Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Insurgency

Insurgency

Insurgency er et realistisk, lagbasert skytespill som gjør det opprør mot bestselgerne på markedet. Kan det lykkes? Vi har satt karakter....

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hver gang jeg spiller førstepersons skytespill, så klager jeg over hvor urealistiske de er. Regenererende liv, uendelig ammunisjon og fiender som fungerer som kanonføde er bare noe av det verste jeg vet. Jeg etterlyser stadig et mer realistisk skytespill som utfordrer - et som ikke holder meg i hånden hele tiden. Nå har jeg fått viljen min.

Insurgency er et taktisk og brutalt realistisk skytespill utviklet av New World Interactive. Det var opprinnelig en modifikasjon til Source, og ser nå dagens lys som et eget, frittstående spill. Man spiller som enten sikkerhetsstyrker eller opprørere, og gameplay består ganske enkelt av å sikre kontrollpunkter for sitt lag. Insurgency har også en samarbeidsmodus hvor man spiller sammen med andre spillere mot datastyrte fiender og må gjennomføre ulike oppdrag, for eksempel sprenge våpenlager eller ta over fiendtlige posisjoner.

Insurgency

Insurgency skiller seg ut fra lignende skytespill ved å fokusere tungt på realisme. Man dør av få skudd, løper saktere hvis man bærer på mye, og der er et minimalt brukergrensesnitt som blant annet ikke viser hverken helse eller hvor mye ammunisjon man har. Dette skaper et helt nytt nivå av stress i spillet, for man vet aldri om man har et fullt magasin eller bare ett skudd igjen. Dermed må man vurdere i en skuddveksling om man skal lade om og risikere bli tatt på senga, eller satse på at man har nok skudd til neste konfrontasjon. Mange sammenligner Insurgency med et annet spill basert på en populær mod, Red Orchestra. Det er kanskje ikke så rart, ettersom skaperen av Red Orchestra var med på å utvikle det opprinnelige Insurgency også.

Dette er en annonse:

Jeg liker konseptet veldig godt, og i utgangspunktet er dette nøyaktig den typen skytespill jeg ønsker meg. Våpnene føles som de har virkelig tyngde, og det å se i kikkertsiktet at en annen spiller går i bakken etter to skudd gir meg skrekkblandet fryd. Man kan velge hva slags våpen og utstyr man vil bruke uten å måtte bruke evigheter på å låse disse opp, slik som man må i visse andre spill. Dessverre finnes det en del sprekker i grunnmuren. Det første og største problemet er folk. Mange bruker mikrofon til å kommunisere i spillet, og hvor bra en omgang blir er dermed direkte knyttet til hvem man spiller sammen med. Når folk lirer av seg tåpelige kommentarer, hyler og skriker og oppfører seg som unger, da hjelper realistisk gameplay lite. Det føles ikke mye brutalt når en fyr hopper rundt og stikker lagkameratene sine med kniv og roper "I am a viking!".

Insurgency

Grafikken i Insurgency gir meg en følelse av at det fortsatt er en mod jeg spiller, med lavoppløste teksturer, grove modeller og sparsomme kulisser. Lydbildet kan også fremstå som flatt, med lyder som er litt for lave eller fjerne. De datastyrte fiendene er stokk dumme, og ofte kan man håve inn poeng mot fiender som bare står og stirrer i veggen eller løper på rekke og rad inn i siktet ditt. Et litt mindre problem er også at man i mange moduser bare har ett liv. Det vil si at hvis man dør må man vente til laget tar et kontrollpunkt før man får spille videre. Om man har en litt uheldig dag kan man dermed ende opp med å sitte og se på at andre spiller Insurgency i stedet for å spille det selv.

Insurgency har også sine glimrende øyeblikk. Når man kommer inn i en omgang med fornuftige folk som bruker kommandoer flittig, som beveger seg smidig fra dekning til dekning, som holder sammen som et lag og utfører oppdrag med presisjon - da er Insurgency gøy. Man finner sin rolle i laget, og det hele føles som et finjustert maskineri. Man begynner å leve seg inn i det. Kuler hagler rundt deg. Man sjekker ammunisjon hele tiden for å være sikker. Man kjenner det knyter seg i magen idet man runder et hjørne. Det gjør virkelig noe med spillopplevelse når det å dø faktisk betyr noe, at det ikke bare er pause på noen få sekunder før man fortsetter.

Dette er en annonse:
Insurgency

Jeg tror jeg kommer til å ha det veldig moro med Insurgency når jeg begynner å kjenne det bedre, når jeg finner ut hvilke moduser som passer meg best, og hvilke servere jeg skal holde meg unna. Førsteinntrykket ga meg blandede følelser, men jeg er villig til å la tvilen komme Insurgency til gode. De har prøvd å lage en konkurrent til Battlefield og Call og Duty som er mer enn bare en hjernedød skytefest, og det fortjener en ekstra sjanse. Om du synes Insurgency virker spennende, om du savner et spill som er brutalt rettferdig og tvinger deg til å tenke på overlevelse først og fremst, da syns jeg du skal gi det et forsøk du også.

Insurgency
Insurgency
Insurgency
Insurgency
Insurgency
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Solid våpenfølelse, realistisk gameplay, brutalt og deilig.
-
Dårlig grafikk, flatt lydbilde, mye venting om man er uheldig, nedtur om man spiller med idioter.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
InsurgencyScore

Insurgency

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

Insurgency er et realistisk, lagbasert skytespill som gjør det opprør mot bestselgerne på markedet. Kan det lykkes? Vi har satt karakter....

0
Andre verdenskrig-mod ute til Insurgency

Andre verdenskrig-mod ute til Insurgency

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

En populær andre verdenskrig-mod til førstespersonsspillet Insurgency har nå blitt offisielt sluppet. Den heter Day of Infamy, og den ble opprinnelig skapt av...Loading next content