Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Lego Super Mario

Tommy har fått leke med Starter Course-settet i den nye Lego Super Mario-serien og dommen er klar som klink.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vår gamle venn Super Mario er tilbake, men denne gangen i form av Lego. Hvor mange av oss har vel ikke fantasert om hvordan et samarbeid mellom Nintendo og Lego kunne utarte seg? Svaret på alle fantasiene finnes nå rett under nesene våre.

Galskapen begynner i det øyeblikket man åpner esken. Det man tror er en byggemanual viser seg å være ei blekke som forteller at manualen kun eksisterer i den medfølgende mobilappen. En konservativ del av meg hadde foretrukket en håndfast manual i stedet, men jeg antar at det dreper litt av tanken bak applikasjonen. Når man omsider er ferdig med installering, er det tid for å sette sammen selveste Super Mario. Mens appen uler og bråker prøver jeg å finne et lite skrujern for å skru av batteridekselet hans. Hadde jeg vært lur hadde jeg slått av appen først. Den suger strøm, og jeg ser for meg at man må ta fram ladekabelen dersom man skal bygge flere sett i slengen.

Lego Super Mario
De unike Lego-delene er staselige.

Appen i seg selv er ryddig. Den har velkjent musikk og lyder, den ser akkurat passe fargerik ut og instruksjonene er svært enkle å følge. Om jeg har forstått det rett registrerer man alle settene man har her, slik at man kan få tilgang til den tilhørende manualen.

Dette er en annonse:

Gode gamle Charles Martinet har som vanlig gitt stemme til Mario, og det er mange artige funksjoner innebygd i figuren. For eksempel lager han velkjente hoppelyder hver gang man gjør klassiske hoppebevegelser, mens han skriker av smerte hver gang han står i lava. Det er en sensor under Marios føtter som registrerer farger og spesielle strekkoder. Disse strekkodene er satt på alle de interaktive objektene som for eksempel på en Goomba eller spørsmålstegn-blokk.

Lego Super Mario
Appen tar alt med ro, og går sakte gjennom hvert ledd.

I denne startpakken er det en del forskjellige hindere, plattformer og fiender. Her har vi alt fra svevende skyer til Bowser Jr. I seg selv er dette nok for å komme i gang og forstå konseptet, men jeg sitter likevel igjen med en følelse av at det er litt lite. Skal man få mer ut av spillet er det tvilsomt noen vei utenom å investere i flere av settene. Og la oss være helt ærlige. Lego Super Mario er "mer" Super Mario enn det er Lego. Det er noe stas over å endelig kunne lage plattformer, trær og mursteiner slik man kjenner det fra spillene, men det er forsvinnende lite å bygge her. Alle brikkene er gruppert i nummerte poser slik Lego har for vane å gjøre det i disse dager, men jeg synes at de var litt klossete (he he) lagt opp. I det medfølgende skrivet som fulgte med pakken min ble det nevnt at min eske var en prototype, så dette kan godt ha blitt forandret i ettertid.

Lego Super Mario
Brikkene med strekkoder aktiverer forskjellige funksjoner.
Dette er en annonse:

Selve konseptet handler om at man kan sette sammen alle de forskjellige delene slik man selv ønsker for å bygge en bane. I det øyeblikket man plasserer Mario i startrøret har man 60 sekunder på å nå målstreken og skaffe så mange mynter som mulig. Mynter får man for alle mulige interaksjoner som å hoppe, banke en Goomba eller å sveve på en sky. På mange måter stiller det krav til fantasien vår, og det er helt åpenbart at dette i stor grad er myntet på de yngre av oss. Det er enkel underholdning og konseptet er artig, men det blir fort kjedelig.

Jeg liker ikke å snakke om penger, men det er ingen vei rundt. Fra mitt ståsted får man ikke allverden for pengene, og det blir litt for enkelt, og litt for begrenset. Det er en viss verdi i at man kan sette sammen alt akkurat som man vil, og jeg ser for meg at moroa øker litt i takt med antall sett man har. Men jeg skal være ærlig å si at jeg hadde forventet meg mer enn det som er her. Det er svært få brikker, hvorav det er svært mange spesialbrikker som krever lite og gjør jobben lettere - og for meg betyr det også at byggejobben blir litt gråere.

Kanskje er den kommende NES-Legoen mer i min gate?

Lego Super Mario
Brettet er fullført, men prinsessa er dessverre ikke her heller.

På mange måter føler jeg at Lego Super Mario faller litt mellom to stoler. Jeg vil heller spille et ordentlig Mario-spill enn å leke med dette, og jeg vil heller ha et ordentlig Lego-sett. Men likevel er det noe veldig Nintendo over dette som er tiltalende. På mange måter føler jeg at dette er morsommere å eie enn å leke med.

Startpakken har alt man trenger for å komme i gang, men det har lite å by på utover det som allerede er nevnt. Forvokste ulvunger som meg er neppe i målgruppen, men jeg skulle i det minste ønske at det var litt mer å bygge. Appen gjør jobben, uten at den imponerer av den grunn. Mario har veldig mange artige funksjoner og easter eggs, og det føles veldig autentisk i så måte. Lego Super Mario ligger helt på det jevne og leverer et produkt som sannsynligvis blir bedre mottatt av de yngste enn av meg. Men litt har jeg kost meg, det skal jeg i hvert fall innrømme.

05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Appen er fin. Mario har mange morsomme funksjoner. Startpakken har alt man behøver for å spille.
-
Lite å bygge. Manualen er kun digital. Litt begrensede muligheter.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Lego Super Mario

Lego Super Mario

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Tommy Johnsen

Tommy har fått leke med Starter Course-settet i den nye Lego Super Mario-serien og dommen er klar som klink.Loading next content