Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill

Ghost Recon: Advanced Warfighter

Ubisofts høyteknologiske spøkelser har fått masse nytt utstyr, og vi har testet alt sammen! Les alt innenfor...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Den første november år 2000 la den amerikanske hæren frem et ambisiøst prosjekt. Målet var å utvikle en soldat som var mer avansert, mer effektiv og mer dødelig enn det verden noen gang hadde sett. I 2013, da krig så ut til å være uunngåelig, ble denne visjonen virkelighet. Du er altså en del av verdens mest avanserte krigsmaskineri. Ghost Recon-teamet består av de beste soldatene som finnes, og de utnytter den mest avanserte teknologien som er å oppdrive. Din oppgave er å gå inn i høyrisikosoner og nøytralisere uønskede elementer. Du er spydspissen i krigen mot terror. Ok, jeg tror vi stopper krigsretorikken der.

I de tidligere utgivelsene av serien har du vært en del av Ghost-teamet, en gruppe spesialsoldater som håndterer kriser og operasjoner som de vanlige soldatene ikke kan ta. Enten fordi operasjonen er for krevende, for farlig, eller rett og slett hemmeligstemplet. Man fikk gjerne oppdrag som gikk rett i kjernen på store geopolitiske konflikter, og ofte kom kommandoen fra øverste hold, nemlig fra den amerikanske presidenten. Mange av de samme elementene finner vi igjen i Ghost Recon Advanced Warfighter. Den eneste tydelige forskjellen er at vi nå befinner oss i år 2013. Denne gangen får du boltre deg med all mulig fremtidig våpenteknologi, samt det ypperste som finnes av kommunikasjonsutstyr. Utviklerteamet har åpenbart blitt inspirert av den amerikanske hærens IWS (Integrated Warfighter System), som kombinerer den mest avanserte våpenteknologien, satellittkommunikasjon og nyutviklet kroppsbeskyttelse. Tanken er at disse elementene til sammen vil gi soldatene det nødvendige overtaket på slagmarken.

Ghost Recon Advanced Warfighter foregår i Mexico, nærmere bestemt Mexico City. Den amerikanske presidenten er kidnappet, og du sendes inn med dine spøkelser. Du har kontrollen over laglederen, løytnant Mitchel, som skal gjøre det han kan for å få presidenten tilbake til det Hvite Hus. Og du har ikke mer enn satt foten midt i krigssonen før kameraet du har på hjelmen begynner å brife deg om situasjonen, mens scanneren din regner ut posisjonen til de nærmeste fiendene. Skjermen fylles opp av indikatorer og varsellamper, og det er nærmest overveldende i starten, men etter hvert som du venner deg til tanken om å være en vandrende Robocop, så blir det høyteknologiske utstyret et viktig hjelpemiddel.

Det viktigste av alt i Advanced Warfighter er selvsagt den stramme strategiske planleggingen og de forsiktige løpene fra bygning til bygning. Cross Com-systemet tegner små røde kasser rundt de nærmeste fiendene, og dette blir raskt et av de viktigste redskapene i forsøket på å holde deg i live. Jeg hadde egentlig forventet litt for mye fokus på de høyteknologiske delene av spillet, og at det ville drepe nerven og intensiteten, men det skjedde heldigvis ikke. Et enkelt skudd til hodet eller en salve til torso er alt som skal til for at du ikke lever lenger - du er på ingen måte noen supersoldat. Derfor blir veien frem litt omstendelig og forsiktig. Du kommanderer andrelaget til et hushjørne for å legge støtteild mens resten av gruppen søker ly bak en massiv trapp. Det krever tålmodighet, et steinhardt overblikk og lynrask besluttsomhet. Når en av dine soldater får en kule, kjenner du panikken i alle kroppsdeler et lite øyeblikk, før du får summet deg og kommander resten av laget til å besvare ilden mens du begynner med førstehjelp.

Dette er en annonse:

Det nye byscenariet gjør også sitt for å holde deg på tærne. Borte er de dype skogene, de frodige markene av svaiende gress og de små klippene. Nå lister du deg i stedet ned langs lange alleer, flankert av palmetrær og glassfasader. Over deg løper en trefelts motorvei og i det fjerne kan du skimte byens fotballstadion. Fiendene kan gjemme seg overalt i Mexico City, og de skjuler seg i alt fra biler, betongblokker og ruiner. De stikker hodet frem, sender en dødelig salve etter deg, og forsvinner så lengre ned i gaten. Du kan aldri føle deg helt sikker noe sted, og det gjør at spilleren alltid på være på tå hev for å holde seg i live.

Oppdragene i spillet er varierte, og du vil av og til komme ut i situasjoner som snur alt på hodet. Oppdragene går som regel aldri som planlagt, og det er din egen kreativitet må til for å løse problemene som oppstår underveis. Den foreløpige koden som vi har fått testet virker noe ubalansert. Enkelte fiender er stokk dumme, mens andre åpenbart nyter godt av den teknologiske utviklingen på kikkertfronten. De ser deg lenge før du er i nærheten av å se dem, og det kan til tider være litt frustrerende. Dette er sannsynligvis noe som vil bli justert, og vi håper på en mellomting av de to tilfellene vi støtte på.

Advanced Warfighter skulle opprinnelig slippes som en lanseringstittel til Xbox 360. Etter at vi så spillet i aksjon i Amsterdam tidligere i høst, er vi veldig glad for at det ikke ble en realitet. Spillet var nemlig svært langt fra ferdig, og det innså heldigvis Ubisoft også. Vi har kun testet Ghost Recon Advanced Warfighter i et par timer, men er faktisk ganske imponert over både styring og den atmosfæren som Ubisoft Montreal har skapt. Det er forfriskende at en serie som Ghost Recon, som faktisk har noen år på baken, har gjennomgått en så drastisk endring i både utseende og gameplay. Utviklerteamet har virkelig tatt noen sjanser, uten å skremme vekk den faste fansen. Hvis det kanadiske teamet kan svinge med tryllestaven litt til, og fjerne de siste restene av småfeil og irriterende hastighetsproblemer når det skjer mye på skjermen, så kan Advanced Warfighter faktisk bli et av 360s beste spill. Og vi jekker opp forventningene et par hakk, for det vi har spilt til nå, kan vi godt få se mer av. Nå er planlagt lanseringsdato 3. mars, og vi har allerede krysset av datoen i vår kalender, og begynt og telle ned.

Ghost Recon: Advanced Warfighter
Dette er en annonse:
Ghost Recon: Advanced Warfighter
Ghost Recon: Advanced Warfighter
Ghost Recon: Advanced Warfighter
Ghost Recon: Advanced Warfighter
Ghost Recon: Advanced Warfighter
Ghost Recon: Advanced Warfighter
Ghost Recon: Advanced Warfighter
Ghost Recon: Advanced Warfighter


Loading next content