Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Danganronpa er en spillserie jeg ble introdusert for i fjor. To Danganronpa-spill har blitt utgitt utenfor Japan, og et tredje blir utgitt i september. I denne teksten anmelder jeg det første spillet i serien, Trigger Happy Havoc.
Spillet starter med at man møter hovedpersonen, Makoto Naegi. Han har blitt valgt ut helt tilfeldig til å starte på en kjent skole ved navn Hope's Peak Academy. Her kommer bare de beste av de beste inn, og Makoto er sjokkert over at han ble valgt ut. Han er ved inngangen til skolen, og går inn. Men helt plutselig mister han bevisstheten, og våkner opp inne i et klasserom. Han går ut av klasserommet, og går inn i gymsalen, og oppdager at han og hele klassen hans har blitt fanget inne på skolen av den onde robotbjørnen Monokuma.
Monokuma sier at han kommer til å holde dem fanget for alltid, og at den eneste måten å komme seg ut på er å drepe en av sine klassekamerater, og komme seg unna med det i en slags rettsak med alle elevene som jury. Etter et par dager skjer det et mord; en i klassen har blitt drept, og Makoto må prøve å finne hvem.
Når det gjelder gameplay, er Trigger Happy Havoc kjempebra. Spillet er som skapt for PS Vita. Deadly Life (hvor man prøver å finne bevismateriale til rettsakene) og Daily Life (hvor man blir kjent med hver enkelt elev ved å snakke med dem om forskjellige ting) er ganske gøy, men det beste med gameplayet er nok rettsakene. Her prøver man å finne morderen ved å ‘'skyte'' bevismaterialet sitt mot folks mistenkelige setninger. Det er mange ting man må gjøre for å finne morderen, blant annet å spille en slags versjon av Hangman, til å spille et lite rytmespill når man konfronterer morderen.
Musikken og grafikken i Trigger Happy Havoc er ganske god. Musikken i spillet er laget av Masafumi Takada, og han har virkelig jobbet hardt. Takada har laget musikken til alle Danganronpa-spillene. Spillet har en spesiell 2.5D-grafikk, hvor alle karakterene og mange bakgrunnseffekter er i 2D, men selve områdene og landskapene er i 3D. Spillet har også en spesiell stil når det kommer til fargen på blod, det er nemlig rosa.
Jeg gir dette spillet 9/10, fordi:
- Spillet har veldig god historie
- Interessante karakterer
- Kult gameplay
- Bra musikk
Hvis du liker krim, er dette et spill for deg.

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10