Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Blizzard prøver seg på sjarmerende kortspill i samme stil som Magic: The Gathering. Nok en vinnerformel, eller er det bare kjedelig tidsfordriv?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter flere år i MMO- og RTS-sjangeren har Blizzard valgt å lage noe litt utenom det vanlige. HearthStone: Heroes of Warcraft er et Collectable Card Game, eller CCG som det også heter, som rett og slett er en forenklet utgave av Magic: The Gathering.

Spillet blir gratis ved lanseringen, men du kan kjøpe booster-pakker for gull du tjener i spillet, eller ved å bruke ekte penger. Hver pakke gir deg fem kort, hvor du har en sjanse å få alt fra helt vanlige kort (common) til de beste i spillet (legendary), samt kort som er spesifikke for en bestemt klasse. Disse er så klart hentet rett ut fra World of Warcraft, som det meste av spillet er.

Som i World of Warcraft velger man også en klasse å spille, og de som er tilgjengelig er alle fra MMO-et utenom Death Knight og Monk. Hver klasse har sitt eget spesialangrep. Som noen eksempler kan Mage kaste ildkuler, Priest kan helbrede seg selv og Shaman kan legge ut totem. Så det er mye variasjon. Alle disse klassene har sine egne kort som kun de kan bruke, samt de har alle sine fordeler og ulemper når man skal i kamp mot noen.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Spillebrettet er laget i 3D, og det samme er hvert eneste kort. Så det føles både tungt og flott.
Dette er en annonse:

Spillet i seg selv er på den simple siden. Man starter med 30 i helse og har 30 kort i en kortstokk. Den som starter har tre kort til å begynne med, spiller to får et kort ekstra, samt et spesialkort som gir en ekstra mana i runden den brukes. Begge spillerne starter med en i mana, og dette øker med en for hver runde - opp til 10 mana. Kortene har tre tallverdier: Hvor mye mana det koster å bruke det, hvro mye helse det koster, og hvor mye skade den kan gjøre på andre kort, eller motstanderen. Får du motstanderen ned til null i helse, vinner man. Enkelt nok.

Mye av det taktiske ligger i at hvert kort har egenskaper som kan gå på alt fra å gjøre angrep i runden du er i, til å blokkere alle angrep gjort direkte mot deg. Du har også de som øker kraften til dine kort, fjerner kreftene fra motstanderen og de som gir både deg selv eller dine kort en passiv bonus. Alt er igjen hentet fra World of Warcraft. Så de bruker for eksempel terminologier som taunt, charge og polymorph. Kortene baserer seg også på både venner og fiender fra World of Wacraft, så det hele virker veldig kjent om du har spilt MMO-et.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Dette er kortboken din, kan kan du lage egne kortstokker og du får se alle kortene du har klart å skaffe deg.

Jeg har alltid hatt lyst til å prøve kortspill som Magic og lignende, men har alltid endt opp med en følelse av at det er så utrolig mye å sette seg inn i. Blizzard har fjernet denne sperren i hodet mitt. Hearthstone er ikke vanskelig å spille, men det er vanskelig å mestre. Av de over 20 kampene jeg har spilt mot mennesker, har jeg bare vunnet to av dem. En på kontoret sa at dette nok var fordi jeg ikke hadde lagd en bra kortstokk. Og det er her jeg faller av. Hva gjør kortstokken min dårlig, hvor skal jeg legge fokuset, og baserer ikke det hele seg på flaksen man har ved å trekke riktig kort?

Dette er en annonse:
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
I arena velger man en klasse og så må man velge ett av tre kort for å bygge sin kortstokk.

Det har vært en del frustrasjon under spillingen, men likevel fortsetter jeg. Det er vel her Blizzard sitter med en vinnerformel. Ja, jeg blir utrolig frustrert og sint når jeg driter meg ut, taper og ikke forstår veldig mye, men kampene varer i gjennomsnitt 5-10 minutter så jeg bytter ut noen kort, og prøver igjen. Slik fortsetter jeg til jeg endelig får til noe bra.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Animasjonen er utrolig kule. Det er aldri tvil om hva som skjer. Og om du skulle miste kontrollen kan man se hva som har skjedd på venstresiden av brettet.

Vel å merke har jeg ikke muligheten til å kjøpe kort da jeg sitter på en testkonto jeg har fått låne av Blizzard, så den er ikke knyttet til min personlige Battle.net-konto. Jeg ser for meg at jeg kommer til å bruke litt ekte penger på å kjøpe noen booster-pakker for å se om jeg ikke kan skaffe meg noen gode kort til kortstokken min. Det skjer dog ikke før betaen slippes i Europa. Vel å merke kan du som sagt spille deg frem til nye kort. Derimot vil nok dette ta veldig lang tid. Booster-pakker koster 100 gull per stykk, og man får 10 gull per gang man vinner. Dette kan selvfølgelig endre seg før spillet er ferdig. Blizzard har en tendens til ofte å skifte mening før en beta er slutt.

Alt i alt koser jeg meg med spillet når jeg ikke har bedre ting å gjøre. Jeg brenner ikke like hardt for å spille dette fremfor andre spill, ser på det mer som noe å gjøre mellom alt annet jeg sitter med. Det er lett å plukke opp, krever litt tid per runde og det er morsomt.

Hearthstone kommer til PC og Mac i 2013, og lanseres så til iPad senere.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Relaterte teksterLoading next content