Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Super Mario 3D Land

Mario i pelstrøbbel

PETA til sak mot Nintendo

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mens debatten om spillvold har herjet i årevis har sjelden Nintendos maskot Mario vært i søkelyset for denne typen anklager. Nå har ikke desto mindre dyrevernsorganisasjonen PETA (People For the Ethical Treatment of Animals) gått til sak mot nettopp Nintendo og Mario.

Bakgrunnen for søksmålet skal være at Marios Tanooki-drakt (Tanooki er en type vaskebjørn) er tilbake i 3DS-spillet Super Mario 3D Land (som slippes på fredag) og at dette faktum sender et feil budskap til spillerne ifølge PETA:

- Selv om Tanooki bare er en drakt i Mario-spillene er det en type vaskebjørn som blir flådd levende for pelsens skyld i den virkelige verden. Ved å ha på seg Tanooki-drakten signaliserer Mario et budskap om at det er greit å bære pels, forklarer PETA i en uttalelse.

For å videre vektlegge sitt poeng har PETA lansert sitt eget web-baserte spill med tittelen Mario Kills Tanooki, der rollene er reversert og du som en flådd vaskebjørn må jakte etter Mario ved å følge et spor av blod.

Kilde: Kotaku.

Super Mario 3D Land

Relaterte tekster

Super Mario 3D LandScore

Super Mario 3D Land

ANMELDELSE. Skrevet av Line Fauchald

Klassiske Mario-øyeblikk kombineres med nåtiden i Marios visitt til 3D Land. Treffer rørleggeren blink? Vi har testet Super Mario 3D Land...

Super Mario 3DS

Super Mario 3DS

FORSPILL. Skrevet av Redaksjonen

Den italienske rørleggeren er på vei til 3DS i sitt mest varierte eventyr noensinne. Vi har sjekket ut Super Mario 3DS under E3, og her er noen av inntrykkene...Loading next content