Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Kriminelt gode påskespill

Det er påske og vi vet alle hva det betyr: Krim, krim så lang øyet kan se! Vi har så klart mekket sammen en liste over de beste krim-spillene du bør kose deg med i påskeferien.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er skjærtorsdag og påska har satt inn for fullt. Denne høytiden, som de fleste andre høytider, kommer med en rekke tradisjoner; det være seg å dra på fjellet og bli solbrent av påskesola, male påskeegg med kidsa, spise seg kvalm på påskesjokolade, dra på påske-LAN i Vikingskipet eller følge med på påskenøttene på NRK. Og så klart lese, se og høre på krim! For de som er lei av den tradisjonelle måten å konsumere krim på, har vi mekket sammen en liste over kriminelt gode spill som du kan nyte i påskeferien. Hvilke av disse krimgåtene kommer du til å forsøke å løse de neste dagene?

Odd Karstens krimfavoritt


Phoenix Wright: Ace Attorney

Kriminelt gode påskespill

Påska har vært en høytid for mord og mysterier, helt siden en fattig snekker ble forrådt og drept i Midtøsten noen tusen år tilbake, til Agatha Christie myrdet orientekspressen har mennesker elsket å lese om finurlige drapssaker. Og etter detektiver med pipe og hatt og rettsmedisinere som rykker ut og gjør sine egne arrestasjoner så er det nå en advokats tur til å ta hovedrollen som mysterieløser. Men der CSI kanskje gikk litt utover sin jurisdiksjon holder Phoenix Wright seg for det meste til rettssalen. Vi følger den titulære advokaten gjennom en rekke rettssaker (hvorav nesten alle er drapssaker) hvor han må samle bevis, samarbeide med politiet, og til slutt finne den røde tråden mellom vitners utsagn og påstander til tråden fører til at den skyldige blir plassert trygt bak lås og slå.
Dette er ikke alltid like enkelt, da motsigelser og nye oppdagelser truer med å slå beina under deg og slagplanen din rundt hvert hjørne!

Hele spillet spilles som en visuell roman hvor en bruker touchskjermen for å samhandle med verdenen rundt Phoenix, og dette gjør at det passer ekstra bra som et påskespill. Du må ta avgjørelsene som ellers hadde vært opp til protagonisten, og dette fører til en innlevelse en vanlig bok kan ha vansker med å by på.
Med en god dose humor og popkulturelle referanser, samt et interessant persongalleri og knakende bra musikk er denne spillserien noe jeg absolutt kan anbefale, men vær advart - da jeg først fikk tak i dette ble jeg nesten liggende hele ferien gjennom bare for å finne ut hva som kom til å hende på neste "side"!

Dette er en annonse:

Josteins krimfavoritt


Life is Strange

Kriminelt gode påskespill

Life is Strange er kanskje ikke din typiske påskekrim, men gjennom den fotobetatte tenåringsjenta Max Caulfield vil du bli trukket inn i et krimdrama enhver påske verdig. Max returnerer til den stille hjembyen hun vokste opp i på Oregon-kysten, men den lille landsbyen er ikke så uskyldig som hun husker fra oppveksten. Snart er hun vitne til et drap, en opplevelse som vekker en evne til å manipulere tid i henne (en evne Poirot nok ville solgt barten sin for å ha!). Med sine nyoppdagede evner blir hun raskt dratt med i etterforskningen av en forsvinningssak, en sak som viser seg å ha langt større ringvirkninger enn Max kunne forestilt seg. Nei, Life is Strange er ikke en erketypisk påskekrim, mendet gir deg likevel en av de beste «hvem er morderen»-historiene spillmediet har å tilby

Ayubs krimfavoritter


The Wolf Among Us

Kriminelt gode påskespill
Dette er en annonse:

The Wolf Among Us er spillet for deg som elsker å løse mysterier og utforske en spennende historie. Spillet er en miks mellom virkelighet og eventyr, med figurer som Snøhvit, de tre små grisene, skjønnheten og udyret, og selveste Bloody Mary. Du styrer den tøffe og modige ulven, Bigby Wolf, og er sheriffen i Fabletown. En dag møter du på et forferdelig syn, nemlig det avkappede hodet til en av Fabletown-innbyggerne. Herfra begynner påskekrimmen med at du må samarbeide med Snøhvit for å finne ut hva som egentlig har skjedd og hvem som står bak den forferdelige ugjerningen. På ferden støter du på løgnere, trofaste eventyrfigurer, men også noen tøffe valg som setter andres liv i fare.

Until Dawn

Kriminelt gode påskespill

Er du en som elsker mysterier og detektiv-spill som L.A. Noire eller Murdered: Soul Suspect? Da er Until Dawn spillet for deg, med en filmaktig spillopplevelse, fylt med masse mysterier og merkelige hendelser som foregår oppe på Blackwood Mountain. En vennegjeng tilbringer vintertiden sammen på en stor og flott hytte, langt ut i skogen. En spøk som en i gjengen blir utsatt for fører til en grusom død. Ett år etter hendelsen samles vennegjengen igjen på hytta, men denne gangen er det de som blir utsatt for fare. En mystisk skapning oppe på fjellet er ute etter å ta dem én etter én, og før de vet ordet av det er det for sent å dra tilbake. Tør du å utforske det mystiske og merkelige som foregår på Blackwood Mountain eller vil du bare komme deg vekk så fort som mulig?

Siljes krimfavoritt


Heavy Rain

Kriminelt gode påskespill

Da jeg skulle tenke ut et spill som egner seg best til påskeferien, var Heavy Rain det første som slo meg. I påsken higer vi etter krimgåter og mordmysterier, her får du den ultimate pakka. Å fylle påskeegget ditt med dette, vil aldri slå feil. Begi deg ut på søken etter din kidnappede sønn, mens du avdekker mysteriet om den fryktede Origami-morderen. Dette er et spill som kommer til få deg til å tenke. Når du endelig er sikker på at du vet hvem gjerningsmannen er, så skjer det plutselig ting som motbeviser disse tilsynelatende geniale teoriene dine.

Ingars krimfavoritter


L.A. Noire

Kriminelt gode påskespill

Lite sier krim like mye som mord, hardbarkede detektiver i hatt og frakk og Los Angeles på første halvdel av 1900-tallet. Så hva med å kombinere det hele til et realt stykke noir-spill? Det er nettopp dette du får i L.A. Noire fra 2011, som fikk en relansering i fjor høst. Spillet holder fortsatt stand som et eminent stykke noir-underholdning, med stilen og elegansen i god behold. Tre inn i rollen som Cole Phelps i hans nye rolle som kriminaletterforsker i Los Angeles anno 1947, og fordyp deg i en verden hvor glamour, jazz, elegante biler og fremtidsoptimisme raskt erstattes med rasisme, voldelige familiefedre, narkotika og ikke minst flere grusomme mordmysterier. Ansiktsteknologien som ble tatt i bruk for å modellere spillets rollefigurer var temmelig enestående da spillet kom ut i 2011, og det å lese den mistenktes ansiktsuttrykk, blikk og ordvalg i avhørsrommet er avgjørende for å komme frem til riktig svar og felle den skyldige. L.A. Noire har absolutt sine feil og skavanker, men dette er virkelig et krimspill som fokuserer på å gi deg følelsen av å være en kriminelt god etterforsker.

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Kriminelt gode påskespill

Tiden på videregående er virkelig den beste tiden i livet, er det ikke? Vel, ikke hvis du er sperret inne på skolen sammen med klassekameratene dine av en mannevond robot-teddybjørn som forteller deg at eneste vei ut er å ta livet av en medelev uten å bli avslørt. Så bisarr settingen enn er, har Danganronpa-serien fått et stadig større publikum takket være minneverdige rollefigurer, komplekse mordmysterier og nervepirrende rettssaker hvor du må presentere riktig bevis eller motbevis for å føre rettssaken i riktig retning. I Danganronpa-spillene er regelen nemlig enkel: Dersom morderen blir avslørt, må morderen selv bøte med livet, men dersom morderen ikke blir avslørt går vedkommende fri mens alle de resterende elevene dør. Gjør deg klar for en skoletime du sjelden kommer til å glemme, for ikke å snakke om all the bear-y funny puns. Pu-hu-hu!

Charlottes krimfavoritt


Firewatch

Kriminelt gode påskespill

Dette er påskekrimmen som tar pusten fra deg! I den frodige villmarken i Wyoming har du trukket deg tilbake i et utkikkstårn som skogvokter for å få avstand fra problemene dine hjemme. Den eneste kontakten du har med omverdenen er over en håndholdt radio med veilederen din Delilah. Ellers er det bare deg. Eller er det det? For freden blir avbrutt av noe mystisk som trekker deg inn i skogen, og plutselig du står ovenfor spørsmål du ikke vet hvordan du skal besvare eller forholde deg til. Du har hele tiden på følelsen av at du blir fulgt med på, men av hva? Av hvem? I dette ville og ukjente miljøet blir du tatt med på en reise hvor noe helt klart vil overraske deg og gi deg frysninger nedover ryggen. Tør du å løse mysteriene som skjuler seg i skog og grotter i jakten på en skygge?

Håper du finner noe som faller i smak. God påske fra oss i redaksjonen!Loading next content