Norsk
Gamereactor
nyheter

Microsoft gjør store investeringer i OpenAI

I dag er det en investering i ChatGPT-skaperne, i morgen er det Skynet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi har tidligere rapportert om ChatGPT-tekstroboten, som vokser enormt i popularitet og blir hyllet som den neste store tingen på internett. I utgangspunktet er det en kunstig intelligens som kan skrive stort sett alt du ber den om.

Hvis du vil ha en oppskrift på cupcakes skrevet som om den ble laget av Donald Trump, kan du få det, eller hvorfor ikke en middelaldersk fortelling om fortidens superhelter, eller en pedagogisk forklaring på kvantefysikk. Vent noen sekunder, så har du teksten din - noe som allerede er utnyttet av diverse nettsteder og til og med barn som jukser på skolen.

Organisasjonen bak ChatGPT heter OpenAI, og Microsoft var allerede interessert i arbeidet deres i 2019 og investerte i selskapet. Siden det absolutt har eksplodert i popularitet, har Microsoft nå annonsert at de er klare for en enda større investering.

Ifølge Bloomberg har Microsoft åpnet lommeboken og vil spytte inn tilsvarende 10 milliarder dollar i OpenAI om noen år. Microsoft-sjef Satya Nadella kommenterer:

"I denne neste fasen av partnerskapet vårt vil utviklere og organisasjoner på tvers av bransjer ha tilgang til den beste AI-infrastrukturen, modellene og verktøykjeden med Azure for å bygge og kjøre programmene sine."

Microsoft gjør store investeringer i OpenAI


Loading next content