Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Metal Gear Solid

Metal Gear Solid

Lenge har PC eierene mått stå "standby", mens PlayStationeierene har hatt det, de kalte for verdens bedste spill! Nå er ventetiden over.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Lenge har PC eierene mått stå "standby", mens PlayStationeierene har hatt det, de kalte for verdens bedste spill! Nå er ventetiden over, da spillets skaper, Hideo Kojima, har bestemt seg for en konvertering til PC. Mange konverteringer har gjennom tiden endt som fiaskoer. Men PC konverteringen av Metal Gear Solid beviser, at denne teorien ikke teller hver gang. Metal Gear Solid, verdens beste spill, er nå å få på PC!

Historien
En av Metal Gear Solids sterkeste sider er den geniale måten historien blir fortalt på. Historiefortellingen utspiller seg som en film, med perfekt klipping, kamerafæring, og alt det, som hærer til i en film.
I Metal Gear Solid er hovedpersonen Solid Snake, som arbeider for den amerikanske regjeringen. Han skal infiltrere en base i Alaska, hvor tidligere medlemmer av FOX-HOUND (en militær organisasjon, som Snake også har vært medlem av) truer verden med å sprenge en bombe på et ukjent sted. Snakes mission er å finde ut, om disse terroristene er i stand til å bombe jorden tilbake til steinalderen. Og hvis de er det, må de stoppes!
Gjennom historien mæter vi mange av Snakes tidligere kollegaer, blant annet Psycho Mantis, som er i stand til å lese folks tanker og snikskytteren Gray Fox.

Bust a Move!
Metal Gear Solid vises fra en 3. personssynsvinkel, hvilket fungerer uhyre bra. Snake er lett å styre, og våpnene finnes lett frem ved ett trykk på A-knappen. Snake kan dessverre ikke gjære spesiellt mange moves - spesiellt i situasjoner hvor nevene må bruges, kan man bare bruke et bestemt spark og et bestemt slag. En av de imponerende seksjonene i moves-afdelingen, er allikevel muligheten for å ta en soldat/vakt som gissel, og bruke ham som skjold. Man kan også brekke nakken på fienden hvis man vil - dette er veldig nyttigt i situasjoner, hvor en må være lydlæs.

Integreret Integral
Med på kjæpet av Metal Gear Solid, får man også en ekstra CD, kaldt Metal Gear Solid Integral, som inneholder de VR-missions, som man kan få til PlayStation versjonen. Her ligger diverse treningsbaner, ekstra features og mye annet, og det er i det hele tatt en fet bonus til denne kanontittlelen!

Dette er en annonse:

A/V?
Grafikken i Metal Gear Solid er flott konvertert fra PlayStation. Man har brukt anti-aliasing på teksturene, så alt ser mindre kantete ut enn det gjær på PlayStation. Til stor ærgrelse for noen, har man ikke laget nye teksturer til PC. Det vil si at banenes elementer, vegger, loft, personer og mye annet ikke er så detaljert som man kunne ænske.
Men kamerafæringen, klippingen - hele den filmiske kvaliteten - gjær at Metal Gear Solids visuelle karakter fortsatt ligger hæyt.
Lyden er, som grafikken, et kapittel for seg selv. Musikken overrasker allerede fra introen med sin gode stemning og dybde. Det blir satt inn forskjellige musikkstykker på bestemte situasjoner og det fungerer bra! Spesiellt i mellomsekvensene, er lydsiden virkelig fet!

Alt i alt?
Alt i alt er Metal Gear Solid en nærmest perfekt konvertering fra PlayStation. Det eneste man kan sette en finger på, er grafikken, som ikke er endret spesiellt mye - men på den andre siden: den er holdt i den kjente og populære stilen fra Playstation utgaven!

Så hva venter du på? Spurt ned til din nærmeste spillpusher og kjæp denne kanontittlelen! Det er et av de beste spillene for æyeblikket!

Dette er en annonse:
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Metal Gear Solid er en nærmest perfekt konvertering fra PlayStation.
-
Grafikken kunne vært bedre.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Glorfindel
    Hva er det som gjør et spill «perfekt»? Hva er det som skal til for at et spill fortjener å bli rangert blant de aller beste? Når det gjelder å... 10/10
  • Joeminator
    En stor del av alle de som eier en playstation 3 i dag, har tatt seg en tur innom Metal Gear serien, jeg er en av dem. Jeg kjøpte min konsoll bare... 8/10

Relaterte tekster

7
Metal Gear SolidScore

Metal Gear Solid

ANMELDELSE. Skrevet av Henrik Schødt

Lenge har PC eierene mått stå "standby", mens PlayStationeierene har hatt det, de kalte for verdens bedste spill! Nå er ventetiden over.

9
Spillåret 1998: Metal Gear Solid

Spillåret 1998: Metal Gear Solid

ARTIKKEL. Skrevet av Anders Aarhus

1998 var et spillår som revolusjonerte spillbransjen med en rekke banebrytende klassikere. I artikkelserien Spillåret 1998, ser vi tilbake på spill som kom ut for tjue år siden. Denne gangen forteller Anders om historien bak Metal Gear Solid.

8
Metal Gear Solid-remake kansellert

Metal Gear Solid-remake kansellert

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

I fjor høst begynte det gå lovord om en kompisgjeng som hadde gjenskapt enkelte områder fra Metal Gear Solid i Unreal Engine 4. Videoene ble så populære at Airam...Loading next content