Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Marvel Avengers

Lego Marvel Avengers

Når verden trues av ondskap er The Avengers nødt til å samle seg for å rydde opp. Dette gjelder selvsagt i Lego-universet også...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I en lang rekke av Lego-spill er turen nå kommet til Lego Marvel Avengers. Drøye to år etter Lego Marvel Super Heroes, er våre favoritthelter tilbake i firkantet form, og her får man virkelig muligheten til å bli kjent med hver enkelt av karakterene og deres individuelle superkrefter. Spørsmålet er bare: Tilfører dette spillet noe nytt til Lego-serien?

Lego-spillene byr ofte på mer av det samme, bare med forskjellige hovedpersoner. Slik har det alltid vært en stund nå. Overraskelsen, og gleden, er derfor stor når vi starter spillet og ser at utviklerne faktisk har fått på plass noe nytt denne gangen. Det er ikke revolusjonerende, men ved å tilføre nye flotte kombinasjonsangrep mellom superheltene, gjør de både singleplayer-delen og ikke minst co-op-delen langt mer fornøyelig. Et kombinasjonsangrep fra den allmektige Thor og Captain America kan få enhver skurk til å skjelve i buksene.

HQ

For å kunne nyte dette spillet til det fulle, bør du ha sett flesteparten av Marvel-filmene. Handlingen hopper nemlig frem og tilbake mellom filmer som Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: the first Avenger, Iron Man 3, Thor: The Dark World og Captain America the Winter Soldier. Uten å ha sett disse filmene kan du bli lettere forvirret om du prøver å følge utviklingen i historien.

Dette er en annonse:

I tillegg er Lego Marvel Avengers mest gøy når man spiller med en venn. De nevnte angrepskombinasjonene gjør det selvsagt ekstra spennende, men det finnes også andre småting som gjør det både morsomt og innholdsrikt å være to som spiller. Split-screen fungerer på en fin måte og gjør at du kan utforske verdener som Asgaard og New York City dobbelt så fort, for å samle inn alle karakterene spillet har å tilby. I historiedelen er situasjonen dog en annen, dessverre. Her kan det gå lange perioder der én av karakterene ikke har noe som helst med oppdraget å gjøre, og man blir stående med hendene i lomma og vente på at makkeren skal gjøre oppdraget ferdig. Dette skjer ikke ofte, men de gangene det skjer er det et irritasjonsmoment.

Lego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel Avengers
Lego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel Avengers

Generelt sett koste vi oss nemlig med Lego Marvel Avengers. Det er et morsomt spill med en fin blanding av forholdsvis enkle, små gåter og større hindringer du må tenke nøye over før du finner en vei videre. Til syvende og sist gjelder likevel grunnregelen for alle Lego-spill: Trykk så mye du klarer på "ødelegg"-knappen, til det ikke er mer igjen å ødelegge. Da tør vi å garantere at du finner veien videre. Riktignok kan det hende du må bytte kontroller etter å ha spilt ferdig spillet, men du har i hvert fall hatt det moro.

Dette er en annonse:

Ser man på den tekniske biten av spillet, scorer det ikke så aller verst. Vi smiler godt når vi hører Captain America gå langs gulvet, og lyden fra skoene hans er den samme som når barna våre pusler med Lego på stuegulvet. Det samme gjelder når brikker skal settes sammen for å lage nye byggverk. Kommer man inn i Tony Starks hjem blir man også lamslått av detaljrikdommen i all den fancy teknologien Iron Man omgis av, og lyden er god gjennom hele spillet.

HQ
Lego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel Avengers

Nedturen kommer derimot gjennom dialogen. Her har man mye å gå på når det gjelder både underholdning og ikke minst egenart. Vi lo mye da vi så Avengers-filmene, og hadde håpet å trekke litt mer på smilebåndet mens vi spilte dette spillet også. Humoren er mangelvare i store deler, og dialogene er litt kunstige. Det virker som om de er satt sammen av tidligere klipp der de ulike heltene var i aksjon.

Manglende humor kommer dog i skyggen av hvor vakkert dette spillet er. Ja, det er firkantet, for det er jo tross alt Lego det er snakk om. Det er derimot snakk om vakkert firkantet, om man kan si det. Med klare, fine farger og ikke minst en natur som vekker oppsikt, leverer dette Lego-spillet i toppklasse på grafikken. Vi spilte i mange timer og ble aldri utsatt for hodepine grunnet dårlige visuelle fremstillinger, ei heller opplevde vi noen framedrops. Selv om eksplosjoner var flotte og storartet, kjører spillet meget flott uten problemer.

Konklusjonen blir at dette ikke er det aller beste av Lego-spillene, men det byr likevel på enkel moro for store og små ,og ikke minst en måte å få kvalitetstid med barna sine på en iskald og grå vinterdag. For selv med sine feil, er Lego Marvel Avengers et spill du kan nyte i mange timer uten å gå lei.

HQ
Lego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel AvengersLego Marvel Avengers
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Veldig mange sideoppdrag og ting å samle på. Mye innhold i form av historiedelen og den åpne verdenen. Kule co-op-angrepskombinasjoner. Nydelig grafikk.
-
Noen småproblemer med co-op på enkelte oppdrag. Usammenhengende plot. Kunne gjort mer med dialogene.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Lego Marvel AvengersScore

Lego Marvel Avengers

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

Når verden trues av ondskap er The Avengers nødt til å samle seg for å rydde opp. Dette gjelder selvsagt i Lego-universet også...

0
To timer med Lego Marvel Avengers

To timer med Lego Marvel Avengers

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

TT Games er tilbake med nok et Lego-spill, og denne gangen er det Marvels Avengers som gjenskapes. Vi lot GRTVs egen Dóri få teste ut spillet i GR Live, og de to timene...

0
GR Live spiller Lego Marvel Avengers

GR Live spiller Lego Marvel Avengers

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

TT Games har lagt ruta innom Marvel-universet igjen med en oppfølger til det populære Lego Marvel Superheroes. Denne gangen følger vi imidlertid filmene litt tettere enn...

0
Ny Lego Marvel Avengers-trailer

Ny Lego Marvel Avengers-trailer

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Denne helgen ble New York Comic Con avholdt, og Marvel var som vanlig blant høydepunktene med deres mange jern i ilden. Dette inkluderer naturligvis Lego Marvel Avengers...Loading next content