Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Klang

Klang

Dette norskproduserte rytmespillet er harmonisk og hypnotisk på sitt beste, men rotete og frustrerende på sitt verste...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi har ikke hatt noen mangel på rytmebaserte spill de siste årene, men kvaliteten på de forskjellige utgivelsene har variert veldig. Med dette i bakhodet hadde jeg derfor blandede følelser da jeg fyrte opp norskutviklede Klang. Jeg håpet på noe som ville bosette seg i øvre ende av skalaen, mens jeg fryktet det motsatte. Ja, jeg innrømmer det, jeg var jeg usikkert på hvor morsom denne spillestunden ville bli.
Etter å ha fullført spillet må jeg samtidig innrømme at dette traff punkter over hele skalaen. Det var kjedelig, morsomt, intenst og frustrerende om hverandre. Mest av alt var det en opplevelse. En opplevelse med like mange oppturer som nedturer. 


HQ


Jeg er glad i musikk, kanskje ikke først og fremst av typen man finner i Klang, men generelt sett. Og det er vel og bra, for musikken er nemlig det beste med hele spillet. Det er lett å gi seg hen til den dundrende bassen og la seg hypnotisere av lysene på skjermen. Det er i disse øyeblikkene man virkelig nyter Klang. 

I Klang skal man slå og hoppe seg gjennom en plattformverden til musikkens takt. Man må også forsvare seg mot og angripe fiender til den samme takten. Dette er ganske rett frem. Det er vanskelig å gjøre noe spesielt nyskapende på dette feltet, og Klang føles derfor ikke banebrytende. Samtidig fungerer alt som det skal, og dét er jo det viktigste. Takket være musikken er rytmedansen tidvis en fryd å ta del i, ja som nevnt er det spillets største styrke.

KlangKlang


Samtidig skriver jeg ikke "tidvis" uten grunn. Noen ganger blir det nemlig for mye av det gode, eller for lite. Klang blir rett og slett ganske ofte monotont. Etter et kvarter med hjernedøde hodebevegelser litt ut i spillet, følte jeg at jeg ikke hadde hatt noen fremgang i det hele tatt. Det var litt som å gå tur i skogen når man ikke har peiling på hvor man er og begynner å bli litt redd: "Her har jeg vært før. Var jeg ikke her i stad? Å shit!" Den følelsen fikk jeg opptil flere ganger.

Dette er en annonse:

Andre ganger ble det mer som om jeg hadde vært våken i to døgn, og kun hadde levd på energidrikk, for så å skulle ta en matteprøve. Det ble så overveldende at jeg ikke lenger ante hva som var opp eller ned, venstre eller høyre. Det var lys overalt, fiender bombarderte meg fra øst og vest og jeg falt ut av takten fordi banningen min var over gjennomsnittet umusikalsk. Det som skjedde på skjermen var blitt en uoversiktlig røre av faenskap. Dette skjedde spesielt mot slutten av spillet, men det var flere lignende øyeblikk spredt utover fra start til slutt. At jeg stadig opplevde dette kan ha vært på grunn av manglende ferdigheter, men jeg velger å beholde troen på meg selv og skylder heller på tidvis dårlig balansering.

KlangKlangKlang


Spillet ser dog pent ut. Det ligger en kul visuell stil over det hele og det audiovisuelle samspillet er stort sett fantastisk. Kun i de frustrerende øyeblikkene blir det for mye av det gode. For hektisk musikk, for mye farger, for mye alt. Samtidig holder den visuelle stilen seg kul hele veien. Spillet skriker Tron og Tron er kult. Ferdig snakket.

HQ
Dette er en annonse:


Alt i alt koste jeg meg ganske mye med Klang, men like ofte som jeg koste meg hadde jeg også lyst til å hente slegga og la Klara (ja PCen min er en ku) lide. Jeg kan derfor med sikkerhet si at jeg hverken elsker eller hater Klang. Spillet ga meg mye, både positivt og negativt, og havner derfor omtrent på midten. Jeg vil anbefale fans av rytme og plattformspill å teste dette, ettersom prisen er langt fra stiv, men jeg kan ikke si at dette er den beste opplevelsen jeg har hatt i sjangeren. Da velger jeg heller Crypt of the Necrodancer.

KlangKlangKlangKlang
HQ
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Kul grafikk. TRON! Stort sett god flyt.

-
Tidvis ekstremt dårlig balansert. Tidvis monotont.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
KlangScore

Klang

ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Dette norskproduserte rytmespillet er harmonisk og hypnotisk på sitt beste, men rotete og frustrerende på sitt verste...

0
Norske Klang er endelig lansert

Norske Klang er endelig lansert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi kan trygt slå fast at det har blitt noen timer med overtid for den norske spillutvikleren Tinimations i forbindelse med arbeidet med Klang. Opprinnelig tok utvikleren...

2
Spenstig musikkspill fra norske Tinimations

Spenstig musikkspill fra norske Tinimations

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Du har helt sikkert vært borti rytmespill tidligere. Tunga rett i munnen og tommelen sirklende over knappene i påvente av beskjed om hva du skal trykke når, alt mens du...Loading next content