Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Hemmelighetene i The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vi forteller deg hvordan du finner Master Sword og Hylian Shield, hvor du finner Great Fairy Fountains, Links tapte minner og mye mer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild er et enormt spill fullt av hemmeligheter du kan finne. Det er så mange muligheter og mysterier at det kan være vanskelig å oppdage alle i løpet av dette storslåtte eventyret. Vi skal derfor forsøke å svare på det folk er mest nysgjerrige på, men vær klar over at det innebærer SPOILERE. Hvis du er sensitiv i forhold til slikt, anbefaler vi at du nå - veldig forsiktig - klikker deg ut fra denne artikkelen (du burde også unngå artikler med ord som "hemmeligheter" og lignende). Dere som leter etter svar og tåler en spoiler kan imidlertid fortsette nedover.

Slik finner du Master Sword
Det myteomspunne Master Sword er med i spillet, men du finner det ikke ved kun å følge historien. For å få tak i det må du besøke Lost Woods, som du finner øst for Hyrule Castle på kartet. Skogen er dekket av en mystisk tåke, men du følger de brennnende faklene for å finne den rette veien. Dette er tilgjengelig allerede fra du forlater startområdet, men det er ikke så enkelt å få tak i sverdet, for du er nødt til å ha 13 røde hjerter. Master Sword gjør 30 i skade, og blir aldri ødelagt. Det trenger dog 15 minutter med hvile når du har "brukt det opp", men er veldig kjekt å ha i møte med bossene.

Slik finner du Hylian Shield
Når du likevel er i nærheten av Hyrule Castle, kan du jo stikke innom der for å finne Hylian Shield. Slottet er godt bevoktet av farlige fiender, så vær på vakt. Vi anbefaler at du nærmer deg slottet fra baksiden, der det dessuten er langt færre fiender, og finner en liten grotte i nærheten av en ødelagt Guardian. Inne i grotten går du ned gangen og inn i cellen på høyre side. For å få tak i skjoldet må du først beseire en diger Stalnox, men dette skal være ganske enkelt; skyt den i øyet med en pil, og gå løs på den etter at den har falt i gulvet. Gjenta prosessen til du har vunnet.

Dette er en annonse:

Hylian Shield er sterkt og varer lenge, men det kan gå i stykker hvis du bruker det hele tiden. I verste fall blir du nødt til å reparere det, og da må du følge oppdragene i "From the Ground Up" (starter i Hateno Village etter at du kjøper huset som er til salgs der) og bygge Tarrey Town. Dette vil gi deg tilgang på kjøpmannen Grante som lar deg kjøpe alle gjenstander du har hatt på et eller annet tidspunkt tidligere.

The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild

Slik låser du opp Epona og Wolf Link
Her trenger du amiibo-figurer for å komme igang. For Epona må du ha Links figur til Super Smash Bros., mens Wolf Link krever figuren hans til Twilight Princess HD. Vi anbefaler at du registrer Epona i stallen, for da blir hun værende i spillet. Det er verdt å nevne at andre amiibo-figurer gir deg tilgang på andre ting, som alt fra fisk til skjold, men de kan kun benyttet én gang hvert døgn.

Slik får du tilgang til Dark Link-rustningen
Selve figuren Dark Link er ikke med i Breath of the Wild, men du kan benytte rustningen hans. Først må du finne kjøpmannen Kilton, og det gjør du ved å besøke den nederste øya i Skull Lake på kvelden/natten. Etter en kort samtale får du vite at du får tilgang til en rekke gjenstander neste gang dere møtes - da i nærheten av spillets byer. Utstyret Kilton selger er koblet til bossene du har tatt, og for Dark Link må du ha beseiret de fire såkalte Divine Beasts. Siden Kilton handler med en egen valuta må du selge ham deler av monstrene du har drept, og deretter bruke valutaen han gir deg til å kjøpe Dark Link-rustningen. Denne rustningen gjør Link raskere på natten, men den kan ikke oppgraderes med Fairies.

Dette er en annonse:
The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild

Slik låser du opp Links klassiske grønne antrekk
Link er kjent for sitt grønne antrekk, men hvor er dette i Breath of the Wild? Faktisk kan du få det i flere versjoner. For å låse opp dette spillets versjon av antrekket, kalt Tunic of the Wild, må du fullføre 12o Shrines. Vi vet at det også finnes versjoner som er inspirert av andre spill i serien, som Ocarina of Time, Wind Waker og det klassiske Zelda, men vi kan kun spekulere rundt hvordan du finner dem. Vi tror de kan bli funnet i kister og via amiibo-figurer, men dette kan vi ikke bekrefte ennå.

Hvordan surfe på skjoldet?
Med tanke på at dette er blant de mest spektakulære manøvrene du kan gjøre i spillet, skulle man tro at Nintendo hadde opplyst om hvordan man går frem. Man er nødt til enten å lese en tilfeldig beskjed i spillet eller benytte prøve-og-feile-metoden, eller du kan lese videre. Mens Link befinner seg i en bakke trykker du og holder inne ZL, hopper med X og deretter trykker på A. Skjoldet vil dermed befinne seg under Links føtter, og du i en slags lykkerus. Mens Link surfer kan du dessuten hoppe, sveve og spinne ved å trykke på angrepsknappen.

Her finner du Great Fairy Fountains
Det finnes fire slike fontener i spillet, og ved hver av dem kan du oppgradere Links utstyr. Når du finner dem må du ut med en engangssum, og deretter oppgradere utstyret så ofte du vil. På bildene nedenfor kan du se hvor de fire fontene finnes.

The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild

Her finner du Links tapte minner
Link våkner opp med hukommelsestap i begynnelsen av spillet, men på et tidspunkt begynner han å huske igjen. Tanken er at du skal besøke stedene der Zelda tok bilder med Sheikah Slate. På bildene nedenfor kan du se stedene hvor du finner de tolv tapte minnene.

Vi håper at disse tipsene kan være nyttige for deg når du eventyrer rundt i Breath of the Wild, men kan samtidig forsikre deg om at spillet byr på mange, mange, mange flere hemmeligheter enn de du nettopp har lest om. Du må bare gå ut og lete etter dem.

The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild

Relaterte teksterLoading next content