Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Nascar Racing Season 2002

NASCAR Racing Season 2002

PC eiere får oktan i blodet med denne solide utgivelsen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det tiltaler det indre barnet å få muligheten til å sette seg bak rattet i en racerbil, kjøre gassen i bunn og gi motstanderne bakhjulet. Farten, spenningen - og det at skader ved uhell bare var å finne på skjermen, appellerer til å droppe hemningene - akkurat som når den fredelige besteborgeren Langbein setter seg inn bak rattet i sin bil. Det skjer noe med føreren, det er blodet og adrenalinen, som blir satt i bevegelse.

HQ

Det er stor forskjell på hvilke spill- og løpstyper, som tiltaler publikum, alt etter om man er amerikaner eller europeer. Mens europeerne typisk interesserer seg for Formel 1-løp, rally og motocross, dyrker amerikanerne også Indycar og NASCAR-racing.

Ved første øyekast er NASCAR-løpene en grusomt ensformig affære, hvor de topptrimma kjøretøyene drønner av sted på simple sirkel- eller elipseformede baner. Sett utenfra er det ikke det helt store pirket med taktisk opplegg, stigninger og kurver. Det er farten, følelsen av nærmest å være vektløs, som utgjør det spillets egentlige force. Sierra fortsetter med NASCAR Racing Season 2002 rekken av spill, som er basert på denne veldig amerikanske løpstypen.

Detaljer og feeling
Med dempede forventninger kobler jeg mitt Force Feedback-ratt til PC’en, starter spillet, kalibrerer rattet under innstillinger og starter med å ta et Quick Race. Dere vet - ikke snakk om å lese noen manual eller gjennomføre en håndfull tutorials - bare rett på!

Det var en behagelig overraskelse å oppdage, hvor avgjørende det er i spillet å ha føling med bilen og banen. Mange andre NASCAR-spill, ikke minst på konsoll, kan stort sett styres - og alt for lett vinnes! - ved å holde toppfart fra første sekund. I NASCAR Racing Season 2002 spiller idealsporet på banene en avgjørende rolle. Hvis man ikke kommer bløtt nok inn i svingene, er det overhengende risiko for, at man tørner inn i barrieren og at bilen begynner å spinne, så man raskt ender opp sist i feltet.

Dette er en annonse:

I den forbindelsen er det avslørende - og samtidig aldeles fornøyelig å se og ikke minst ha muligheten til å redigere de langsomme gjengivelsene av sine utfoldelser bak rattet. Det gir en ekstra piff til den meget kulørte stemningen, som omgir løbene og kjørerne, helt i tråd med den meget svulstige måten amerikanerne dyrker deres sportshelter på. Dessuten er det guidet rundvisning på samtlige baner, hvilket gir den enkelte banen en ekstra piff - pluss at man selvfølgelig blir bedre forberedt på de spesielt kritiske delene.

I forhold til de tidligere titlene i NASCAR-serien er det mest oppsiktsvekkende nye, at det er tilføyd en kjøreskole for nybegynnerne. De 10 leksjonene er en utmerket innføring i både baners og bilers finurligheter, og er man fortsatt litt usikker, kan man slå på visning av idealsporet. Når man er blitt passe fortrolig med bilen sin, kan man begynne å måle karrieren sin som NASCAR-kjører, ut over det enkelte løpet og gi seg i kast med en hel sesong.

La være å kikke på tilskuerplassene. I det omfang man kan fange konturene av tilskuere, fremstår de som karakterløse pappskilt. Men på banerne er detaljerikdommen på topp. Det største problemet med grafikken er imidlertid, at man må råde over nesten den kraftigst tenkelige monstermaskinen, før man får en akseptabel ytelse i den høyeste oppløsningen.

Fortsatt ensformig lyd
Uansett hvor mye detaljer og stemning, det er lagt i dramatikken under løpene, så forblir lydsiden temmelig ensformig. Til dels kan det tilskrives de enkle banene, hvor det ikke er nødvendig å bremse opp og gire ned for å komme kjapt og helskinnet gjennom et hårnålsving. Men under alle omstendigheter ender motorstøyen fort med å være en irriterende metallisk bromming, ikke minst når man ligger i eller har kontakt med feltet - og alle bilene kjører på samme måte. Til gjengjeld hviner dekkene såpass skarpt og skjærende i svingene.

Dette er en annonse:

Det kan allikevel ikke overskygge en utrolig medrivende opplevelse, som ikke minst ’lever’ i kraft av den sarte styringen, hvor det ikke er plass til å slappe av - ikke, hvis man vil vinne i hvertfall. Glem alt om å styre spillet via tastaturet. Det må ganske enkelt et ratt til!

Et annet must er å være flere om å spille NASCAR Racing 2002 Season. Svakheter og forutsigelighet i den kunstige intelligensen, som f.eks. viser seg, når løpene er fare- eller risikomarkert med flagg, forsvinner naturligvis, når man i stedet er oppe mot opp til 42 andre kjørere av kjøtt og blod via nettverk eller internettforbindelse. Utviklerne hos Papyrus har ikke gitt spillet den nødvendige gennomførte overhalingen fullt ut. Til gjengjeld er det tilføyd mange detaljer og nye muligheter, ikke minst for nybegynnere. Hvis du er besatt av en fartsdjevel - eller hvis blodtrykket ditt måles i oktantall, så vil anskaffelsen på ingen måte være forgjeves.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Realistisk føling med bil og bane for dedikerte fartsdjevler.
-
Selv på en monstermaskin kan ikke grafikken avvikles knirkefritt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content