Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster
MSI Trident 3

MSI Trident 3 endrer en konsollspillers mening

Vår danske redaktør Magnus har holdt seg til konsollene hele livet, men etter å ha prøvd MSI Trident 3 vil dette endre seg...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vanligvis når du kommer til oss i Gamereactor for gadget-anmeldelser antar jeg at du til en viss grad forventer en rekke tekniske spesifikasjoner og detaljer om produktet. Derfor prøver vi som regel å virkelig slippe nerden og tallelskeren i oss fri når disse tekstene skrives. Denne gangen vil det dog bli noe annerledes siden dette produktet må sees i sammenheng med de mer allmenne konsollene og PC samtidig som vi anmelder det som et eget produkt.

For litt kontekst vil jeg gjerne forklare litt om fortiden min. Det har seg nemlig slik at jeg alltid har likt konsollene bedre enn PC. Med et travelt liv som både familiemann og videospilljournalist ønsker jeg så få hindre som mulig når jeg først får tid til å spille. Jeg skal kunne ligge i sofaen og slappe av, ikke måtte bekymre meg for gamle drivere, oppdateringer, troubleshooting, virus, og alt annet PC-spillerne må tåle mer av enn konsollspillerne. Slikt ville jeg ikke hatt tid eller nerver til.

MSI Trident 3
MSI Trident 3MSI Trident 3
Dette er en annonse:

Gjennom årene har vi fått teste en rekke kraftige og svindyre PC-er. De blir alle mer spektakulære og majestetiske for hver dag som går, noe som bare har betydd mer rot i mitt hode. Kollegaene mine har ofte sendt hånlige bemerkninger til meg, og spådd at jeg før eller siden ville innse at PC er den beste spillplattformen.

Steam Machines var et stort steg i riktig retning. Å ha en liten og kompakt spillfokusert maskin ved siden av TV-en i stedet for å ha et stort kabinett hørtes mildt sagt tiltalende ut. Uheldigvis var de eksemplarene vi fikk teste langt fra fristende. De var dyre, langt fra så intuitive som jeg hadde håpet, og virket ikke å være en så fin kombinasjon som lovet. Samtidig virket det som om luften gikk raskt ut av den ballongen, noe som også førte meg tilbake til Playstation 4, Xbox One, og Wii U-en i stua. I alle fall til jeg nylig fikk tilbudet om å prøve ut Trident 3.

Beskrivelsen var ganske enkel: et kompakt produkt som bød på tonnevis med hestekrefter til en relativt billig penge. Av erfaring ble den kinesiske muren av fordommer raskt bygget opp, men jeg valgte uansett å gi konseptet en ny sjanse. Dette valget har virkelig endret meningene mine.

Først og fremst er Trident 3 overraskende liten. Selv med de små dimensjonene 346,25 x 71,83 x 232,47 millimeter er den bedre ventilert og bråker mindre enn Playstation 4 Pro-en som står like ved. Det tok derfor ikke lang tid før de første fordommene mine forsvant.

Dette er en annonse:

Disse aspektene av maskinen gjorde at den raskt fant sin plass i den lille TV-benken i stua. Den er faktisk så diskret at den nærmest går i et med bøkene og at alt det andre jeg har fylt hyllene med. Ikke trenger jeg å bekymre meg for at den blir varm heller siden MSI har tatt en side fra Microsofts bok og plassert luftingen på toppen. Slik tåler den å plasseres mellom andre objekter. Når den er såpass liten kan det også flyttes ganske enkelt, noe som alltid har vært et av ankepunktene min mot PC-er.

Siden den er såpass liten forventer man kanskje ikke at den skal yte så veldig bra, men selve konseptet med Trident 3 er jo at den skal være sterkere enn konsollene. Det er den virkelig også. Den overgår forventningene mine til de grader. MSI hevder at den er verdens minste og mest kompakte Virtual Reality-klare maskin, og den er i hvert fall VR-klar. Maskinen jeg har testet er den sterkeste og dyreste, og inneholder et GTX 1060-grafikkort, 8GB RAM, 256 GB SSD harddisk (samt en 1TB SATA harddisk) og en i7-7700 prosessor. Her snakker vi altså ikke om noe som så vidt klarer VR, men som er et godt stykke over også.

Uansett er det viktigste av alt at man kan opplever en forskjell om man spiller på Trident 3 og konsollene. Her pleier vi som regel å snakke om dyptgående testresultater og analyser, men for en som alltid har holdt seg til konsollene velger jeg heller å fortelle om selve opplevelsen min. Konklusjonen er enkel: denne har levert mye bedre enn konsollene mine. Da mener jeg ikke bare i forhold til flere effekter og slikt på skjermen, for disse varierer. Derimot snakker jeg mer om den mye omtalte bildeoppdateringen. Vanligvis hater jeg debatten om 30 mot 60 bilder i sekundet, men etter disse dagene er det vanskelig å ikke se nytten av den ekstra flyten enkelte spill byr på. Både Hitman, The Division, og særlig For Honor kjørte merkbart bedre på Trident 3. Hver animasjon føltes mer naturlig og jevn, noe som gjorde tiden med PS4 Pro-en min litt mindre gøy.

MSI Trident 3

For å toppe forvandlingen min fra en fordomsfull konsollspiller til dagens anerkjennelse av at PC-er virkelig dominerer på det tekniske aspektet har vi med den mest imponerende delen av maskinen, prisen. Dette har nemlig vært det kanskje største minuset med PC-er for min del. Å måtte bruke flere tusentalls kroner for å være i samme sjiktet som konsollene har aldri fristet, så med tanken på at MSI sin maskin skulle være mye kraftigere enn konsollene og mer kompakt enn andre PC-er, forventet jeg en ekstra høy prislapp. Det kom derfor som en stor overraskelse da jeg fikk vite at den sterkeste maskinen jeg fikk teste koster like under 10 000 kroner. Etter min mening er dette billig med de spesifikasjonene og allsidigheten tatt i betraktning.

MSI Trident 3 er selve essensen av PC-forkjempernes argumenter. Den byr på alle fordelene PC-ene har, samtidig som den unngår samtlige ulemper. Jeg ser meg derfor nødt til å kaste inn håndkleet i PC vs konsoll-debatten. Denne maskinen er noe enhver konsollspiller som overveier å investere i spill-PC bare må ha.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Vi pakker opp MSI Trident 3

Vi pakker opp MSI Trident 3

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactor TVs egen Dóri er en svoren PC-mann, og nå har han stått på for å skaffe en Trident 3 til konsollspilleren Magnus. Her er starten på en videoserie hvor vi skal...Loading next content