Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Jeg setter meg ned forran PCen, dette har jeg ventet på.... siden jeg spilte min første time med Morrowind(ganske lenge siden). Jeg åpner coveret, og i likhet med tusenvis av andre mennesker har jeg skyhøye forventninger til Oblivion. Og spørsmålet blir da: klarer Oblivion å leve opp til dem? Ja, til en viss grad.

Når jeg først gikk inn i Cyrodiil, slåes jeg av en rekke ting, supert landskap, fet fighting, kule våpen og ikke minst et supert system for å lage min char.

I min første time i Cyrodiil vandrer jeg bare rundt, og utforsker. Mye pent å se på, men raskt finner jeg ut en ting jeg ikke liker. Landskapet et smertefult likt nesten overalt. Det er få unike saker og ting i naturen. Dette kommer av at hele naturen har blitt generert automatisk i et dataprogram. I Morrowind er det designere som har laget alt landskapet, og derfor blir hvert eneste område unikt, dette savner jeg stort i Oblivion.

Så prøver jeg meg på noen av questene, og hva kan jeg si? Jeg elsker dem. De er utrolig velskrevne, og alle guildene har faktisk en unik storyline, noe jeg savnet hos mange guilder i Morrowind.

Etter at jeg når dypere inn i Oblivion, legger jeg merke til spillets store svakhet, levelsystemet. Alt på spillet er levla, med andre ord er alle fiendene, våpna og alierte designet til å passe perfekt til deg. Litt usansynlig? Det at det er usansynlig er egentlig ikke det største problemet, det er heller det at du sjelden får noen virkelige utfordringer. Men levelsystemet har sine pluss også, verden blir veldig balansert, og spillet blir fryktelig lett å komme i gang med(noe mange klagde over at Morrowind manglet). Men jeg føler at Beth tok levelsystemet for langt.

Jeg legger merke til hvordan Beth prøver desperat å gjøre spillet mer spillebart for alle. Dette liker nok mange, mens andre ikke. Nye Elder Scrolls spillere får veldig mye ut av dette, mens vi veteraner kan føle at Oblivion har tatt rettningen til noe mer mainstream.

Men Oblivion er slettes ikke et dårlig spill, selv ikke for gamle Elder Scrolls fans. Det har fremdeles den samme følelsen, og er et av de spillene jeg har kost meg mest med.

Beth har tatt steget videre med Oblivion, de har forbedret utallige deler av Elder Scrolls serien. De har lagt til en rekke nyskapende ting, som fungerer svært godt. Så ja, Oblivion lever opp til forventingene, men ikke spesielt mer enn det. For Oblivion sliter med å treffe målgruppen av de fanatiske Elder Scrolls fansa, som i mine øyne er de viktigste.

Ps: En annen viktig ting å nevne er at Beth har lagt utrolig godt til rette for moding. Noe jeg, og en rekke andre Oblivion gamere setter utrolig pris på. Og at de gjør det helt gratis, viser at Beth ennå har litt sjel igjen.

Minus:
-Kan bli for mainstream for mange.
-Levelsystemet skaper få utfordringer.
-Lite unikt landskap.

Pluss:
-Veldesignet våpenarsenal.
-Utrolig bra fighting.
-Bra skrevne quester.
-Vakker grafikk, og bra fysikk.
-Varer lenge.
-Beth har lagt veldig til rette for moding.

Endelig karakter: 8 av 10.

Medlemsanmeldelser40
Samlet karakter: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10