Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Mario Sports Mix

Mario Sports Mix

Lettfattelige sportsligheter uten den helt store dybden. Kim Kristiansen har boltret seg med muntre aktiviteter i Mario Sports Mix...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mario og hans sjarmerende hærskare av tykke og tynne, korte og lange, snille og skumle vesen har etter hvert blitt gjengangere i en hel rekke sportsspill av ymse kvalitet. Sist ut i rekken er Mario Sports Mix, hvor vi kan ta del i fire nye lagsporter som alle inkluderer en uhemmet mengde bananskall, små og store sopper og skilpaddeboliger.

Som seg hør og bør er sportsgrenene lagt opp for å blidgjøre de store massene av spillentusiaster. Fellestrekk ved alle er at det er få og enkle regler å forholde seg til, et lettfattelig kontrollsystem og små muligheter for taktiske krumspring.

Her kan en femåring uten problemer konkurrere med en erfaren, selvutnevnt stormester. Det ukompliserte systemet gir liten differanse mellom en rutinert sportsspillentusiast og en som har bygd all sin idrettslige kompetanse på bowling i Wii Sports.

Av de fire aktivitetene som finnes i Mario Sports Mix er det uten tvil kanonball som er den mest oppsiktsvekkende. Denne skoleslageren har sjelden vært forsøkt innen spillindustrien, og nettopp dette gjør det så gledelig å se at det faktisk fungerer. I mine øyne er dette den mest vellykkede konkurranseformen i spillet. Det er ikke knallhard, non-stop action, men den konstante nerven, viktigheten av å plassere seg riktig på banen og den nøyaktige timingen gjør kanonball til en vinneroppskrift.

Dette er en annonse:

Volleyball viser seg også å være relativt velfungerende i Marios fargesprakende verden. Sopprikets svar på volleyball scorer høyt på sin enkelhet, samtidig som det uten tvil er noe helt eget ved å hoppe så høyt man klarer og smashe ballen knallhardt i gulvet på den andre siden, mens motstanderne slikker underlaget rent for støv i pur forargelse over din triumf.

De to siste idrettene er ishockey og basketball. Jeg følte at disse idrettene ble noe kjedeligere og mer monotone enn de andre, men dette kan også skyldes det store antallet andre sportsspill innen disse sjangrene. Den taktiske dybden og variasjonen blir rett og slett for liten til at det blir en fullverdig spillopplevelse. Det blir å regne som stakkarslige minispill med minimale forandringer fra gang til gang.

På generell basis kan man si at det enkle kontrollsystemet er et tveegget sverd. På den ene siden gjør det spillet tilgjengelig for alle. Gamle Borghild på 80 kan i teorien spille med oldebarnet på seks. Det er kun et svært begrenset antall knapper som benyttes, ingen innviklede kombinasjoner og få muligheter til fri utfoldelse.

Akkurat dette gjør også sitt for at Mario Sports Mix er optimalisert for å brukes sammen med venner. Opptil fire personer kan barke sammen mot hverandre i episke dyster av kosmiske proporsjoner når festens kanonballguru eller kollektivets Michael Jordan skal kåres.

Dette er en annonse:

Ulempen ved en slik lite avansert kontrolløsning er at alle muligheter for spillbare, taktiske variasjoner må vike for de store massenes krav til enkelhet. I praksis betyr dette at du som spiller har minimale muligheter for å endre måten du spiller på fra gang til gang. Dette vil igjen føre til at kamp etter kamp, batalje etter batalje, vil foregå i så å si samme spor som den forrige.

I lengden gjør dette at Mario Sports Mix blir noe langtekkelig og lite utfordrende. Om du har planer om å kose deg i timesvis med spillet på egenhånd, vil du etter all sannsynlighet bli mektig skuffet. Dette er i aller høyeste grad beregnet for flere spillere. Jo flere, jo bedre. Er man fire venner i lystig lag kan det faktisk være en riktig høydare.

Spill fra Mario og Luigis univers ser alltid rålekre ut, og Mario Sports Mix er så absolutt intet unntak. Figurene er flotte, sprudlende og livaktige, og de mange ulike banene er kreative, detaljerte og varierte. At hver bane kommer med sine egne utfordringer og designløsninger bidrar noe til å kompensere for den manglende dybden i de ulike idrettene.

På én basketballbane går for eksempel lyset med jevne mellomrom, mens på en annen faller gulvet sammen regelmessig rett foran kurven, slik at en kun har muligheten til å score på trepoengere frem til gulvet gjenoppstår. Det finnes en hel rekke ulike baner med unike egenskaper.

Dette er imidlertid ikke tilstrekkelig til å skjule det faktum at Mario Sports Mix lider av en manglende dybde som gjør spillet totalt uegnet for én spiller. Når flere går sammen kan det imidlertid være duket for noen timer hjerneløs moro med uhemmet knappetrykking og Mario-festligheter. Jeg skulle likevel gjerne sett et større øvelsesutvalg.

Særlig kanonball og volleyball er spennende varianter som fungerer bra, men jeg savner flere utradisjonelle øvelser. Ishockey og basketball er helt greie aktiviteter, men det totale produktet fremstår som noe tynt. Mario Sports Mix er ikke noe mer enn en trygg, middels spillopplevelse, noe som er synd, for med litt mer innsats kunne dette blitt virkelig koselig!

Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
Mario Sports Mix
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Varierte og kreative baner, kanonball er et godt initiativ, enkelt kontrollsystem
-
Umulig å kose seg med alene, total mangel på dybde i idrettsgrenene, kjedelig i lengden
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Mario Sports MixScore

Mario Sports Mix

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Kristiansen

Lettfattelige sportsligheter uten den helt store dybden. Kim Kristiansen har boltret seg med muntre aktiviteter i partyspillet Mario Sports Mix...Loading next content