Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Super Mario Sunshine

Dette er min aller første spillanmeldelse noen gang, så den er ikke så veldig bra, akkurat, men jeg har da prøvd i hvert fall :D

Super Mario Sunshine ble sluppet i oktober 2002 til Gamecube. Det var (så vidt jeg vet) det første Mario-spillet i 3D siden Super Mario 64 tok hodet mitt med storm i 1997 :D , og jeg husker godt de store forventingene jeg hadde til dette spillet. Det var det aller første spillet jeg kjøpte til min da nye Gamecube, og det var derfor Super Mario Sunshine som ga meg den første smakebiten på hva Nintendos Gamecube hadde å tilby.

Mario, Prinsesse Peach og en liten drøss med toader har bestemt seg for å ta en velfortjent ferie på den vakre sydhavsøya Isle Delfino, men det varer ikke lenge før noe har gått galt. Hele øya har blitt tilgriset av stygg grafitti, og dette har gjort at øyboernes viktigste energikilder har forsvunnet. Mario blir anklaget for stå bak vandalismen og blir dømt til å rydde opp på øya. Og slik begynner eventyret.

Super Mario Sunshine har mange av de samme elementene som dens 3D-forgjenger til N64. De som har spilt Super Mario 64 vil helt klart kjenne igjen mange av Marios hopp og bevegelser. Men det har skjedd mange endringerer også. Det som jeg la først merke til, var grafikken. For en som hadde spilt Mario 64 i vel fire år, var videosekvensene i Mario Sunshine simpelthen utrolige. Figurene snakket under videosekvensene (unntatt Mario selvfølgelig :P) og effektene imponerte meg stort. Dette var selvfølgelig før Xbox 360, PS3 og Wii kom.

Ellers inneholdt spillet mange av de elementene fra Mario 64 som jeg hadde lært å elske: fargerrike baner, morsomme fiender, og selvfølgelig stemmen til den ikoniske lille rørleggeren. To store endringer fra Mario 64 har blitt gjort. Den første er settingen; denne gangen skal ikke Mario hoppe inn og ut av malerier av Prinsesse Peachs slott, nå utspiller handlingen seg på en vakker tropeøy og "banene" er forskjellige geografiske steder på denne øya. Den andre store forskjellen er en liten sak som bærer navnet Flash Liquidizer Ultra Dowsing Device, eller bare FLUDD. :P Han er en intelligent vannpumpe som Mario finner helt i begynnelsen av spillet, og som han deretter bærer på ryggen. Med FLUDD kan Mario sveve, spyle vann, fyke avgårde i stor hastighet og skyte seg til værs. Mange av de basisbevegelsene er også med her, Mario kan løpe, hoppe, trippelhoppe, ta salto og selvfølgelig ta vegghopp. Det eneste jeg var misfornøyd med her er at han ikke lenger kan slå, det er som regel FLUDD som tar fiendedrepingen.

Kontrollene er også ganske lik Mario 64, alle hopp utføres fremdeles med A-knappen, og alle bevegelser som involverer bruk av beina styres med styespaken. De fleste av hoppene utløses på samme måte som i 3D-forgjengeren.

Super Mario Sunshine er et spill som passer for gamere i alle aldre. Jeg likte det veldig godt, selv om det var én ting som irriterte meg; nemlig kameraet. Det har en lei hang til å bli sittende fast i hjørner, og det gjorde det meget vanskelig å se hvilken vei jeg skulle gå noen ganger. Spillet føltes også litt "tomt" i forhold til Mario 64; jeg er ikke helt sikker, men en slags følelse av at spillets inneholdt var tynnene enn dets forgjenger kjente jeg likevel etter å ha spilt det ferdig. Men spillet har utvilsomt mye å by på, og jeg hadde det skikkelig gøy så lengde det varte.

Dette spillet gjorde en god jobb med å videreføre arven fra Super Mario 64, selv om det ikke nådde helt opp til dens standard. Dersom du liker spill med Mario i hovedrollen (som det finnes mange av) og ikke har prøvd Super Mario Sunshine, anbefaler jeg at du skaffer deg dette spillet.

Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10