Norsk
Gamereactor
guide
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy Guide: Tips og triks for magistudenter

Her er noen nyttige tips som hjelper deg med å få mest mulig ut av hvert eneste nye trinn på verdens mest berømte magiske skole.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ikke uten noen forsinkelser og en del kontroverser på sosiale medier er Hogwarts Legacy allerede i hendene på mange spillere, takket være Early Access som er gitt av Deluxe Edition av spillet. Alle andre spillere må vente til fredag 10. februar, eller til de senere PS4-, Xbox One - og Nintendo Switch -versjonene, som kommer i henholdsvis april og juli.

Mange nye studenter vil altså komme til Hogwarts School og det fullstendige åpne eventyret som Avalanche Software har skapt, som vi fortalte om i anmeldelsen vår. For at du ikke skal løpe rundt som en hodeløs kylling (noe Nearly Headless Nick ville ha elsket), har vi satt sammen denne guiden med viktige tips som hjelper deg med å få mest mulig ut av hvert sekund på Hogwarts Legacy og komme deg enkelt gjennom spillet.

Det er en spoilerfri guide til historien, så du kan lese den uten frykt selv om du ikke har begynt å spille - la magien begynne!

Hogwarts Legacy
Dette er en annonse:

1. Det blir bare én første dag på Hogwarts, så få mest mulig ut av den

!

Professor Weasleys sitat (ja, de Weasleyene) er det første rådet vi gir deg om hvordan du skal spille spillet, og det er å utforske hver eneste krok av skolen i løpet av de første øyeblikkene av spillet. Så snart du kommer til skolen, vil assisterende rektor Weasley gi deg Hogwarts Field Guide, en håndbok som holder orden på steder, lokasjoner, utstyr, ferdigheter og inventar du har samlet i Hogwarts Legacy. For å komme videre i spillet må du stige i nivå med erfaring, og den enkleste og raskeste måten å få det på i begynnelsen av spillet er å hente sider fra Field Guide som er gjemt rundt omkring på skolen, i Hogsmeade og i området rundt.

De fleste av sidene får du ved hjelp av magien Revelio, mens andre krever Accio, Confringo eller Levioso. Disse trylleformlene låses opp i løpet av historien, så stikk innom innimellom og interager med gjenstandene som er merket med blått når du bruker Revelio. Et annet triks, hvis du hører lyden av en bjelle, er at det alltid er en hemmelighet i nærheten.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

2. Følg Merlins vei

Det er ikke uten grunn at han var historiens mest berømte trollmann. Merlin var også student på Hogwarts, og han etterlot seg arven sin (aldri bedre sagt) rundt omkring på Hogwarts Vale i form av enkle gåter der vi må ødelegge gjenstander, bære ildfluer til markerte steiner eller kaste store steinblokker og dyppe dem i steinhull. Uansett hva det er, er premien verdt innsatsen. Plasser til utstyrsbeholdning, som er veldig viktig fordi de er veldig begrensede, og fordi det også representerer den største inntektskilden i spillet.

Dette er en annonse:

Veldig viktig: Så snart du kan, skaff deg Mallowsweet frø fra The Magic Neep i Hogsmeade, da de er nøkkelen til å aktivere Merlin's Trials.

Hogwarts Legacy

3. Ikke bruk galleoner i hytt og pine, du kommer til å trenge dem.

Det høres kanskje ut som et dumt råd, men ingenting kunne vært lenger fra sannheten. Penger i Hogwarts Legacy er (i hvert fall frem til den siste tredjedelen) en mangelvare og helt avgjørende for fremgang. De aller fleste kjøpmenn har priser som bare kan betraktes som urimelige, men det er noen minimale innkjøp som må gjøres, for eksempel pottefrø og tilkallingsformler. Alt dette er med på å gjøre Room of Requirement til en selvforsynt fabrikk for eventyrutstyr, som trylledrikker og planter til kamp.

Den enkleste måten å skaffe penger på er å selge utstyr du ikke lenger bruker. Prioriter dem som er merket med (i denne rekkefølgen) grønn, blå, lilla og oransje. Hver enkelt er mer verdifull enn den forrige, så hvis du ikke har plass til flere på et oppdrag (skjønner du hvorfor det er viktig å gjøre Merlin's Trials?), må du ødelegge de mindre verdifulle.

Det som er bra med frø og trylleformler, er at du bare trenger å kjøpe dem én gang, og deretter kan du generere dem i det uendelige (med opaler) på Room of Requirement.

Et annet triks for raske penger. Hvis du støter på kister med ett øye som spretter ut når de ser deg, er det best å bruke desillusjonsformelen til å snike deg innpå dem og ta de 500 myntene i hver av dem. Og hvis du ikke har formelen ennå, kan du bruke usynlighetsdrikken.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

4. Magisk kamp er en dans av farger

Kamp er en grunnleggende del av Hogwarts Legacy, og selv om det til å begynne med ikke krever mye dyktighet eller kompleksitet, vil fiendene snart bli mer krevende og bedre forberedt på angrepene dine. Noen av dem vil bruke et permanent magisk skjold som avleder magien din med mindre du motvirker den med en magi i samme "fargefamilie" som skjoldet. Hvis en mørk trollmann for eksempel har et lilla skjold, vil en fortryllelse som Accio eller Depulso bryte barrieren, mens hvis skjoldet er gult, er det best å bruke Levioso eller Arresto Momentum, selv om vår favoritt er Tranform-formelen, som forvandler en fiende til en eksploderende tønne og kan brukes på andre. To tap for prisen av ett.

Det finnes fiender som er spesielt svake mot visse magier. Du kommer til å se mange edderkopper i spillet (mange av dem), og den beste måten å drepe dem raskt på er å veksle mellom grunnleggende magi og ildmagi som Incendio eller Confringo. Troll er ganske tøffe, men du kan bruke Flipendo til å bruke deres egen kølle mot dem for å gjøre mye skade.

Forakt ikke bruken av herbologiklasser når du kjemper. Kinesisk kål, alruner og giftig tentakula er svært nyttige verktøy som kan hjelpe deg ut av trøbbel med store grupper av fiender, eller sterkere fiender som akromantulaer eller troll. Ha alltid med deg et godt lager av dem.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

5. Dine beste venner? Kosten og låseformelen

Kosteskaftet er det viktigste magiske transportmiddelet i Hogwarts Legacy. Floo Powder er flott (det tilsvarer hurtigreise her), men du må først låse opp destinasjoner, og de er ofte ganske langt unna. Heldigvis har vi kostene. Butikken i Hogsmeade har flere modeller til 400 mynter stykket. Det er bare å få tak i en, så går spillet mye raskere fra da av. Med den kan du reise i en rett linje og til og med komme deg trygt inn i Forbidden Forest eller fjellene med fly. Det er selvsagt forbudt å fly med kosteskaft i Hogsmeade og inne i slottet, så vi må finne en annen måte å nå visse steder på... Var det noen som sa Alohomora?

Alohomora er en fortryllelse som kan åpne magiske låser, og vi får den ved å utføre et sideoppdrag for Hogwarts vaktmesteren, Mr. Moon. Hvis du har med deg en viss mengde av en gjenstand, vil det forbedre magien til å åpne låser på nivå to og tre, så når du ser en statue av en Demiguise, må du sørge for at det er natt (du kan endre tid på døgnet i kartmenyen) og ta statuen.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

Med disse tipsene kan du for øyeblikket starte Hogwarts Legacy -eventyret med ro i sjelen, men vi utelukker ikke at vi legger til flere tips etter hvert som vi utforsker hvert hjørne av Avalanche's game. Ha en fantastisk start på det nye året på Hogwarts!

Relaterte tekster

8
Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Nesten to år senere enn opprinnelig tenkt er det nå på tide å prøve ut livet som Galtvort-student, men er dette den definitive Harry Potter-simulatoren?Loading next content