Norsk
Tråd:

PROFETEN JOHN PEMBERTON

Antall innlegg: 1
 
rabies man
Offline
Hvem var John Pemberton?

Vel, han var ikke akkurat noen vanlig person.

John Stith Pemberton ble født i Knoxville i Crawford County den 8. januar 1831. Som 19-åring hadde han allerede en doktorgrad i humanmedisin, og året etter utdannet han seg til farmasøyt. I følge lokalavisene var Dr. Pemberton en av de mest betydningsfulle legene som noensinne har bodd i Atlanta.

Dr. Pemberton kjempet i den amerikanske borgerkrigen, og ble nesten drept under et slag ved byen Columbus. Han kom hjem som en dekorert krigshelt. Skadene han pådro seg gjorde at han hadde kroniske smerter i foten så lenge han levde. Dette ga ham en ny mening med livet.

Kunnskapene han hadde både som doktor og farmasøyt, kombinert med de kroniske smertene, gjorde at Dr. Pemberton fikk lyst til å utvikle en helt ny drikk. Det skulle bli en mirakeldrikk som både var forfriskende og stimulerende.

Han lette rundt i havnen i Savannah hver eneste dag for å finne de perfekte ingrediensene. Han luktet på eksotisk krydder og søkte gjennom kassene som ble lastet i land fra skipene. Plutselig, i verkstedet sitt en maidag i 1886, brygget han den første omgangen med det som senere skulle bli verdens mest populære leskedrikk, Coca-Cola.

Den dag i dag fremstilles Coca-Cola på samme måte som Dr. John S. Pemberton ville ha gjort det:

Helt uten konserveringsmidler eller kunstige aromastoffer.

Akkurat som John Pemberton vil ha det.