Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Sid Meier's Pirates!

Arr, arr!!
Jeg er pirat i Karibien på 1600 tallet, og er ute etter å plyndre byer, skip og gamle ruiner for alt de har av penger og gull.

I spillet tar du for deg rollen som pirat, eller bare sjømann. Man kan like gjerne bare oppføre seg som en annen sjømann fra et av de store europeiske imperiene.
Du har som hovedoppgave å finne de kidnappede familiemedlemmene dine, men for å finne dem må du forføre guvernørenes døtre, fange onde baroner, snakke med mystiske typer, borde fientlige skip og plyndre hele byer.

Grafikken i spillet er bra nok til å være fra 2004 og skal ikke klage på den, selv om det ikke ser så veldig realistisk ut så trekker den ikke ned totalkarakteren min.

Lyden i spillet er vel ok, det er musikken som er bra her! Er du i en spansk by hører man spanske flamencomelodier, samme med engelske, franske og nederlandske byer hvor man også hører f.eks trekkspillmusikk osv (i tillegg er stemmene på et eget mongospråk).

Gameplayet i spillet kan være litt tungvint noen ganger, ikke værre enn at man venner seg til det, men å danse med tallknappene er ikke min store styrke. Seilingen og skipkampene kan ofte bli sinnsykt irriterende, ja realistisk er det jo at farten senkes betraktelig om man kjører i motvind, men det kan også være ekstremt irriterende noen ganger. Noe jeg ser at folk ofte klager på er kampene på land. Jeg synes at det var ganske så morsomt faktisk. Man må tenke svært strategisk for å seire.

Holdbarheten i spillet kan være dritbra eller middels, avhengig av hvordan man ser på det.
Du har på en måte et visst antall år karakteren kan leve, før han til slutt må trekke seg tilbake med rikdommen og eiendommene han mest sannsynlig har opparbeidet seg. Da kommer karakteren på en high score liste der det står hvor mange byer han har plyndret, skip han har senket, gull han har fått totalt, yeah u name it alt av informasjon.

Så er det bare å begynne på nytt igjen, kanskje samarbeide med en annen nasjon enn du gjorde forrige gang, dette kan gjøre hele historien og måten man spiller på helt anneredes og er ganske morsomt, men i lengden blir det vel litt repetivt.

Grafikk: 8
Lyd 8
Gameplay: 6
Holdbarhet 8

Samlet karakter: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10