Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

iPad Pro (2020)

Apple vender tilbake med en mindre oppdatering til en allerede ganske fantastisk tablet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Det var en tid for ikke veldig lenge siden hvor en iPhone var de facto-mobilen. Hadde du en telefon kunne du like gjerne kalle den en iPhone, for det var det etter all sannsynlighet uansett. Det samme gjaldt datamaskiner - hvorfor ikke bare kalle det for en MacBook? Det er jo en sånn vi alle har likevel, ikke sant?

Dette språklige skiftet er vitne til Apples kraft som merkevære, og hvor sterkt de sto i så lang tid. Som vi nå vet måtte de etter hvert vike for sterke konkurrenter, og med det havnet universet nok en gang i balanse. I dag er det jevnt føre mellom Samsung, OnePlus, Apple og en rekke andre produsenter, og Microsoft, Huawei og Dell har satt sitt merke på det bærbare markedet også.

iPad Pro (2020)
Dette er en annonse:

Men skulle du derimot være på jakt etter en tablet så er dette en relikvie fra perioden beskrevet tidligere. Er du på markedet etter en tablet så skal du ha en iPad - dette strekker seg så langt at iPad betyr tablet og omvendt. Og det er en god grunn til, som blir ganske tydelig når man starter opp den nye iPad Pro 2020, presis hvorfor Apple tviholder tablet-markedet i et jerngrep. Det er ingen gloret markedsføring, bare kvalitet og brukeropplevelse hele veien gjennom.

Det er iøynefallende hvor lite som har skjedd på designfronten siden den originale iPad Pro ankom i 2018. Vi snakker om den samme kurvede og industrielt metalliske utformingen, samme ProMotion display på 120Hz, samme blendende tekniske prestasjonsevne, samme firdoblte høytaleroppsett, samme USB-C-ladning. Så hva er nå egentlig annerledes denne gangen? Jo, nå skal du høre.

2020-modellen har fått en annerledes kamerainnfatning, som likner den som ble introdusert på iPhone 11 Pro-modellene i fjor. La oss likevel slå fast at gode kameraer på en tablet ikke nødvendigvis er mest avgjørende for folk flest - det er tross alt ikke alle som tar bilder med disse, men det er en god del AR-styrte spill som til en viss grad krever skarpt kamerafokus for å sikre best mulig implementering, og dette later til å være Apples fokus her.

Den nye iPad Pro er utstyrt med en 12-megapiksel f/1.8 standardlinse, i tillegg til en 10-megapiksel f/2.4 ultra-wide. Det er også en tredje linse i oppsettet, men denne er faktisk en LIDAR-sensor, som står for «Light Detection And Ranging,» og som, via lysstråler, kan bidra med oppmåling og registrering av omgivelsenes fysiske dimensjoner. Kameraene gjør på sitt vis det samme, men via et «dybdekort» som formes ut av LIDAR-sensoren, burde iPad PRO 2020 være bedre egnet til å forstå sine omgivelser, og som et resultat være bedre egnet til AR-applikasjoner og oppmåling. Og er den det? Mulighetene for å teste dette er ganske begrenset, og oppmålingsapplikasjonen var omtrent en centimeter fra på et sofabord, som vi har hørt er nøyaktig den samme som 2018-modellen. Nei, det er kanskje ikke den typen maskinvare mange har bedt om, men vi tenker endog har en tanke bak denne implementeringen, og at vi får se bred programvare-support en gang i fremtiden.

Dette er en annonse:

Inntil videre er det uansett ikke på grunn av LIDAR at du burde kjøpe en iPad Pro, og det er heller ikke på grunn av ytelsesevnen. Eller, jo det er jo det, siden 2020-modellen likeså greit oppgraderte selve chippen fra A12 Bionic til en A12Z Bionic. Som navnet indikerer, er dette en forsiktig oppgradering, og i de fleste benchmark-testene presterer 2020-modellen nesten identisk med sin forgjenger. Ikke at dette gjør så mye, når chippen er et monster i seg selv, som presterer 1110 i GeekBench på single-core, og 4325 i multi-core, som er de høyest registrerte scores for en tablet - noensinne. Det innebærer også ny Z-prosessor, med tilhørende WIFI 6, som jo er kjærkomment. Med 6GB RAM høres dette ikke mye ut, men måten Apple optimerer deres programvare på, så leverer den nye iPad Pro en virkelig flytende brukeropplevelse i 120Hz, uten å i det hele tatt vise tegn til svakheter, selv etter mange timers bruk.

iPad Pro (2020)

Og det er stort sett alt. En ny sensor, et lett redesignet kamerasystem, og en forsiktig oppgradering på selve chippen. Betyr dette at du skal avskrive iPad Pro 2020 helt? Nei, for hvis du ikke eier en allerede, så er verdens beste tablet blitt enda bedre. I forhold til ren ytelsesevne, display-teknologi, høytalere, og programvare, er dette i en liga for seg selv takket være introduksjonen av iPadOS.

Ja, nå kan du faktisk parre en bluetooth-mus til din iPad med dedikert support, du kan koble til en USB-harddisk, ha faste widgets på startskjerm, og multitaske med flere forskjellige applikasjoner på en og samme tid. Det er ingen erstatning for en bærbar datamaskin, men se ikke bort fra at iPadOS med tiden vil gjøre seg kvalifisert til et levedyktig supplement, om ikke annet.

Vi kommer til å dekke iPad OS og øvrig tilhørende trackpad-baserte tastaturer i en annen artikkel. Inntil videre kan vi si, basert på kvaliteten av maskinvaren og iPad OS, at iPad Pro fremdeles er kongen av tablet-land, og fortjener å anerkjennes som de facto-tablet. Så god er den rett og slett. Du kan med fordel investere i 2018-modellen, ettersom oppdateringene her ikke er like imponerende. Dette endrer uansett ikke på det faktum at den rett og slett er fantastisk å bruke - til alt.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content