Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Ratchet & Clank

Møt nye, gamle Ratchet & Clank

Vi har fått en smakebit på Ratchet & Clank til PS4, som starter serien på nytt ved å ta den til nye høyder. Dette virker særdeles lovende...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Farger, fantasi og latter. Det har blitt sluppet forholdsvis få lettbeinte plattformspill til den nåværende konsollgenerasjonen (i hvert fall utenfor Nintendos maskiner), og på denne måten føles timingen til Ratchet & Clank veldig bra. Spillet slippes egentlig i forbindelse med animasjonsfilmen med samme navn, men tidspunktet er veldig passende innad i spillbransjen også. Flaks, hadde vel Severin Suveren sagt.

HQ

Samtidig skiller også dette spillet seg fra andre titler knyttet til filmer, og dét i positiv forstand. Til forskjell fra så mange lisensierte spill er Ratchet & Clank et moderne og velpolert produkt, som lever opp til standarden man forventer at en 2016-tittel. Dette er hverken et billig spill knyttet til filmen, eller en lat nyversjon av originalen. Når det er sagt er naturligvis tilfellet her at filmen er basert på spillet, og ikke motsatt slik det pleier å være. Derfor er rammeverket rundt, og ikke minst utvikleren med ansvaret (Insomnac Games) langt mer solid.

Det som imponerte oss mest da vi fikk teste spillet et par timer i Madrid, var selve nivåene. De var både vakre og varierte, og en fryd å utforske. Kontrollene var også stramme og gode, og kontrasten til de tidlige PS2-spillene var enorm. Nye Ratchet & Clank føles mykt samtidig som det er presist. Det er en tilgjengelig godbit, som attpåtil er lekker å se på.

Dette er en annonse:
Ratchet & Clank

Også var det våpnene da. I seriens rette ånd er det selvsagt massevis av spinnville våpen å velge blant, og våre foreløpig favoritter er The Pixelizer og The Sheepinator. Førstnevnte forvandler fiender, inkludert bosser, til en ufarlig sky av piksler, men sistnevnte forvandler dem til... vel, sauer. I tillegg storkoste vi oss med sekvensen inne i et romskip, men vi skal ikke spolere hva som skjedde der i denne teksten.

Nevnte vi hvor pent dette spillet er? Vel, det er så pent at det fortjener å bli gjentatt, og til tider er faktisk nivået helt på høyde med filmen. Dette gjør overgangen til sekvenser som hentet nettopp fra filmen sømløse og myke, og på tvers av både spillet og filmen er stemmeskuespillet av toppklasse.

HQ
Dette er en annonse:

Det er altså grunn til å glede seg, og kvalitetsfølelsen vi ble vitne til i denne smakebiten gjorde oss nokså trygge på at resten av spillet vil holde samme klasse. Vi huket likevel tak i James Stevenson, community lead hos Insomniac, for en rask gjennomgang av hva vi kan forvente.

- Ved siden av noen strukturelle endringer har vi nye planeter og nye nivåer som henger samen med filmen, forklarte Stevenson. - Noen av tingene som gjør comeback har dessuten en helt annerledes "feeling" og vi har utvidet mange områder. For eksempel har vi Gaspar, som har blitt et stort område man kan utforske med Jetpack. Jetpacken var ikke med i originalspillet, men ble lagt til i Ratchet & Clank: Nexus, og den fungerte så bra at vi hadde lyst til å ta den med videre. I tillegg til dette har vi forbedret romkampene og kampene med fly. Vi har også lagt til flere nye bosser, og du vil få sjansen til å spille som Clank.

I tillegg føler Stevenson seg sikker på at både gamle og nye fans vil like dette. - Jeg tror dette er et veldig bra sted å starte. Du trenger ikke å ha spilt de forrige spillene for å kaste deg inn i dette. Det er en opprinnelseshistorie for Ratchet og Clank, akkurat som i filmen. Det finnes ingen helsprø undertittel og historien spinner ikke videre på noe som har vært tidligere. Det er noe du kan plukke opp å spille uansett om du kjenner serien eller ikke.

Med tanke på at det siste spillet vi kan huske til PS4 i denne sjangeren var det nokså underveldende Knack, er det veldig betryggende å tenke på at den dynamiske duoen Ratchet & Clank ser ut til å være i bedre form enn noen gang. Vi gleder oss til lanseringen den 20. april.

Ratchet & ClankRatchet & Clank
HQ
Ratchet & ClankRatchet & ClankRatchet & Clank

Relaterte tekster

6
Ratchet & ClankScore

Ratchet & Clank

ANMELDELSE. Skrevet av Tomas Veiden

Hvis man lager en film av et spill, og deretter et nytt spill av filmen, hvor mye er igjen av originalen? Vi har sett på ny-gamle Ratchet & Clank til Playstation 4...

1
To timer med Ratchet & Clank

To timer med Ratchet & Clank

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Ratchet & Clank er en duo mange anser som de virkelige maskotene til Playstation, og nå har de endelig dukket opp på Playstation 4. Vi har gitt spillet to timer, og disse...

0
GR Live spiller Ratchet & Clank

GR Live spiller Ratchet & Clank

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Playstation-maskotene Ratchet og Clank er klare med sitt comeback, og det skjer i form av spillet Ratchet & Clank - enkelt og greit. Dette skal naturligvis våre verter i...Loading next content