Norsk
Gamereactor
guide
Mario Strikers: Battle League Football

Mario Strikers: Battle League Football Guide - Galaktisk modus og flerspillermodus

Ta opp kampen mot den mest utfordrende kunstige intelligensen, og lær deg de beste taktikkene, tipsene og triksene for å vinne cupene og slå andre spillere på nettet eller hjemme.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

"Urettferdig, juks, råtten, OP, en bølle..." Du vil helt sikkert uttale noen eller alle disse adjektivene, ledsaget av noen skjellsord, når du spiller Galactic Mode for første gang. Du kom fra Cups i Normal Mode, og selvfølgelig er hoppet til andre runde så brutalt, spesielt hvis du spiller alene, at du vil tro at det ikke er mulig å overvinne det. Men hvis du er tålmodig og trener hardt, kommer du dit i løpet av et par dager, og den gode nyheten er at du vil være mye bedre forberedt til å konkurrere i lokal, online og langsiktig flerspillermodus i Strikers Club.

Og det er kanskje at Next Level Games har gått litt for langt fra en normalmodus som forblir en spasertur i parken i forhold til den galaktiske CPU-en som ser ut til å kjenne alle bevegelsene dine på forhånd, som gjør perfekte lynraske pasninger og at selvfølgelig hvert skudd de tar, går inn. Men de har jo allerede advart oss om bevegelsene som kan gjøres i opplæringen, ikke sant? Og du kan ikke forvente å lykkes i Galactic Mode uten å mestre dem alle. I tillegg er hver rival i Galactic Mode en demonstrasjon av hva du kan gjøre hvis du trener hardt nok.

Denne avanserte tips- og triksguiden er derfor beregnet på både deg som vil slå Galactic Mode og deg som vil spille som proff i flerspillermodus, og siden vi også tar for oss tilbehør, vil den derfor hjelpe deg med å forbedre deg gjennom hele spillet.

Dette er en annonse:
Mario Strikers: Battle League Football

Tips og triks for Mario Strikers: Battle League Football


Hvis du er for aggressiv, er du forsvarsløs

Ved mange anledninger er det morsomt å presse hardt og prøve å stjele ballen, og hvis du får taket på ladede taklinger (hold Y inne), kan det være en god metode, spesielt mot mennesker (i Galactic Mode ser det ut til at CPU-en oppdager når du er på vei inn og unngår deg). Men hvis du misbruker denne metoden og bommer på taklinger, vil spillerne dine falle i bakken og ikke kunne komme tilbake for å forsvare seg. Kombiner ladede taklinger med normale taklinger (noen ganger kan et dytt, selv fra en svak karakter, forhindre et skudd) og andre forsvarsteknikker.

Soppen er defensiv

Når du får en sopp, virker det logisk å bruke den til å løpe mer, for det var det Mario Kart lærte oss, men turboen med ballen er ingenting sammenlignet med taklingen du kan gjøre uten ballen. Hvis du bruker soppen når du forsvarer deg, vil du kunne stå foran enhver motstander eller slå dem langt unna for å stjele ballen.

Bruk pasningsknappen (B) for å stjele ballen.

Mot motspillere som spiller veldig bra, kan det virke veldig vanskelig å snappe opp ballen med taklinger eller angrep. Merk at hvis du posisjonerer deg riktig (spesielt hvis dere er fire menneskelige spillere på samme lag), er det mulig å stjele lave pasninger, men spesielt høye! Trykk på B-knappen (eller A hvis du er på motstanderens side, for å skyte direkte). På denne måten kan du også unngå volleyskudd. Dette er selvfølgelig vanskeligere i Chain- eller Trick Cups hvis du spiller alene, fordi AI-en aldri vil plassere figurene dine foran, og CPU-en vil gjøre deg svimmel med perfekte luftpasninger helt til du besvimer. Du vil faktisk tro at det er umulig å forsvare CPU-en. Vi oppfordrer deg til å smøre deg med tålmodighet!

Dette er en annonse:

Beskytt en lagkamerat under Hyper Strikes

Hvis dere er et lag med flere spillere, og en kollega er i posisjon til å Hyper Strike når du har Strike Orb, kan du gjøre det enklere ved å blokkere: Stå foran vedkommende, slik at motstanderens innganger rettes mot deg først. Vi vet at det er irriterende når vi prøver å stoppe CPU-en og innspillene er feilrettet. Utnytt dette til din fordel.

Mario Strikers: Battle League FootballMario Strikers: Battle League Football

Pass på at du ikke skaper ubalanse i "statistikken" med tilbehør.

Ja, det var det vi alle først tenkte: Hvis en figur har mye fart og lite styrke eller skudd, er det kanskje kult å redusere det de mangler enda mer og øke deres høyere statistikk. Men hvis du for eksempel lar kantspillerne være uten en anstendig skuddstatistikk, vil du redusere scoringsmulighetene dine for mye, og siden de i den høyeste vanskelighetsgraden har trengt deg opp i et hjørne på spiss-posisjonen, må du reservere noen skudd og teknikker for disse kantspillerne. Samarbeid! Jøss.

Hold unnvikelsen

Mot CPU-en i Galactic Mode er det nesten umulig å takle (R) i de første cupene. De jukser litt og unngår akkurat når du skal til å takle dem, men du bør også lagre unnvikelsen din. Mot avanserte CPU-er, for eksempel, kan du se når de legger inn en takling med pilene, og gjøre det samme som CPU-en gjør mot deg: vent, unnvik og dra nytte av den ekstra turboen. Du trenger forresten ikke alltid å unnvike forover eller til siden. Legg merke til at CPU-en er avhengig av å unnvike bakover: Gjør det samme mot andre mennesker.

Det er lurt å avbryte

I likhet med unnvikelse kan kansellering av ulike ladede bevegelser fungere godt mot motstanderens takling. Mot mennesker er det veldig nyttig å avbryte skuddene fordi de vil komme med alt for å stoppe deg og etterlate deg i en veldig god posisjon, men husk å også avbryte ladede taklinger (trykk på B når du har trykket på Y) for å ta deg tid til å gjøre det effektivt; slik at du alltid vil være forberedt.

Løping er ikke for feiginger

I løpet av de første dagene med Mario Strikers: Battle League Football har du kanskje glemt at du kan løpe med ZR-knappen, for det er litt annerledes enn i andre fotballspill. Her kaster du ballen fremover, og du må måle avstandene godt, men med så mange knapper og mulige handlinger må du ikke forsømme denne, spesielt ikke når de jager deg på flanken. Du kan også bruke gjennombruddspasningen (L+B) når en lagkamerat er i et mann-mot-mann-forsvar, men har litt plass foran seg.

Velg fargene dine med omhu

Det kan virke dumt eller en smakssak, men utstyret ditt kan være til stor hjelp på banen når det gjelder å skille karakterene dine fra hverandre, for spillet er ganske forvirrende og kaotisk, og mer enn én gang vil du miste ballen av syne eller glemme hvem som bærer den blant alle gjenstandene, eksplosjonene, effektene og karakterene. For eksempel kontrasterer den gule fargen på Charms veldig godt, og hvis du velger Haunted Mansion fra listen over stadioner, er det enda bedre med den lilla bakgrunnen i tankene.

Prøv på nytt flere ganger ved å bruke mynter

Det kan såre stoltheten din litt, men hvis du mislykkes i Galactic Mode, skader det ikke å prøve igjen noen ganger ved å betale mynter. Hvis du kommer fra normalmodus og ikke har brukt alle pengene dine på tilbehør, har du flere tusen mynter til rådighet, og en omkamp koster bare hundre. Du betaler dem gjerne når du har blitt "ranet" for femtielfte gang og vil ta opp kampen mot juksemakerne igjen, og du får tilbake det du har investert så snart du løfter pokalen.

Mario Strikers: Battle League Football

Å sette opp 4 menneskelige spillere endrer alt

Hvis du har muligheten til å samle fire kolleger i sofaen, slik vi gjorde tidligere, vil opplevelsen endre seg fullstendig. Hver spiller får en rolle på banen, slik at lagkameratene dine kan skape rom, plassere seg foran motstanderen for å stjele ballen, skjerme, til og med sette opp strategiske pasninger til lagkamerater og alle slags Tiki-taka-strategier som en enhet. Vi anbefaler faktisk å gå fra fire til to, fordi tre spillere er en veldig ubehagelig figur, med den eneste CPU-karakteren løs og får alle til å endre strategi hele tiden, mens med to er det mer kontrollerbart.

Og ikke tenk bare på nettet: Hvis du har flere konsoller (og spill), kan du arrangere flerspillerturneringer ved å kombinere dem over en lokal trådløs forbindelse, ettersom opptil 8 kontrollere per konsoll og opptil 4 konsoller i et nettverk er tillatt.

La oss snakke om Rosalina

Det var mer enn én mangeårig fan som surmulte over at Daisy falt ut av Nintendos opprinnelige liste til MSBLF-debuten. Vi tror at hun kommer i form og at hun vil være en av de første gratis DLC-figurene, men sannheten er at det vil være vanskelig for henne å ta plassen til Rosalina, siden hun utvilsomt er sesongens åpenbaring. MVP i nesten alle spill, og du vil se henne på toppen av mange lag på grunn av hennes scoringsevne. Teknikken og skyteegenskapene hennes er så gode at med et par små justeringer av tilbehøret basert på spillestilen din, vil du sannsynligvis ha den beste figuren i spillet, den nye "killer" fra Mario Strikers.

Styrket Hyper Strike

Hvis du "trenger" flere mål, er det normale å ta noen gjenstander når du sparker fra hver gang. Publikum kaster et par gjenstander til deg, som vanligvis er skjell og bob-ombs, men hvis de føler seg sjenerøse, gir de deg også stjerner. Hvis du har fått tak i Strike Orb, er det mest logiske at du prøver å gjøre et Hyper Strike så snart du aktiverer stjernen, for ingen kommer til å plage deg, ikke sant? Vel, du skal bare vite at både stjernen og soppen gir Hyper Strike en "buff" og gjør det vanskeligere å blokkere.

Mario Strikers: Battle League Football

Prisen for å mislykkes med Hyper Strike

Hva om jeg mislykkes? Slapp av, det er allerede ganske komplisert å sette i gang. Hvis du på grunn av nervene dine ikke treffer de to blå sonene (for et ustoppelig hyperangrep) og keeperen stopper det, må du ikke stå stille under blokkeringsanimasjonen: prøv å plassere figurene dine i boksen fordi Boom Boom-keeperen vil bli lamslått (eller forelsket, eller med hendene i brann) i det minste et øyeblikk, slik at du kan få et enkelt mål. Når motstanderne vet dette, vil de selvfølgelig prøve å hindre deg i å innta disse posisjonene, og de vil blokkere og takle deg. Det som er bra med dette, er at hvert treff uten ball vil være en "foul", og du vil samle forskjellige gjenstander som oppreisning.

De 6 pokalene i galaktisk modus  • Kanonpokal

  • Kjedekopp

  • Turbo-kopp

  • Muskelkopp

  • Trick Cup

  • Champions Cup

I normalmodus er cupene delt inn etter egenskapene og stilen til CPU-lagene, basert på karakterene, spillestilen og det tilpassede tilbehøret. Alle kampene i Galactic Mode er vanskelige, og det hender ofte at du vinner med en hårsbredd med et golden goal og misbruker den ekstra levetiden de gir deg (eller betaler mynter for å spille på nytt). Husk at hvis ekstraomgangene ender uten gullmål, er det på tide å spille en ny kamp med den fryktinngytende rivalen for å få uavgjort.

Hvordan du skal gripe an cupene, avhenger litt av stilen din. Hvis du er fleksibel og har låst opp mye tilbehør, kan du for eksempel sette opp store figurer eller modifisere de vanlige for å vinne Muscle Cup, siden du aldri vil stjele ballen med normale taklinger. Du kan også beholde oppstillingen din og gjøre ladede taklinger hele tiden, med den risikoen det innebærer. Den irriterende Trick Cup vil drive deg til vanvidd hvis du spiller alene, fordi hver eneste høye pasning ender med skudd og mål, så du må øke intensiteten og velge veldig godt hvem du angriper med en ladet takling og hvem du blokkerer. Konsentrasjonen må være ekstremt høy helt til du løfter Champions Cup-gullet, spillets siste utfordring.

HQ

Relaterte teksterLoading next content