Norsk
Gamereactor
guide
Overwatch

Gamereactors Overwatch-guide #2: Defensive helter

Vi fortsetter gjennomgangen av heltene i Blizzards actionpakkede skytespill Overwatch, med en titt på de defensive krigerne...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er en fryd å spille aggressivt i Blizzards første skytespill, men møter du sterk motstand blir deler av laget nødt til å tenke defensivt. Vi tar en titt på karakterene som har forsvar som sin spesialitet.

Få også med deg de andre guidene: Offensive helter | Support-heter | Tank-helter.

HQ

Bastion (200 health/100 armor): Bastion er mest effektiv på payload-kart. I forsvar kan Bastion stille seg opp som en "turret" i en rekke forskjellige posisjoner, og deretter gå løs på fiender med tung skyts. I angrep kan dette også være effektivt, spesielt hvis man plasserer seg på selve payload-vogna. Gjør en medspiller i rollen som for eksempel Reinhardt det samme, har man en veldig dødelig kombo.

Dette er en annonse:

Våpen og egenskaper: Til vanlig er Bastion i det som kalles recon mode. I denne modusen er han utstyrt med et maskingevær av den litt mindre sorten, men det gjør fortsatt brukbar skade.

Spesialegenskap 1 - Reconfigure: Dette er egenskapen som lar Bastion bytte mellom recon mode, og sentry mode. Sistnevnte er altså en kraftig turret som kan gjøre voldsom skade. Baksiden med å være en slik turret er imidlertid at man ikke kan bevege seg.

Spesialegenskap 2 - Self-Repair: Som robot har Bastion evnen til å reparere seg selv, og få tilbake tapt helse over tid. Dette kan imidlertid bare gjøres i sentry mode.

Ultimate-egenskap - Configuration: Tank: Denne kraftige egenskapen forvandler Bastion til en stridsvogn i en kort periode, slik at han både kan beholde mobiliteten og samtidig være like kraftig som i sentry mode.

Dette er en annonse:
Overwatch

Hanzo (200 health): Hanzo er en av spillets to snikskyttere, eller snipers som man sier på godt engelsk. Med full fleks i buen gjør pilene hans stor skade fra langt til medium hold, og han har en passiv egenskap som lar han finne gode posisjoner for snikskyting på kartet. Det høres kanskje primitivt ut å krige med pil og bue, men takket være ferdighetene hans er Hanzo definitivt en jeger av rang.

Våpen og egenskaper: Hanzoz piler blir ekstra dødelige hvis du lader opp skuddet først og spenner buen helt ut. Samtidig kan du også skyte raskere skudd ved behov, og derfor er han en sniper som også kan fungere som en angrepsspiller fra medium hold. Pilene har også ganske store hitboxer, slik at man ikke må være så nøyaktig med skuddene som man skulle tro. Likevel gjelder det å forutse fiendenes bevegelser og sikte der de vil være når pilen når frem. Som passiv egenskap kan Hanzo klatre opp vegger.

Spesialferdighet 1 - Sonic Arrow: Denne spesialpilen vil avdekke fiendtlige posisjoner innenfor en bred radius.

Spesialferdighet 2 - Scatter Arrow: Piler som går i oppløsning når de treffer, og sender fragmenter i alle retninger. De kan derfor gjøre skade på flere fiender samtidig.

Ultimate-egenskap - Dragonstrike: En mektig pil som forvandles til en diger drage, som gjør enorm skade og til og med kan gå gjennom vegger.

Overwatch

Junkrat (200 health): Junkrat skyter små bomber som spretter noen ganger før de eksploderer. Han kan derfor treffe fiender som ikke er direkte i siktelinjen, ved å pepre granatene rundt hjørner eller over murer. Han er ypperlig til å forsvare trange passasjer, men fungerer også bra i åpent terreng hvis man timer skuddene riktig.

Våpen og egenskaper: Hvis granatene til Junkrat treffer kroppen til en fiende sprenger de med én gang. De gjør dessuten ganske stor skade, og er derfor egnet til å brukes mot flere fiender som står nærme hverandre. Når han dør etterlater Junkrat seg flere granater som en avskjedsgave, som sprenger like etter.

Spesialegenskap 1 - Concussive Mine - En mine som kan plasseres ut og sprenger når man ønsker det, eksempelvis når et par fiender er iferd med å passere den. Den kan også brukes til å sprenge Junkrat selv fremover i lufta med stor fart.

Spesialegenskap 2 - Steel Trap: En diger bjørnefelle som både skader en fiende og fanger vedkommende et øyeblikk, slik at Junkrat og vennene får en lett jobb med å ta ham ut.

Ultimate-egenskap - RIP-Tire: Junkrat kan skyte avgårde et digert hjul, som du styrer gjennom slagmarken før det eksploderer. Hjulet kan kjøre over vegger og andre hindringer, men det kan også skytes i stykker av fienden før du kommer frem.

Overwatch
HQ

Mei (250 health): Mei er ekstremt effektiv i forsvar ettersom hun kan senke tempoet til fiender og hindre dem i å nå målet sitt. Spesialiteten hennes er å blokkere andre spillere med de frosne egenskapene hennes. Hun kan være veldig frustrerende å spille mot, og desto mer tilfredsstillende å fylle vinterstøvlene til.

Våpen og egenskaper: Meis hovedvåpen er en "Endothermic Blaster" som skyter konsentrerte ispartikler som både skader og bremser fiender. Hvis de blir truffet nok fryser de faktisk helt fast. I tillegg har våpenet en "secondary fire" som tømmer magasinet raskere, for å gjøre effektiv skade på nært hold.

Spesialegenskap 1 - Cryo-Freeze: Mei kan gjemme seg i en kube av is. Da vil hun ikke kunne bevege seg eller angripe, men hun vil heller ikke ta skade. Faktisk blir hun helbredet av isen.

Spesialegenskap 2 - Ice Wall - Mei kan sette opp en diger vegg av is, som både blokkerer fiender og prosjektiler og ødelegger sikten til motstanderne.

Ultimate-egenskap - Blizzard - Meis kraftigste egenskap er å skape en diger snøstorm. Fiender som blir fanget i den for lenge fryser til is, og andre i nærheten tar mye skade av det plutselige skiftet i klimaet.

Overwatch

Torbjörn (200 health): Torbjörn er mesteren av flaskehalser, takket være en verktøykasse med mye spennende i.

Våpen og egenskaper: Torbjörns hovedvåpen er en naglepistol som fyrer av, vel, nagler. I tillegg kan den skyte smeltet metall over korte avstander. Ved siden av dette har han en hammer, som ikke bare kan brukes til å bygge ting med, men også som et våpen i nærkamper. Som Torbjörn er det viktig å plukke opp skrapmetall (etterlatte våpen osv.) rundt omkring på kartet. Metallet trenger han for å bygge og oppgradere hjelpemidlene sine.

Spesialegenskap 1 - Build Turret: Torbjórn kan bygge en turret som angriper alle fiender innen rekkevidde, som dessuten kan oppgraderes med hammeren slik at den blir kraftigere og mer effektiv. Hvis den blir skadet kan også Torbjörn reparere den, men alt sammen koster naturligvis metall.

Spesialegenskap 2 - Armor Pack: Torbjörn kan sette ut en dispenser som gir han selv og medsoldater i nærheten inntil 75 i armor.

Ultimate-egemnskap - Molten Core: Torbjörn kan overbelaste seg selv i en periode, og få mer armor og raskere angrep. Samtidig kan han i denne tilstanden oppgradere turreten ytterligere ett hakk, slik at den får 600 health og blir veldig kraftig.

Overwatch

Widowmaker (200 health): Widowmaker er snikskyter av den nokså tradisjonelle sorten. Hun er helt klart mest effektiv fra lang avstand og er utstyrt med en kraftig rifle som kan ta livet av de fleste fiender med ett fulladet hodeskudd.

Våpen og egenskaper: Våpenet til Widowmaker er en hybrid mellom en automatrifle og en snikskytterrifle. Den skyter hurtige skudd til vanlig og deler ut moderat med skade. Hvis du aktiverer Zoom-siktet begynner den imidlertid å lade seg opp, slik at du kan plukke ned fiender med ett velplassert, dødelig skudd om gangen.

Spesialegenskap 1 - Grapling hook. Widowmaker har en hendig gripehake som hun kan bruke til å slynge seg til steder man ellers ikke når frem til.

Spesialegenskap 2 - Venom Mine - Widowmaker har også en giftig mine hun kan plassere ut etter eget ønske, som eksploderer hvis fiender kommer for nærme. Da blir de forgiftet og mister helse over tid.

Ultimate-egenskap - Infra-Sight: Når hun aktiverer visiret sitt får Widowmaker et overblikk som viser hvor alle fiender befinner seg. Faktisk får hele laget hennes se posisjonene deres.

Overwatch

Få også med deg de andre guidene: Offensive helter | Support-heter | Tank-helter.

HQ

Relaterte tekster

Overwatch (Switch)Score

Overwatch (Switch)

ANMELDELSE. Skrevet av John-Edvard Genius

Blizzard har hørt på fansen og har nå lansert Overwatch på Nintendo Switch. John-Edvard har testet det.

OverwatchScore

Overwatch

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Blizzard har nettopp utvidet en imponerende portefølje med enda et glimrende spill. Vi har satt karakter på mesterlige Overwatch...

JJoNak forlater Seoul Dynasty

JJoNak forlater Seoul Dynasty

ESPORTSTEKST. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Til tross for at Blizzard nylig delte mange nye detaljer og informasjon om 2022 Overwatch League-seongen, har Seoul Dynasty mistet en av stjernespillerne sine, flex...Loading next content