LIVE
HQ
logo hd live | MultiVersus
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   hardware-tekster

   MSI Katana 15 B13V

   En flott, rimelig bærbar PC som likevel klarer å levere tungvektsytelse.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   For et par måneder siden fikk jeg sjansen til å teste den bærbare superdatamaskinen MSI Stealth 17 Studio A13VH. Et beist til tre og et halvt tusen kroner som var bygget for gamere som ikke kunne leve uten 4K-grafikk, selv når de var på farten. Nå ser vi på den andre enden av spekteret med MSI Katana 15 B13V.

   Det betyr ikke at denne bærbare PC-en er i den motsatte enden når det gjelder kvalitet. Ja, du får en rekke forskjellige spesifikasjoner her, men med tanke på prisen på under 1 000 kroner for 4050-versjonen (som er den vi har brukt i denne testen), er det du får her, veldig bra til svært bra.

   MSI Katana 15 B13V

   I Katana B13V får du en Intel Core i7-13620H, en RTX 4050 Laptop GPU, en 1080p IPS-skjerm med 144 Hz, 16 GB DDR5 RAM og en 1 TB SSD. 1080p-skjermen høres kanskje ut som en funksjon som snart hører fortiden til, men for å være ærlig ble jeg imponert over bildekvaliteten med en gang jeg åpnet denne bærbare PC-en. Så lenge du ikke umiddelbart lar deg skremme av tallene 1, 0, 8 og enda et 0, er det lite sannsynlig at du vil merke at oppløsningen er i underkant av hva enkelte skjermer har.

   Dette er en annonse:

   SSD-enheten på 1 TB er den eneste andre tingen som kan anses som en ulempe, og den er i dag det absolutte minimum for spilling, og vil bare la deg ha et par håndfuller moderne spill på enheten samtidig, men hastigheten på SSD-enheten er ganske god, og igjen snakker vi her om spilling på (noe av) et budsjett. Det er også mulig å oppgradere SSD-enheten hvis du føler deg selvsikker.

   MSI Katana 15 B13V

   Hvis du er villig til å bruke litt ekstra penger, kan du oppgradere RAM og GPU til 64 GB og en 4070. Du kan gjerne gå for en ytelsesøkning hvis du trenger det, men jeg ble positivt overrasket over kraften i 4050 og hvordan den håndterte ray-tracing i krevende spill. Ja, den bærbare PC-en ble varm og høylytt når jeg spilte over lengre perioder, men jeg merket likevel ikke noe vesentlig fall i ytelsen, noe vi får se når vi kommer til benchmarkene.

   I likhet med skjermen er også høyttalerne på Katana 15 B13V solide. God lydkvalitet som komplimenterer det visuelle og får deg raskt inn i spillet. De fleste vil nok bruke lydkontakten eller en av de mange USB-portene til hodetelefoner, men det er fint at MSI ikke har spart på denne funksjonen for de som liker å bare la lyden spille fra laptopen.

   Dette er en annonse:
   MSI Katana 15 B13V

   Noe jeg ikke var så begeistret for, var designet denne gangen. Den er klumpete, tung og plastikkaktig. Det er klart at du må ofre litt luksus når du må ut med rundt 1000 pund for en gaming-rigg, men jeg synes det var litt rart at modellen var så klumpete. Til tross for den mindre skjermstørrelsen kommer den ikke til å passe like godt i en ryggsekk på grunn av dette. Når det gjelder utseendet, var det ikke noe problem. Som vanlig tilbyr MSI en elegant, sofistikert svart farge for de som ønsker det, og det er også litt RGB på tastaturet.

   Tastaturet og styreflaten er greie nok, og det er egentlig alt jeg kan si om dem. De er ikke de beste jeg har brukt, og absolutt ikke de verste, men de faller inn under den typiske følelsen av en gaming-laptop. Igjen, det er ikke så mye å si om dem, for de er ikke den bærbare PC-ens midtpunkt. Som seg hør og bør med alle bærbare spill-PC-er, er det heldigvis ytelsen som virkelig imponerer, så la oss ta en titt på noen benchmarks. For ordens skyld nevner vi at alle testene nedenfor er tatt i en oppløsning på 1920x1080.

   Cyberpunk 2077

   Ultra uten RT - 78,72 FPS

   RT lav - 82,39 FPS

   RT Medium - 82,81 FPS

   Red Dead Redemption 2

   Ultra (favorittkvalitet) - 63,66 FPS

   Horizon Zero Dawn

   Ultimativ kvalitet - 78 FPS

   TW: Warhammer III

   Ultra Campaign Benchmark - 62,8 FPS

   Ultra Battle Benchmark - 62,3 FPS

   Borderlands 3

   Ultra - 69,43 FPS

   Marvels Guardians of the Galaxy

   Svært høy - 138 FPS

   Ultra - RT High - 109 FPS

   Shadow of the Tomb Raider

   Høyeste - 113 FPS

   Alt i alt er MSI Katana et av de beste valgene du kan gjøre i prisklassen for bærbare PC-er. Den har god spillytelse, en skjerm som imponerer selv om den ikke når opp til den høyeste oppløsningen du kan få, og bare når det gjelder design og styreflate føles det som om den kunne vært bedre. Med tanke på at dette er underordnet for de fleste spillere, er det en enkel anbefaling.

   08 Gamereactor Norge
   8 / 10
   +
   Flott skjerm for 1080p, supersolid spillytelse, konkurransedyktig pris
   -
   Designet er litt klumpete, batteritiden holder ikke lenge
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


   Loading next content