Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Monopoly Tycoon

Monopoly Tycoon

Infogrames har på mange måter utviklet den nøyaktige opplevelsen av Monopoly, som man må ha hatt i hodet, mens man spillte brettspillet. Og litt til...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er de,som mener, at sjarmen forsvinner, hvis man prøver å overføre et terning- eller brettspill til PC. Noe kan det selvfølgelig være i det, hvis produsenten bare har overført nøyaktig det samme gameplayet, det samme spillbrettet - uten å tilføre noe nytt, uten å utnytte PC'ens kraft og muligheter for for eksempel å vise spillet i 3D. Infogrames kjøpte i fjor lisensen fra Hasbro til å utvikle PC spill på basis av en rekke klassiske brettspill-titler. Kan Monopoly Tycoon nagle deg til monitoren - eller skal de gamle krøllete pengesedlene og det knekte og slitte spillbrettet frem igjen?

HQ

Brettspill i 3D
Infogrames har på mange måter utviklet den nøyaktige opplevelsen av Monopoly, som man må ha hatt i hodet, mens man spillte brettspillet.

I stedet for en fast kvadratformede banen - er byen i Monopoly Tycoon et åpent 3D-landskap, med fotgjengere, bilister, virksomheter, kunder og så videre. Nå er det heller ikke lenger små fargede brikker, som blir satt på brettet, når man har kjøpt et hotell. Nei, nå kan man komme helt nært - og se gjestene komme og gå.

Spillet starter i 1930, hvor du som spiller har en begrenset sum penger til rådighet - og byen har enda ikke vokst seg stor. Det er nå din oppgave å bygge og investere i eiendommer, anlegge jernbaner og etablere virksomheter.

Det er en fin balanse mellom de SimCity-lignende elementene og de mer økonomisk orienterte aspektene, som alle er samlet i en overskuelig og lettilgjengelig brukerflate - selv om den er er litt vel kulørt. Men det er nettopp en del av sjarmen ved Monopoly Tycoon, at stemningen, fargene og begrepene fra brettspillet er fulgt med over til PC'en.

Dette er en annonse:

Nytt er det til gjengjeld, at du som spiller gjør en brukerundersøkelse, før du bygger eiendommer. På den måten kan du unngå å bygge nye boliger, hvor innbyggerne i byen din allikevel ikke vil bo eller å åpne butikker, som det ikke er noe kundegrunnlag for. Tro ikke, at du bare kan kjøpe en hvilken som helst eiendom du har sett deg ut. Du kan markere din interesse - så blir det innkalt til auksjon, hvor du er oppe mot 5 motspillere, datastyrte eller mennesker.

Sett deg et mål ...
Monopoly Tycoon består av en rekke scenarier, med mål som strekker seg fra å bygge den største byen i løpet av et gitt antall år - eller å oppnå stemmer nok til å bli byens borgmester. Det er også en ’Last Man Standing’-mode - eller Robinson-mode, om man vil - hvor innbyggerne stemmer ut spillerne av spillet, én etter én.

Der er mange måter å tjene penger på i Monopoly Tycoon. Det er lett å starte virksomhetstyper som bakerier og barer, mens de til gjengjeld er utgiftskrevende i form av husleie, lagerbeholdning og så videre. Derimot er det en god idé å samle virksomhetene i innkjøpsentrene.

I forhold til brettspillet er det tilføyd den dimensjonen, at visse virksomhetstyper først er til rådighet for spilleren, når tidspunktet i spillet passer til det. Det gjelder for eksempel isbarer og data-forretninger. Samtidig kan eksisterende virksomhetstyper utgå - eller i hvert fall bli presset på markedet av nye typer. Slakterforretninger kommerfor eksempel under press fra delikatesseforretninger.

Dette er en annonse:

Byen i Monopoly utvikler seg i en slags ’real time’, hvilket vil si, at en spilledag utgjør 5 år i byens liv. Hastigheten kan settes opp i perioder, mens man venter på langtidsvirkningen av investeringene dine.

Grafikk
Under alle omstendigheter kan man nyte spillets 3D grafikk. Der er kanskje ikke voldsomt mange detaljer og karaktertrekk ved figurene, men bare de forskjellige 3D-visningene av byen og ikke minst de flytende og raske skiftene mellom dem, gir en ny og spennende spillopplevelse, i forhold til brettutgaven.

Dessuten kan man nyte hvordan bakgrunnsmusikken er både lett, munter og ikke minst tidstypisk for den perioden, som tidspunktet i spillet uttrykker. I tillegg kommer lydeffekter, som understreker den generelle muntre stemningen, for eksempel lyden av klingende mynt, når det er "kunder i butikken", eller av vind, biler, fotgjengere og av byens øvrige liv.

Hvis du ikke klarer deg uten veinavnene fra brettspillet, kan du også stille inn verdenen til å bruke de samme på PC'en. Det er allikevel på ingen måte det samme som å se Tigerstadens bybilde på skjermen. Så er det nesten morsommere å stille inn navnene fra et helt annet land.

Jeg har litt problemer med å gi avkall på den spesielle spillopplevelsen, som innfinner seg rundt et spisebord, hvor det blir spilt Monopol eller Millionær, og hvor luften er tjukk av spillernes glede og skuffelser over begivenhetenes gang. Bare ansiktsuttrykket hos den motspilleren, som er uheldig nok til å havne på Rådhusplassen, akkurat når du har rukket å kjøpe et hotell på grunnen, mer enn slår det Monopoly Tycoon kan fremkalle av virtuell respons.

Men Infogrames har med Monopoly Tycoon faktisk begått en bra avbalansert, spennende og ikke minst nytenkende data-utgave av det klassiske brettspillet. Kanskje vil du savne de tilfeldighetene, som preget brettspillene - og kanskje vil du bli irritert over, at man ikke kan justere spillets innstillinger, når det er satt på pause. ’Real time’ i spillet betyr faktisk ’real time’. I hvert fall burde det vært stoff til mange timers, dagers og netters spill foran skjermen, ikke minst hvis du deler opplevelsen med andre i et multiplayer-spill.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Bra og loyal overføring av brettspillets sjarm til PC skjermen.
-
Flate og karakterløse figurer i byene.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Monopoly TycoonScore

Monopoly Tycoon

ANMELDELSE. Skrevet av Carsten Skov Teisen

Infogrames har på mange måter utviklet den nøyaktige opplevelsen av Monopoly, som man må ha hatt i hodet, mens man spillte brettspillet. Og litt til...

0
Monopoly Tycoon demo

Monopoly Tycoon demo

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Infogrames har sluppet en demo av den digitaliserte og lettere ombygde versjonen av det, vi normalt kjenner som Millionær.Loading next content