Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Super Mario Galaxy

Mario er tilbake i hans beste eventyr siden Super Mario 64.

Tittel: Super Mario Galaxy.
Format: Nintendo Wii.
Utvikler: Nintendo.
Utgiver: Nintendo.
Alder: 3+.

Det er vanskelig å skrive en anmeldelse av dette spillet. Spillet er så og si perfekt på alle måter. Jeg synes derfor det er litt vanskelig å skrive en anmeldelse.

Mario er kjent over hele verden. Den lille feite mannen er faktisk Nintendos maskot og har kommet i mange varianter. Han har vært lagd av papir i Paper Mario. Han har vært fotballstjerne, baseballstjerne, tennisstjerne og golfstjerne. Han ble først sett i plattformspillet Donkey Kong. Han gjorde sin 3D debut i spillet Super Mario 64 som ble lansert i Europa i 1997. Spillet er regnet som det beste Mario spillet, som jeg egentlig er enig i. Men nå gjør Mario comeback i Super Mario Galaxy, hvor han følger ånden fra Super Mario 64. Og det comebacket er strålende!

Spillet starter i Mushroom Kingdom, hvor Mario, med en rå bart, skal gå i en festival. Når han er fremme, ser alt bra ut, og alt ser ut til å bli en riktig koselig kveld. Men hva skjer? Jo, flyvende skip kommer og spolerer festen. Hvem leder angrepet? Bowser. Den svære skurken ser bedre ut enn før. Han brøler mot Mario og de andre. Så kidnapper Bowser selvfølgelig Prinsesse Peach, og hele slottet med. Mario hopper på slottstrappen, og vil redde Peach. Slottet fortsetter oppover, inn i verdensrommet. Hvorfor det? Bowser vil nemlig lage en ny galakse. Mario faller av, og lander på en planet. Slottet, med Peach inni, forsvinner lengre inn i verdensrommet. Mario blir funnet av noen kaniner. De viser seg å være Lumaer, små stjerner som vil gjerne hjelpe Mario. De fører han til deres leder, Rosalina. Hun og de små stjernene lever på et Observatory, som foreløpig står stille, fordi slemmingen Bowser har stjelt alle Grand Stars, store stjerner som er drivkraften til at stedet kan bevege seg. Rosalina og Mario lager en avtale: Du hjelper meg med å skaffe Grand Stars, og jeg hjelper deg med å redde din kjære. Men får å finne Grand Stars, må du først skaffe Power Stars, litt mindre stjerner som hjelper deg i å komme videre.

Spillet følger samme oppskrift som Super Mario 64. Finn stjerner i forskjellige verdener, og kom videre. Enkelt, men likevel effektivt.

Når jeg begynner å spille, legger jeg merke til en ting i starten. Spillet har en flott og veldig fargerik grafikk. Mario ser perfekt ut. Barten sitter perfekt, og hatten hans sitter perfekt på hodet. Hver planet er unik, og alt ser bra ut. Det er i mening den feteste og beste grafikken på Wii.

Gameplayet er perfekt. Du hopper med A, du skyter små stjernebiter med B, og hvis du gjør et lite vift med Wii-moten, gjør du et spinnangrep. Og mer er det ikke. Hvis du peker på skjermen, kommer det en liten stjerne, som du kan samle stjernebiter med. Det er ikke vanskelig å gjøre dette, det er meget enkelt.

På hver planet på må du reise fra planet til planet. Det gjør du med å finne en slags katapult, som du hopper opp i og vifter med Wii-moten. Da skytes Mario ut, og flyr i luften. Han lander så på en annen planet.

På noen steder vil du møte Hungry Lumas, som er sultne og vil ha stjernebiter. Hvis du gir dem nok, blir de til små planeter, som du kan samle power stars i.

Marios power-ups er på plass. Han har flammedrakten sin, og han får både biedrakt og spøkelsesdrakt.

Det er mange fiender. Det er stor variasjon og du vil møte mange av dem. Noen er enkle, noen er vanskelig. De ser fantastiske ut, og har et meget bra design.

Men spillet sliter litt med kameraet. Noen ganger må du vente litt til kameraet har kommet til den veien du vil ha det. Litt dumt.

I spillet må du noen ganger gå på under planeten. Derfor kan det noen ganger være vanskelig å se hva som er opp og hva som er ned. Men på mesterligvis har Nintendo unngått dette.

Musikken er det vakreste jeg har hørt på spill. Hver planet har sin egen musikk. Og når jeg noen ganger slutter å spille, bare får å høre på musikken, da er jeg imponert.

Bossene er kjempebra. De er kule og en opplevelse i seg selv. Noen ganger kan det være litt vanskelig å finne ut hvordan man dreper bossen, men det gjør ingenting.

Du vil holde lenge på med spillet. Tro meg. Det finnes totalt 120 stjerner, så du vil holde på litt med å finne dem. Perfekt!

Du kan også spille two-player, selv om spillet er ment for single-player. I two-player spiller du Mario, mend en kompis hjelper deg med å samle stjernebiter.

Min konklusjon er at dette er det beste spillet på Wii hittil. Grafikken er utrolig vakker og stemningsfull, gameplayet sitter som hånd i hanske, musikken er det vakreste jeg har hørt på spill og det har lang holdbarhet. Det er et par kameraproblemer, med det gjør ingenting egentlig. Jeg gir spillet herved topp karakter, og sier til slutt dette: Har du Wii, kjøp dette spillet. Har du ikke Wii, så kjøper du Wii og dette spillet. Du kan ikke gå glipp av dette mesterverket!

Grafikk: 8
Gameplay: 9
Lyd: 10
Holdbarhet: 9

9/10 - Mario beviser nok en gang at han er blant de beste spillkarakterene noensinne i dette flotte spillet.

Medlemsanmeldelser20
Samlet karakter: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10