ikke fortalt, og siden prisnedsettelsen forekom for intet mindre enn 4 uker siden, kan det virke usannsynlig at konsollen nå har hele 37 % av de amerikanske markedsandelene. Dessverre finnes ikke en offisiell salgsliste i USA, siden noen kjeder ikke ønsker å bidra til det, men ved å sammenfatte en rekke lister burde det bli noe klarere etter jul. Vi forventer at Sony og Microsoft kommenterer nyheten i løpet av de kommende dagene.

Relaterte tekster

0
C-C-C-Catfight!

C-C-C-Catfight!

NYHET. Skrevet av Bernt Erik Sandnes

Jepp, så er det ikke lenge til at kattemor får sin egen film. Det er Electronic Arts som står som utgir spillet. Filmen kommer på kino i august og spillet forhåpentligvis om ikke lenge. For skjermisene ser fete ut! Skjermisene ser du innenfor!Loading next content