Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Pokémon Go

GRs Pokémon Go-Guide: 16 hete tips

Fenomenet som skyller over verden om dagen kan være litt vrient å sette seg inn i. Derfor har vi satt sammen en guide for å hjelpe deg på veien...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ikke levd under en stein den siste tiden? Bra. Da har du registrert at Pokémon ikke bare har funnet veien til mobiltelefonen, men nettaviser, TV-programmer og sist, men ikke minst millioner av spillere. Bokstavelig talt. Ja, Pokémon Go til iOS og Android har på rekordtid blitt et globalt fenomen, selv om spillet i første omgang bare ble sluppet i USA, Australia og New Zealand. Nå er imidlertid spillet også ute i de norske utgavene av Appstore og Google Play.

Hvis du ikke har kommet helt igang ennå er det dessuten langt fra for sent, og med våre hendige tips får karrieren din som vandrende Pokémon-trener en pangstart.

Les også: Pokémon Go for dummies

HQ
Dette er en annonse:

1. Start med Pikachu: Maskoten til Pokémon-serien er manges favoritt, og i Pokémon Go kan du faktisk sikre deg den søte luringen helt på starten av spillet. Som et hint til fans av Pokémon Yellow, der man mottar nettopp Pikachu på starten har nemlig utvikler Niantic Labs lagt til et salgs easter egg på begynnelsen. Alt du trenger å gjøre er å ignorere Bulbasaur, Charmander og Squirtle på starten, og heller vandre vekk fra dem. Etter en stund vil de følge etter og dukke opp på nye steder rundt deg, og når du har gjort dette fire ganger vil de får selskap av Pikachu. Deretter kan du fange den gule sjarmøren på normalt vis.

2. Granske nærområdene: Nede i høyre hjørne av kartskjermen finner du en indikator som viser hvilke Pokémon som befinner seg i nærheten. Hvis du tapper på den kommer det opp en liste med alle monstrene som er nære deg. Desto færre fotspor den har under seg, jo nærmere er krabaten. Velg en av dem og bruk indikatoren for å komme deg nærme nok. Dette er den enkleste måten å finne monstre du mangler på.

Pokémon GoPokémon GoPokémon GoPokémon Go

3. Skru av Augmented Reality ved behov: Å se Pokémons på sofaen ved siden av deg, eller ute på fortauet, er en morsom del av Pokémon Go. Samtidig kan Augmented Reality gjør det vrient å fange monstrene, og derfor bør du vurdere å skru av funksjonen av og til. Med AR avlått trenger du ikke å sikte fysisk med mobilkameraet, og dermed blir det enklere å treffe med Poké-ballen. Du vil også spare batteri på mobilen din.

Dette er en annonse:

Les også: Pokémon Go er det største mobilspillet USA noensinne

4. Legg til spinn: At du kan kase Poké-baller med spinn kommer ikke så tydelig frem. Dette gjøres ved å holde fingeren på Poké-ballen frem til du kan se gnister fyre av rundt den. Deretter kaster du den ved å sveipe fingeren fremover på vanlig måte. Kast med spinn har større sannsynlighet for å treffe, og de gir deg også litt ekstra XP.

Pokémon GoPokémon GoPokémon GoPokémon Go

5. Gå for "bullseye": Når du skal kaste en Poké-ball dukker det opp to ringer rundt monsteret foran deg. Den ene er hvit og statisk, mens den andre har farge og stadig krymper. Det holder å treffe innenfor den hvite sirkelen, men skal du ha en god bonus er det fargesirkelen som gjelder. Hvor lenge tør du å vente?

Les også: Pokémon Go fikk full tilgang til Google-kontoen

6. Fokuser på røde Pokémons: Fargen til den indre ringen indikerer hvor mektig monsteret er, og hvor krevende det blir å fange det. De med rød sirkel har aller mest CP (combat power), og disse vil kreve alle ferdighetene dine med Poké-ballen. Samtidig er de også de mest verdifulle, og du burde aldri bytte dem mot godteri (candy) hos Professor Willow. Røde Pokémons krever nemlig mindre "stardust" for å bli gode krigere, så ta vare på dem og bruk dem til kamper i "gyms".

Pokémon GoPokémon GoPokémon Go

7. Catch 'em all: Slagordet til Pokémon-serien er like aktuelt som før, og selv om du har møtt en Zubat 300 ganger før burde du fremdeles fange ham. Alle Pokémon du fanger gir deg erfaringspoeng (XP), stardust og candy. Ta med monstre du har til overs til Professor Willow for å bytte dem inn mot ekstra candy.

8. Aldri dropp et PokéStop: Hold alltid utkikk etter PokéStops i nærheten. Når du har fylt opp forsyningene dine tar det bare rundt fem minutter før belønningene kommer, og det er ofte mange Pokémons i nærheten. Bruk en Lure-modul nære et PokéStop for å fange monstre mens du venter, slik at du aldri går tom for Poké-baller.

Les også: - Pokémon Go-suksessen tar slutt om fire måneder

9. Skaff deg flere "items" Frem til du når nivå fem finner du bare Poké-baller og egg ved PokéStops. Andre "items" som "potions", "revives", "berries", "lucky eggs" og alternative Poké-baller vil imidlertid dukke opp etter at du har passert denne milepælen. Moralen er med andre ord å fortsette å jobbe deg oppover i nivå som trener, for å avdekke stadig flere overraskelser.

Pokémon GoPokémon GoPokémon GoPokémon Go

10. Vær turist: Sjeldne Pokémons og ekstra nyttige "items" finner du gjerne ved kjente landemerker og andre severdigheter, så ikke vær redd for å leke turist selv hvis du er på monsterjakt på hjemstedet ditt. Men husk å ikke bli helt oppslukt av spillet, og se hvor du setter føttene dine. Det har allerede kommet mange rapporter om Pokémon Go-spillere som har skadet seg, og én spiller fant til og med et lik.

11. Utvikle dine Pokémon: Vi vet at du helst vil konvertere Pidgey til Pidgeotto (for eksempel) så fort som mulig, men det smarte er å ha tålmodighet. Fang heller flere først og vent. Pokémons som Pidgey, Caterpie og Weedle dukker opp ofte, og de trenger bare 12 "candies" for å utvikle seg. Når du har et "lucky egg", bruk det og start "evolve"-prosessen for alt i "Pokédex"-en din. Du vil få veldig mye XP som trener på dette, ettersom hver "evolution" gir deg 500 erfaringspoeng takket være egget. På denne måten går du raskt opp i nivå uten å kaste bort stardust.

12. Dra på gymmen, bli rik: Hold utkikk etter "gyms" som nylig har blitt erobret. Kanskje det bare er én annen trener der? Du kan slåss mot rivaliserende Pokémon med opptil seks av dine, og potensielt utslette en fiende med enkelhet. Hvis du lar monstrene dine bli værende på gymmen vil du dessuten tjene inn både stardust og Pokécoins hver 21. time, og slik kan det jo bli penger av.

Les også: Bytting av figurer kommer i Pokémon Go-oppdatering

Pokémon GoPokémon GoPokémon Go

13. Flere kilometer, bedre Pokémon: Eggene du får tak i ved PokéStops klekker etter to, fem eller ti kilometer. Jo lengre du må gå først, desto mer sjeldne Pokémons vil skjule seg under skallet. Det sies at de mest sjeldne er Dratini og Snorlax. Uansett vil du motta 200 XP hver gang et egg klekkes, så det er alltid lurt å ta med seg noen egg hvis du skal ut på langtur. Bare husk at spillet bruker pedometer til til telefonen din sammen med GPS, så det nytter ikke å jukse og for eksempel kjøre bil.

14. Erfaring er alfa omega: I Pokémon Go mottar du XP for følgende handlinger:

· Visit a PokéStop- 50 XP
· Curve Ball - 10 XP
· Good Throw - 10 XP
· Great Throw - 50 XP
· Excellent Throw - 100 XP
· Pokémon trapped - 100 XP
· New Pokémon - 500 XP
· Evolve a Pokémon - 500 XP
· Hatch an egg - 200 XP
· Fight against a rival Pokémon in a gym - 100 XP
· Beat a rival camp trainer in a gym - 150 XP
· Beat a Pokémon in a gym on your computer - 50 XP

15. Eevee evolution: Hverken Digging, Body Slam eller Speed får Eevee til å utvikle seg til Flareon, Jolteon eller Vaporeon. Disse tre alternative variantene av Eevee oppstår heller tilfeldig. Fortvil imidlertid ikke, da dette skjer nokså hyppig. Du kommer ikke til å få problemer med å sikre deg disse tre, selv om det kan virke sånn ved første øyekast.

Les også: Pokémon Go-fans troller Westboro Baptist Church

16. Høyt trener-nivå betyr sjeldne Pokémons: Du trenger ikke vandre til verdens ende og tilbake for å finne sjeldne Pokémons. I stedet er finnerlykken din knyttet til ditt individuelle nivå som trener. Jo høyere du klatrer, desto større er sjansene for å finne sjeldne Pokémons eller monstre med ekstra høy CP.

HQ

Relaterte tekster

6
Pokémon GoScore

Pokémon Go

ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Terje tok jobben med å anmelde det største sensasjonsspillet vi har sett i nyere tid, kanskje noen sinne. Men er egentlig Pokémon Go så bra som populariteten antyder?

0
Alola inntar Pokémon Go i morgen

Alola inntar Pokémon Go i morgen

NYHET. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

I går var den årlige Pokémon Day og i den forbindelse hadde The Pokémon Company litt nytt å dele. Selv om annonseringen av 9. generasjon lett er den største nyheten fra...Loading next content