Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Homefront

Homefront

Et interessant utgangspunkt blir et middelmådig skytespill. Robin har entret slagmarkene i Homefront...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ikke lenge siden Nord-Korea var en snakkis på diverse nyhetskanaler over hele verden etter angrep mot landet i sør. For øyeblikket har det blitt stille på den fronten, men vi har nok neppe hørt det siste fra landets maktglade ledere. Kaos Studios har latt seg inspirere av denne dramatiske situasjonen og skapt et førstepersons skytespill som virkelig prøver hardt å gi deg en virkelighetsbasert spillopplevelse.

Homefront har grunnlaget for noe som kunne vært et fantastisk actionspill, med en spennende historie basert på en blanding av virkelige hendelser og oppdiktede scenario, samt god skytefølelse. Uheldigvis legger utvikleren frem et produkt som sliter med å virke som stort mye mer enn nok et Call of Duty-spill i nye klær.

Spillet begynner med at du våkner opp i leiligheten til vår helt, og tidligere helikopterpilot Robert Jacobs, idet noen banker på døren. Utenfor venter tre koreanske soldater som forteller at du skal sendes til en konsentrasjonsleir i Alaska.

Du blir satt på en buss, og gjennom vinduet blir du vitne til utallige brutale og nådeløse drap. Ikke lenge etter krasjer en bil inn i siden på bussen, og snart er du reddet av motstandsbevegelsen. De gir deg et våpen, og så er det på tide å få skutt flerfoldige hull i okkupasjonens store hær.

Dette er en annonse:

Å si at spillet har et godt utgangspunkt ville vært en underdrivelse, for historien i Homefront begynner forferdelig bra. Rundt to timer inn i enspillerdelen mister derimot spillet mye av atmosfæren og føles mer og mer som et erketypisk skytespill. Det skal godt gjøres å ikke fullføre kampanjen i løpet av fire eller fem timer, så det er ikke så altfor langt heller.

Ikke nok med det, her er også en flora av mindre problemer som ender opp med å senke totalinntrykket. Lagkameratene dine spaserer rundt i en slags boble hvor spilleren ikke kan bevege på seg. Er du nødt til å hoppe vekk fra en granat mens en av lagkameratene står i veien, står du bom fast og møter skjebnen på urettferdig vis. Dette opplevde jeg opptil flere ganger iløpet av min tid med Homefront, og det endte faktisk opp med å være den mest vanlige dødsårsaken gjennom hele enspillerdelen.

Den tekniske delen av grafikken er solid. Det kan på ingen måte måle seg med Crysis 2, men det kjører glatt og fint. En og annen dårlig teksturoppløsning vil du dog komme over, og det hender at objekter forsvinner helt.

Stort sett byr ikke dette på problemer som ødelegger opplevelsen helt, men et par ganger hendte det likevel at jeg måtte starte opp maskinen på nytt for å komme videre, etter at mine lagkamerater nektet å sparke ned en usynlig dør. Et par ganger er strengt talt for mye, og det ender opp med å være svært ødeleggende for helheten.

Dette er en annonse:

Lyden er derimot helt fantastisk, og noe av det aller beste jeg har hørt i et spill. Smell fra våpen slår på trommehinnene, og eksplosjoner ringer i ørene. Stemmeskuespillet er ikke helt på topp, men holder en grei standard gjennom hele spillet.

Flerspillerdelen er akkurat det en forventer. Du har et titalls kart av relativt stor størrelse, to lag og et våpen i dine hender. Din oppgave er å skyte fienden, og stort mer blir det ikke. Ikke misforstå meg, Homefronts flerspiller er artig, og til tider til og med spennende. Her er også et fåtall innovasjoner, som Battlepoints-systemet.

Når du skyter en motstander får du poeng. Disse poengene kan brukes til å anskaffe nye hjelpemidler som ekstra helse, nye våpen og attpåtil bakke og luft-kjøretøy. Det er en stilig idé, og systemet fungerer.

Det legges opp til seks forskjellige klasser som enhver veteran av skytespillsjangeren vil kjenne igjen: Assault, SMG, Heavy, Sniper, Tactical og Explosive. I tillegg til disse har også enhver spiller muligheten til å begynne i et valgfritt kjøretøy, så lenge en har nok Battlepoints.

Kaos Studios har også snakket mye om Battle Commander-funksjonen. Om du gjør det bra blir du gitt en fin dose hjelpemidler, som for eksempel muligheten til å se motstandere igjennom vegger. På samme tid vil derimot fienden få en liten melding opp på skjermen som forteller dem hvilket område du befinner deg i.

Det er et innovativt system, og det er med på å skille Homefront fra alt annet der ute. Klassene er stort sett balanserte, men snikskytteren virker en smule kraftig. Skudd er ikke påvirket av vind, og de går heller ikke i kurve, så her er det sikt og skyt som gjelder.

Kartene i Homefronts flerspiller er ikke helt på størrelsen med de du ville se i et spill som Battlefield: Bad Company 2, men det er masser av plass for både infanteri, stridsvogner og helikopter å boltre seg på. Brettdesignet er derimot er ikke helt på topp. Til tider er det vanskelig å vite nøyaktig hvor en befinner seg, som en følge av at områdene er veldig like.

PC-eiere har muligheten til å sette opp egne kompanier. Lederen kan sørge for at bare visse spillere kan legges til kompaniet, slik at en vennegjeng for eksempel skal kunne spille sammen uten forstyrrelser. Dessverre har ingen av av konsollversjonene denne muligheten.

Homefront leverer en solid flerspiller som står i kontrast til den ellers så skuffende enspillerdelen. Kjennere av skytespill vil helt klart føle seg som hjemme i Korea-okkuperte USA, og selv om det ikke når opp til Battlefield rent kvalitetsmessig er det likevel en artig og innovativ opplevelse.

Konklusjon
Homefront er ikke et direkte dårlig spill, langt ifra. Det er bare plaget av forferdelig typiske spillmekanikker og en altfor kort enspiller som slutter veldig brått. Potensialet er absolutt tilstede, og om utvikleren tar seg sammen og bygger et litt mer unikt spill neste gang, så kan dette bli en veldig interessant og spennende serie i fremtiden.

Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
Homefront
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Atmosfærisk grafikk og bruk av merkenavn i omgivelsene, perfekt lyddesign, spennende utgangspunkt for historien
-
Låner for mye fra andre spill, tullete kunstig intelligens, flere alvorlige tekniske feil, bruker ikke historien for det den er verdt, kort enspillerdel
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

HomefrontScore

Homefront

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Et interessant utgangspunkt blir et middelmådig skytespill. Robin har entret slagmarkene i Homefront og testet både kampanjen og flerspillerdelen...Loading next content