Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Synced
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   anmeldelser
   Medieval II: Total War Kingdoms

   Medieval II: Total War Kingdoms

   Segas totale krig brer seg til nye territorier. Vi har enda en gang mistet viktig nattesøvn i jakten på den totale dominansen. Hør alt om hans opplevelser her...

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt

   Det var nesten som å vinne i lotteriet. Jeg var nettopp ferdig med å montere min nye PC med en velvoksen dobbeltkjerneprosessor og et heftig grafikkort som gjør det mulig å telle rynkene i ansiktet til Keith Richards, selv om om man satt på bakerste rekke i Parken. Inn dumper så en fin konvolutt fra redaksjonen og jeg flår den opp med skjelvende hender mens jeg tenker på hva dette kan være. Ut faller Medieval II Total War Kingdoms.

   HQ

   Utålmodig kaster jeg DVD'en i min PC for å installere spillet. Det viser seg å være en tidkrevende forestilling. Først skal de medfølgende patchene til grunnspillet installeres. Deretter skal de fire nye kampanjene installeres individuelt. Så man kan ikke bare starte installasjonen, gå ut og slå gresset - og regne med å være kjørende når man kommer tilbake. Faktisk tok det godt en time å installere Kingdoms.

   Det viser seg dog heldigvis å være en skjønnhetsplett på et overflødighedshorn av nytt spillmateriale. Faktisk rommer Kingdoms hele fire nye kampanjer, mer enn 100 nye enheter, 50 nye bygninger og mye, mye annet snacks.

   Britannia er en kampanje som fokuserer på de indre brytninger i en fortidlig Storbritannia. England behersker godt nok størstedelen av territoriet, men opprøret ulmer i både Skotland, Wales og Irland. Crusades utspiller seg i Midt-Østen på korstogenes tid. Med sentrale figurer som Richard Løvehjerte, Saladin og Nur ed-Din i spill er banen tegnet opp til heftige kamper, både på og utenfor slagmarken. Americas handler om Spanias brutale erobring av den Nye Verden, et forløp som utfolder seg på Cuba, i Sentral-Amerika og store deler av Nord-Amerika.

   Den kampanjen som nok - sett med våre øyne - er mest interessant, er Teutonics. På tur i Polen er germanske - teutonske - riddere sendt mot Lithauen for å kristne et av de siste hedenske områdene i Europa. I kongeriket Novgorod er man alt annet enn glade for ridderne og i Polen har man også så smått brutt samarbeidet.

   Dette er en annonse:

   På lik linje som i de tidligere spillene i serien utfolder spillet seg på et strategisk kart hvor man som i et brettspill rykker frem sine nasjoner, hærer, prester og enheter rundt på et kart og på en slagmark med hærer på mange tusen menn i kamp på én gang. Kingdoms tilføyer ikke epokegjørende nyheter til dette konseptet, om enn det dog er blitt plass til en enhet som et fort av stein som kan få stor betydning for forsterkninger til utsatte styrker - og for beherskelsen av det erobrede området. Dessuten kan du sende ut ordrene til dine kjernestyrker og samtidig kommandere forsterkningsstyrker fra flere, slik at du til slutt ender opp med å styre på soldatene fra alle fire verdenshjørner, for eksempel under erobringen av en borg.

   Det går igjen fra tidligere spill i serien at de sentrale figurer er utstyrt spesielle egenskaper som på godt og vondt kan påvirke slagets eller stridigheternes utfall. Militær styrke er på den måten ikke nødvendigvis langtidsholdbar. I Britannia-kampanjen behersker England størstedelen av landområdene på de britiske øyer. Til gjengjeld er styrkene så spredte at det er lett for de ulmende opprørene å slå til.

   Jeg må blankt innrømme at jeg til å starte med hadde en litt fersk opplevelse av det strategiske kartet. Jeg forstår utmerket utfordringene ved å formidle politisk rankeringsspill som bilder - og som spill. Jeg mener, Presidentens Menn fungerer fremragende som TV-serie - men jeg har ikke fantasi til å forestille meg en spill-utgave. Det strategiske kartet i Total War-serien slår nå likevel gnister ved å binde det politiske forspillet effektivt sammen med begivenhetene på slagmarken. Dessuten er brukerflaten langt fra så overlesset med statistikk- og oversiktsskjermen som i Civilization IV.

   Kingdoms er en omfattende sak. Så omfattende at utvidelsespakken nesten er et fattig ord. Dessuten er spillbarheten på topp både for de innlysende sterke og svake nasjonene. Hvis jeg tar frem lupen og leter grundig etter svakhetstegn, så må det være at figuranimasjonene ikke når helt samme effektfulle høyden som grunnspillet. Tilbake står det at Kingdoms er veldig begavet underholdning for historie-freaks og strategi-nerder.

   Dette er en annonse:
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   Medieval II: Total War Kingdoms
   08 Gamereactor Norge
   8 / 10
   +
   Omfattende og originale kampanjer. Høy spillbarhet for både sterke og svake nasjoner.
   -
   Meget langsom installasjon. Anonym figuranimasjon.
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Medlemsanmeldelser

   • Ponduz
    Det er jo samme karakter som bladet ga dette spillet. Så hvorfor skrive denne da? Vel fordi jeg mener at deres anmeldelse ikke har alle mine... 8/10
   • Suppeelsker
    Medieval II er et nesten perfekt spill. Det er så dypt og vakkert at det kan ta pusten fra enhver. Derfor ble jeg svært så opprømt da jeg fant ut... 9/10

   Relaterte tekster   Loading next content