Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Project Gotham Racing 4

Bizarre Creations muligens siste spill i Project Gotham Racing serien har kommet, les videre for å se hva The Heretic (Tilfeldigvis stor racingfan) mener om spillet

Så var det på den igjen da. Det fjerde spillet er ute, for 300 kr på Elkjøp! Løp å kjøp?
Det som startet med et rimelig ukjent bilspill til Sega Dreamcast, har nå blitt en annerkjent bilspill for racingfans over hele verden.
Først kom det i form av Metropolis Street Racer, og har dermed bygget seg oppover. Lanseringsspillet Project Gotham Racing kom til Xbox, etterfulgt av Project Gotham Racing 2 som kom et par år senere. Deretter kom PGR 3 som release spill til Xbox 360, og fikk litt blandede karakterer grunnet en litt tam single player, med kjip A.I. Nå i høst kom altså 4'ern og har fått kanskje litt lite oppmerksomhet blandt alle storspillene.

Det som startet som en rimelig hektisk dag på skolen endte opp med PGR 4 på releasen etterpå. Jeg fikk imidlertidlig ikke prøvd det så mye da, grunnet at jeg var hekta på Halo 3, og spillte ikke PGR 4 mer enn en time før jeg bytta.
Nå, før Juleferien tok jeg fram PGR 4 igjen, og angrer på at jeg ikke tok meg tid til å bli ordentlig kjent med spillet, for dette var et veldig bra spill.

Online er vel det som har gjort PGR-serien så bra, og uten den ville de ikke værdt mye.
I PGR3 brukte jeg uttalige timer på online, kanskje rundt 500 timer.
Og PGR4 har fått meg hekta igjen. Mange PS3 fans, eller personer som ikke liker bilspill vil nok stille seg kritisk til hva er det som egentlig er nytt.
Og det kan jeg svare på, etter å ha brukt uttalige timer på både online og offline.
Spillet innfrir når det gjelder gameplay, og det har det alltid gjort. Det er perfekt balansert mellom realisme og arkade, og er noe av det som gjør onlinen gøy. Hensynsløs kjøring i all slags vær, hvor som helst i verden, og med bil og motorsykkel. Dette gjør PGR spillene til bilspill som er utrolig lett og lære, men vanskelig å mestre.
Og man vil stadig møte nye utfordringer, både online og offline.
Online kan man kjøre ranked career, eller bare kjøre for moro skyld i custom race servere.
Man kan sette opp en lobby, invitere ett par venner og eie online, eller man kan kjøre mot åtte andre i en rekke forskjellige seriøse game moduser som Street Race, Cat & Mouse eller Bulldog.

Grafikken er også noe som er verdt å vente, og er betydelig mye bedre en PGR 3 i grafikk. Man får et godt inntrykk første gang man kjører i regn og ser bilen bli klissbløt. Da er grafikken så syk at man nesten blir litt vår yr.

Online kan man også melde seg på turneringer slik som jeg har gjort veldig mye, det finnes da turneringer hver dag (Daily Tournements) eller ukentlige turneringer (Global Cup). Det er imitdlertidlig vanskelig å komme høyt opp i Platinum brackettene hvor de top 100 med best tid kjører. Det beste jeg har kommet på der er 10. plass. og det beste i neste rangerings-brackettene Gold er på 2. Plass.

Sammenlagt da vil jeg si at PGR 4 vil innfri for den som er ny til bilspill, og er gøy for hele familien, og vil man bli god er også mulighetene der, men motstanden er stor.

Karaktermessig vil jeg gi det 9/10 grunnet at det ikke innfrir single player messig like bra som PGR 2 til Xbox, som hadde over 200 baner og en bedre single player.

Grafikk: 9
Gameplay: 10
Lyd: 9
Holdbarhet: 10

Skrevet av: Martin aka. The Heretic

Samlet karakter: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10