Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
God of War III

God of War III

God of War III er et av de aller mest etterlengtede spillene til Sonys Playstation 3. Marius Kvitberg Evjenth har kikket nærmere på Kratos' voldsballett, og er salig.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Kratos er helt sinnssykt hard. Ikke la det finnes noen tvil. Glem Snake, glem Master Chief, glem Chuck Norris for den saks skyld. Fra første stund har han vært den definitivt mest brutale, slemme, maktsyke og steinharde protagonisten i noe spill jeg har spilt. Han har tjent direkte under krigsguden Ares, før han drepte ham personlig og tok tronen hans. Han har slaktet tusener av enorme beist og legioner av tropper fra hver minske avkrok i gamle Hellas, og han har asken til sin kone og datter permanent festet over hele kroppen etter at han myrdet dem på ordre fra Ares. Det er iskaldt.

Dermed er det kanskje ikke nødvendig å si at jeg gleder meg som et sadistisk barn til fortellingens klimaks, som ser ut til å bli en oppvisning i stormannsgalskap fra start til slutt. Der forgjengerne kanskje var ekstreme i sine proporsjoner, snakker vi, om en helt annen skala her. Både i handling og gameplay ser det ut som treeren kommer til å være blåst helt ut av proporsjoner. God of War 3 starter der forgjengeren sluttet, og Kratos er på vei opp mot Olympus for å ta knekken på de andre gudene en gang for alle. Som vi har fått vite dreier trilogien seg i hovedsak om hevn og tilgivelse, men Kratos føler seg nå sveket av gudene etter at han fullførte alle oppgavene deres, men ikke fikk slettet minnet om drapet på familien likevel. Sist så vi Kratos prøve seg på Zevs, kongen av Olympus, som rakk å bli seriøst skadet før Atene blandet seg inn og ble drept av Kratos. Da finner vi ut at Zevs er faren til Kratos, noe historienerder sikkert irriterte seg grønne over, men ikke desto mindre har Kratos fadermord i tankene der han kjemper seg oppover det guddommelige fjellet. Nå er det nemlig slutt på jakten etter renvaskelse og en ny start. Nå begynner krigen mot alle gudene på en gang. Kratos vil rett og slett ta over hele sulamitten, som sjefsdesigner David Jaffe kommenterer med:
- God of War 3 forklarer, eller ihvertfall prøver å forklare, hvorfor Gresk mytologi en gang tok slutt.

Voldsomme greier, og det grafiske står slett ikke tilbake for plottet. Sony har surfet på mye gratis reklame i det siste, med forskere som bruker konsollen til ekstremt avanserte molekylmodeller og avsløringen av at bare den nye Kratos-modellen alene på svart bakgrunn er umulig å gjengi på PS2. Traileren vi har sett er naturligvis ikke ingame, men personlig synes jeg ikke den så drøy at sannheten nødvendigvis er langt unna. Det er store dåder som skal foregå på skjermen, og med tanke på at PS3en som alle andre konsoller sannsynligvis har mye å gå på før all kraft er utnyttet. Spillet kjører i morderisk skarpe 1080p, så i grunnen er det ingenting i veien for en ny konge på grafikktronen.

At gameplayet blir like revolusjonerende denne gangen er kanskje ikke det vi først og fremst forventer oss, men med en finpusset suksessmodell som utallige titler har kopiert i ettertid kan man vel egentlig ikke trå så veldig feil. Kratos har fått et par massive løvehoder på hendene som kan knuse stein (og folk, tipper vi), samt evnen til å ri på titaner som er med i knusingen av Olympus. Ellers er det vel nærliggende å regne med lange komboer med kjettingbladene og radbrekkende finishing-moves. Estetisk ultravold er nesten alltid gøy, og tilfredsstilles blodtørsten er det mye man glatt kan tilgi. Jeg tror likevel ikke det blir så mye å tilgi, når man tenker seg hvor pent og i det hele tatt fett dette var på PS2 og tar i betrakning at gutta som kan dette - bare med dypere lommer enn sist - står for utviklingen.

Dette er en annonse:

Om vi har troen? Absolutt. Jeg lukter fare for repeterende gameplay, men også at det i tilfelle blir repeterende dritfett gameplay. Og hvor er problemet da? Med all sin status kan vi fort snakke om et flaggskip for PS3, og Sonyfolket putter sikkert i sparegrisen allerede. Som stor fan av verdens mest kompromissløse helt i et av markedets aller råeste spill sier jeg uansett, uten tvil i sjelen, at dette - dette blir en hit.

God of War III
God of War III
God of War III
Dette er en annonse:
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III

Relaterte tekster

2
God of War III: RemasteredScore

God of War III: Remastered

ANMELDELSE. Skrevet av Andreas Bjørnbekk

Kratos er minst like sinna i full HD-oppløsning. Vi har sett på nyversjonen av det legendariske God of War III til Playstation 4...

God of War IIIScore

God of War III

ANMELDELSE. Skrevet av Richard Imenes

Richard flerret av seg skjorta og malte halve trynet rødt før han slengte seg ned på sofaen med God of War III.

0
Kratos møter Hades på Playstation 4

Kratos møter Hades på Playstation 4

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

For to måneder siden kunne Sony bekrefte at de skal slippe en remastret versjon av God of War III til Playstation 4 i midten av juli. Nå har de også publisert et klipp...

God of War III kommer til Playstation 4

God of War III kommer til Playstation 4

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det er tydeligvis god butikk å pusse opp gamle spill og slippe dem til de nye konsollene. Allerede har en rekke spill fått en HD-oppdatering og deretter lansert til glede...Loading next content