Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
esports
League of Legends

LEC innfører et sportslig økonomireglement som har som mål å "skape et økonomisk bærekraftig miljø".

Det blir i praksis et kostnadstak som lagene må forholde seg til.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

League of Legends EMEA Championship har kunngjort at de vil innføre et nytt sett med Sporting Financial Regulations som tar sikte på å "skape et økonomisk bærekraftig miljø for proffspillerne, partnerlagene og ligaen selv".

Dette vil tre i kraft ved starten av 2024-sesongen og innebærer at lagene må holde totalsummen av de fem best betalte spillernes lønninger under en viss grense, alt for å forhindre uholdbar pengebruk. Håpet er at dette også vil forbedre konkurransen i LEC, ettersom FSR i praksis fungerer som et kostnadstak for LEC-lagene.

SFR Spend vil bli beregnet ved å se på utgiftsspennet i et lag for å lage en SFR Threshold. Dette vil også ta hensyn til andre ting som spillerlønninger i LEC, League Revenue Pool, lagets økonomiske data med mer, og når Threshold er på plass, vil ethvert lag som klarer å overskride den, bli møtt med en SFR Fee.

Denne avgiften vil bli fordelt med halvparten til LEC-lag som overholder regelen, og halvparten til nivå to-siden av EMEA LoL-esportscenen.

Det eneste unntaket fra regelen er hvis en spiller har inngått en kontrakt med et lag under eller før 2023 LEC Season Finals.

League of Legends

Relaterte teksterLoading next content