Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Gamereactors store zombieguide

For at våre lesere skal være forberedt på en zombieapokalypse har vi laget denne nyttige guiden. Ignoreres på eget ansvar...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er bare å innse at du ikke har nubbesjans til å overleve en zombieapokalypse, hverken ekte eller simulert. Du mangler alle de anbefalte ferdighetene, som å kunne skyte et våpen eller lage mat av bark og mose, eller løpe sammenhengende i tre mil uten pustepause. Men det betyr ikke at du ikke kan overleve ganske lenge, hvis du bare følger disse gode rådene:

1. Folk er fiender, ikke venner.
I enhver krisesituasjon, men spesielt i zombieapokalypser, så bør du forvente å bli dolket i ryggen. Tilstedeværelsen av zombier gjør snille folk til uforutsigbare drittsekker som vil stjele maten din, ammunisjon din og sannsynligvis forlate deg hvis du står trengt opp i et hjørne og trenger litt hjelp. Så hvis du møter på andre overlevende bør du aller helst sky dem som pesten, eller sky dem som zombier for å være mer presis. Men hvis du av en eller annen grunn har bruk for flere lagkamerater, hold et øye med dem. De venter bare på at du skal vise svakhet, så du bør gjøre akkurat det samme med dem slik at du ikke blir overrasket når de forråder deg.

Gamereactors store zombieguide
Dårlig idé å stole på noen som bruker solbriller innendørs!

2. Skyt mot hodet, alltid skyt mot hodet!
I en zombieapokalypse er kuler noe av det mest dyrebar du har, og hvis du sløser dem bort på å skyte zombier i beina, armene eller kroppen, så skyter du deg selv i foten. Hodet er den eneste målskiven du skal fokusere på, det er ingenting annet som teller. Dette gjelder fra Left 4 Dead til Project Zomboid. Et godt plantet hodeskudd vil alltid felle en zombie, og til og med de som er store og muterte blir satt ut av en kule i panna. Noen spill som Dead Space forsøker å lure oss til å sikte ellers på kroppen ved å faktisk gjøre zombiene farligere hvis du skyter av dem hodet. Steve Papoutsis kalte det å avlære hodeskuddet, men ikke hør på ham. I de aller fleste zombiespill og i en eventuell ekte apokalypse er hodet alfa og omega - med mindre du faktisk spiller Dead Space.

Dette er en annonse:
Gamereactors store zombieguide
Alltid skyt mot hodet, med mindre du møter akrobatiske danseløver som han her.

3. Kondisjon.
La oss være realistiske her, mesteparten av tiden vil du ligge tynt an. Zombiene vil være i flertall, du vil ha lite ammunisjon, vennene dine vil ha forrådt eller forlatt deg, og du står alene mot horden. Hva gjør du da? Kjemper til siste slutt? Ikke tale om! Du snur og løper så fort du kan vekk fra zombiene. Denne mentaliteten har reddet livet mitt uttallige ganger i Resident Evil 4, idet parasittbefengte spanjoler hopper ut fra alle hjørner. Løp vekk, stopp, snu og skyt, så løp igjen. Led dem etter nesen til du har fått plukket vekk et godt antall av dem, og kan håndtere resten uten å bli overveldet. Kondisjon er viktig for hvis du blir sliten og må ha pustepause, da dør du.

Gamereactors store zombieguide
Frank West er nok glad for alle de timene på tredemølla.

4. Vær gjerrig.
Det aller verste jeg vet er å ha mye ting i zombiespill, for det får meg til å glemme hvor fattig jeg egentlig er, og at min daværende rikdom bare er en midlertidig illusjon. For eksempel når jeg spiller Left 4 Dead 2 med vennene mine, bærer jeg rundt på både helsepakke og smertestillende tabeletter. Så snart noen blir såret kommer jeg løpende: 'Jeg skal helbrede deg!' Ti minutter senere blir vi stilt opp mot en tank som nesten tar livet av oss, og når de andre da ber om helse så står jeg der og tvinner tommeltotter og sier: 'øøøøh, whoops.' Så uansett zombiespill, eller i en ekte zombiesituasjon, være gjerrig med det du har, fra førstehjelpsskrin til ammunisjon og mat. Hvis du har noe, bruk det kun når det er ytterst nødvendig. Du vil takke deg selv når det kniper som verst og du fortsatt har den helsepakken du ikke brukte da du var nede på halv helse tidligere.

Dette er en annonse:
Gamereactors store zombieguide
Syv skudd igjen, men åtte psykopater. Uff da, Leon, det var korttenkt av deg.

5. Det fins alltid en større zombie.
Du tror du har sett alt, men det kan alltid bli mye verre. Uansett om zombieapokalypsen er forårsaket av et menneskeskapt virus, genmanipulerte veps, mutert rabies eller mikroorganismer fra verdensrommet, så vil forskjellige folk bli forvandlet på forskjellige måter, noen mer grotesk enn andre. Overvektige folk blir vandrende baller av slim og gugge, muskelknuter blir store som hulken og bønder med snekkerbukse får én stor og én liten arm og kan springe veldig fort. Du må alltid forvente å møte noe som er styggere, større og farligere enn det du har møtt før. Derfor bør du også planlegge for at du kan komme opp i en situasjon som presser deg til det ytterste og krever alt du har av ammunisjon og helsepakker, se tips #4.

Gamereactors store zombieguide
Hvis mutasjoner reflekterer hvordan man var i livet, lurer på hva denne karen brukte høyrehånden til?

6. Gi opp alt håp.
Før eller siden så kommer det til å gå ille for deg. Du vil bli bitt av en tilfeldig zombie som har ligget i en busk i ukesvis, du går tom for mat eller du snubler akkurat idet du trodde du skulle unnslippe en klynge blodtørstige monstre. Dette gjelder både i en virkelig zombieapokalypse og i spill. Akkurat idet det begynner å gå bra for deg kommer en mellomsekvens og gjør ting verre. Du har begynt å bli komfortabel med å skyte infiserte landsbyboere, og så plutselig får du beskjed om at du selv er blitt smittet, eller du kommer til helikopteret på taket av kjøpesenteret i tide, og så blir jaggu piloten spist av en zombie like før du blir evakuert. Uansett hvor hardt du prøver kommer mystiske krefter til å sabotere for deg, så du kan like gjerne spare deg selv for mye hodebry og bare forberede deg på at knoklene dine vil bli snacks for de udøde innen kort tid. På den lyse siden, hvis du faktisk overlever vil du bli gledelig overrasket.

Gamereactors store zombieguide
En sulten zombie får alltid det den vil ha: Fjeset ditt.

Det er lite sannsynlig at disse rådene vil øke sjansene dine for å overleve en zombieapokalypse eller et zombiespill, men de vil muligens kunne forberede deg på det du har i vente. Så lad opp geværet, fyll opp sekken med hermetikk, bandasjer og antibiotika, og lykke til med zombieapokalypsen.

Hva er dine beste råd for å slippe helskinnet unna (i hvert fall for en liten stund)?Loading next content