Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Halo 3

Skrevet av: Caveman   2008-03-05

Halo 3:

Det siste Halo spillet har kommet. Og det var med skyhøye forventninger og stor glede at jeg puttet cden inn i min xbox 360.

På menyen møtes man med storslått og episk musikk. Jeg nøler ikke med å sette i gang på campaignen. Det hele starter med en lang og noe kjedelig cutscene, der Master Chief kommer som en komet fra verdensrommet og dundrer hardt i bakken. Soldater fra Master Chiefs side finner han, bevisstløs, og trekker slutningen at han er død. Alle oppegående personer skjønner at dette er naturligvis ikke tilfelle, ellers ville det blitt et utrolig kort spill og 600 bortkastede kroner. Idet soldatene snur for å gå våkner Master Chief og prikker dem på skulderen. Under en liten samtale oppdager Master Chief noe som lusker i buskene og han skjønner fort at det er hans gamle fiende Arbiter. Master Chief kaster seg over han og setter våpenet sitt i fjeset hans, men får beskjed om at Arbiter har byttet side. Og det er nå man tar over styringen på Master Chief, i fantastisk vakre omgivelser. Bungie har laget et mesterverk. Grafikken slår vekk beina under meg. Dette er bra gjort!

I FPS spill pleier Rambo innstinket mitt å slå til. I FPS spill blir jeg en "run and gun"- person. Jeg tar med meg en assault-rifle og ei hagle og løper fra badguy til badguy og plaffer ned,
men i Halo 3 er ikke det alltid mulig. I mange situasjoner tvinges man til å tenke taktisk, og det fort. Du må hele tiden gjøre nye taktiske valg. Noen ganger kan det nesten sammenlignes med Gears of War. Man løper fra dekningssted til dekningssted og skyter de man kan mellom intervallene. Mens man gjemmer seg bak en stein, følger med på radaren og ser hvor det er fiender, lader man våpnene sine og regenererer helse.

Vi husker alle de jævlige kampene mot brutes fra Halo 2. I Halo 3 møter vi brutes hele tiden, men heldigvis er kampene mot de langt lettere denne gangen. Masser av brutes med brute-shot og et helt nytt våpen: Gravity Hammer. Etter min mening er denne gigantiske slegga det mest effektive våpenet i spillet, kanskje med unntak av et headshot med sniperen. I praksis funker denne hammeren ved at når Master Chief dundrer den i bakken, kommer det en svær sjokkbølge som slår fiendene over ende og som regel dreper bølgen dem. Omtrent som Energy Sword fra de tidligere spillene, bare at hammeren har potensiale for å ta flere fiender i samme slengen.

Lydene og musikken er i likhet med resten av spillet fantastisk! Lyden da jeg fyrer av assault-rifla mi, og lyden av magnumen, det låter rett og slett fett. Musikken bygger seg gradvis opp mens jeg går gjennom en trang passasje og venter på at fiender skal hoppe frem. Brøl fra brutes, og skrik om hjelp fra grunts mens de løper vekk fra desperadoen med hagla bak dem... meg!

Halo 3 campaignen er ganske kort, men den er like actionfylt hele veien. Hvis du syns normal er for lett, ta med deg 2-3 venner og spill gjennom campaignen på legendary. Ellers har Halo en av de beste multiplayerdelene jeg noen gang har vært borti! Den vil garantert holde deg opptatt i flere timer! Dette spillet er garantert verdt pengene! Om du ikke har gjort det enda, løp og kjøp!

Medlemsanmeldelser50
Samlet karakter: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10