Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Gamereactor tester nye Apple TV

En liten, svart boks er alt som skal til for å gjøre TVen din vesentlig smartere, men er den nye utgaven av Apple TV verdt oppgraderingen?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Apple lanserte nylig den fjerde versjonen av Apple TV, og vi i Gamereactor har selvfølgelig tatt en nærmere titt på nyhetene til den nye lille boksen. Hvor godt har Apple lykkes med å gjøre den dumme TVen din enda smartere? Er dette Apples inntreden i konsollmarkedet? Har Microsoft, Nintendo og Sony fått en ny konkurrent å bekymre seg over? Etter noen uker i selskap med den svarte boksen var jeg klar for å avgi min dom.

Apple TV er som en ny hjerne til den gamle TVen din. Det meste som du kan gjøre på de andre Apple-enhetene dine, kan du med Apple TV gjøre på den største skjermen i huset. Det finnes dessuten drøssevis av apper å velge blant fra App Store, alt fra selvsagtheter som Netflix til apper for matlaging og trening. Selvfølgelig er det også en hel haug med spill, både gratisspill og betalte versjoner, av svært variabel kvalitet. Tilbudet av apper vil være avgjørende for nye Apple TV, og det ser allerede lyst ut.

Apple TV

Når det er sagt føles det ut som Apple TV passer best for de yngste av oss når det gjelder spillene. I hvert fall foreløpig. Som en spillkonsoll vil jeg i grunnen plasserer den lille boksen som en slags smaksprøve - en inngangsport til den større verdenen av moro som finnes der ute. Spillene som er tilgjengelige er vil nok være tiltalende for de minste, men jeg savner blockbustere som også vil underholde de voksne. Apple trenger sitt eget Halo eller Gears of War før boksen virkelig lokker til seg en spiller som meg.

Dette er en annonse:
Apple TV

Når det er sagt er maskinen svært enkel å manøvrere. Å bevege seg rundt er smidig og responsivt, takket være den nye versjonen av TVOS, altså operativsystemet, og den nye fjernkontrollen. Selv om styreflaten til berøringskontroll er ganske liten, er presisjonen superb, og det er lett å sveipe seg gjennom selv de lengste menyer. Resten av knappene på kontrollen har et tilsvarende intuitivt oppsett, der meny-knappen brukes til å gå ett steg bakover mens hjem-knappen raskt returnerer deg til startskjermen. Play-, pause-, og volumtastene er på sin side rimelig selvforklarende. Det eneste virkelige problemet med navigasjonen er fraværet av stemmestyring med Siri-prgramvaren her til lands, da det eneste Siri-knappen gjør er å fiske frem en gammeldags søkeboks.

Apple TV

En av fjernkontrollens mest interessante funksjoner er bevegelseskontroll. Denne brukes allerede flittig i noen av spillene, der fjernkontrollen fungerer som den ene halvdelen til wiimote+nunchuck-kombinasjonen til Nintendos Wii-konsoller. Faktisk har Apple nå begynt å selge armbånd man kan feste til fjernkontrollen, slik at man ikke sender den rett i skjermen hvis man skulle miste grepet om den.

Dette er en annonse:
Apple TV

Som alltid for et Apple-produkt er brukergrensesnittet veldig stilig, gjennomtenkt og fremfor alt finpolert. Man kan raskt finne appene sine i hovedmenyene, og det er mulig å feste favorittene øverst i menyen. Holder man pekeren over en app får man dessuten tilgang på en smidig hurtigmeny, men en rekke valg basert på hva slags app det er snakk om. For Netflix-appen for eksempel, kan man gå direkte til anbefalte serier og filmer.

Apple TV

Å koble sammen andre Apple-enheter med nye Apple TV er også veldig enkelt, og det er eksempelvis supersmidig å vise frem iPhone-bildene på TV-skjermen. Det går samtidig an å bruke en iPhone eller en iPad som en ekstra fjernkontroll hvis man vil spille sammen med andre. Av og til er imidlertid ikke dét godt nok, da tredjepartskontrollere anbefales for enkelte spill. Den inkluderte fjernkontrollen er overraskende god, men den er ikke egnet til alle typer spill.

Apple TV

På innsiden av boksen sitter den en A8-chip, som lykkes godt i levere grafikk av nokså god kvalitet. Den kan ikke sidestilles med hva vi ser i Playstation 4- eller Xbox One-spill, men ligger ikke så langt unna nivået fra den forrige konsollgenerasjon. Med tanke på størrelsen til boksen er dét ganske imponerende. Legger man til at det alltid er smidig å veksle mellom aktive apper, og at lastetidene nesten alltid er raske, ender Apple TV opp som et produkt preget av kvalitet hele veien gjennom.

Totalt sett er nemlig nye Apple TV en real oppgradering over den forrige generasjonen. Den fungerer brukbart som en spillkonsoll så lenge man er fornøyd med litt mindre titler, og strømming av film og TV fungerer plettfritt. Apple TV gjør såvisst TVen din smartere, takket vare et raskt, smidig og stilrent grensesnitt. Spesielt hvis du allerede har en iPhone eller en iPad, eller hvis TVen din ikke er "smart" fra før, er Apple TV vel verdt et kjøp.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Rask og responsiv. Allerede et stort bibliotek av apper. Pent design. Herlig fjernkontroll. Nydelig, smidig grensesnitt.
-
En god del dyrere enn konkurrenter som Chromecast. Mangler 4K-støtte.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Gamereactor tester nye Apple TV

Gamereactor tester nye Apple TV

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kristian Kask

En liten, svart boks er alt som skal til for å gjøre TVen din vesentlig smartere, men er den nye utgaven av Apple TV verdt oppgraderingen?Loading next content