Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

IBM og Microsoft vil samarbeide om Xbox

Så var endelig hemmelighetene ute i lyset. Etter utallige rykter gikk Microsoft og IBM endelig ut og offisielt annonserte et partnerskap om fremtidige Xbox produkter i dag. Vi har alle detaljene!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Så var endelig hemmelighetene ute i lyset. Etter utallige rykter gikk Microsoft og IBM endelig ut og offisielt annonserte et partnerskap om fremtidige Xbox produkter i dag.

Mange ble overrasket da Microsoft for to måneder siden annonserte et partnerskap med grafikk-kortprodusenten ATi, som de siste årene har vært en konstant stigende trussel mot nVidia’s dominans. Etter flere problemer mellom Microsoft og nettopp nVidia, rundt prisleiet på nVidia’s grafikkchip i Xbox, hadde mange forventet et grafisk partnerskifte fra Microsofts side.

Den store overraskelsen er derimot at Microsoft også vil bytte ut Intel. Dette skjedde i dag, da softwaregiganten og computer mastodonten, IBM, annonserte et partnerskap om fremtidige Xbox produkter. Hva den direkte årsaken bak skiftet er, er ennå uvisst, men begge firmaene svarte selvfølgelig retorisk, at det gagnet både dem og Xbox.

Det merkeligste akkurat nå, er at Microsoft faktisk står med produsentene bak Nintendo’s Gamecube. Her var det nemlig også IBM og ATi som tok seg av henholdsvis prosessor og grafikkchip, så hvis ryktene om en felles konsoll mellom Microsoft og Nintendo skal blomstre, så fikk den en stor dose gjødsel i dag. Om ikke annet kan det bety at Microsoft i hvertfall ønsker å minske størrelsen på neste generasjons Xbox-maskiner, så man ikke behøver å bekymre seg om ryggskader når man skal flytte på konsollen.

Allikevel er det ikke garantert at det er nettopp en CPU IBM vil stå for, så sjansene for at Intel eller AMD vil stå for prosessoren i den neste Xboxen er fortsatt en mulighet, men akkurat nå har IBM de beste oddsene. Dette gir firmaet en fot innenfor hver konsoll i neste generasjon, siden de skal lave prosessoren til den neste Nintendo konsollen og de jobber allerede sammen med Sony og Toshiba på Cell teknologien, som man regner med vil bli brukt i PlayStation 3.Loading next content