Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

Et av favorittspillene til Peter har fått en oppussing. Har det blitt gjort nok for å forbedre denne perlen?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Så var vi her igjen. Nok et spill har fått sin egen remaster. Veldig i vinden om dagen det der, er det ikke? Men denne gangen er det ikke et hvilket som helst spill som har fått remaster-behandlingen - dette er Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, et av mine favorittspill gjennom tidene.

Det var med spente øyne jeg for første gang fyrte opp Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered. Jeg hadde nesten ikke rørt originalen på PS3 siden det ble utgitt tidlig i 2013. Det var et spill jeg falt pladask for. Den sjarmerende grafikken utviklet i samarbeid med det verdenskjente Studio Ghibli og musikken komponert av legendariske Joe Hisaishi oser av sjarm. Men dette var jo et spill jeg allerede hadde spilt, jeg var klar for å se hva som hadde blitt gjort for å pusse opp spillet for dagens spillkonsoller.

Men først vil jeg si at denne anmeldelsen hovedsaklig vil ta for seg hva som har skjedd siden originalen kom ut. Dette er kanskje ikke rette anmeldelsen for deg som aldri har vært borti spillet før. Til tross for mitt fokus, tenker jeg det er greit med en liten introduksjon til dere som er helt grønne.

Dette er en annonse:

Vi følger Oliver, en ung gutt fra Motorville som på tragisk vis mister moren sin i en ulykke. Han isolerer seg og sliter med å takle dette tapet, men møter plutselig en fe ved navn Drippy. Oliver blir fortalt om at det finnes en annen verden parallelt med hans egen og at han gjennom denne andre verdenen kan potensielt bringe moren tilbake til live. Dermed starter et enormt eventyr gjennom et fremmed land for å prøve å redde moren.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

Noe som slår meg veldig raskt i Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered er at ikke mye har skjedd siden originalspillet. Spillet har blitt oppskalert fra 720p til 1080p, bildeoppdateringen er økt fra 30 bilder i sekundet til 60 bilder i sekundet. (Spillet kan nå helt opp til 4K, 30 bilder i sekundet på PS4 Pro. Men ønsker du 60 bilder i sekundet, kommer du ikke høyere enn 1440p på Pro). Og det er egentlig det. Det kan se ut som at teksturer har blitt bearbeidet noe, men ikke veldig mye. Jeg la også merke til at underteksten har blitt litt glattere i kantene. Men det sier jo litt når jeg trekker frem noe så flisespikkete som underteksten når jeg skal nevne forbedringer siden sist. Det er altså ikke mye å hente for deg som allerede har spilt spillet. Spillet i seg selv føles også helt identisk til originalen. Mange mislikte kampsystemet i Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, og om du ikke likte det må jeg skuffe deg med at det er helt likt.

Spillet introduserer også spillmekanikker i akkurat samme tempo som i originalen. Man må dermed belage seg på å spille noen timer før man i det hele tatt kan rekruttere nye "familiars", lære nye kampteknikker etc. Når spillet introduserer nye kompanjonger er det veldig frustrerende å ikke ha mulighet til å beordre dem til å bruke «defense» når et stort angrep kommer vår vei. Dette er jo noe man ikke lærer før man er mange, mange timer inn i spillet. Hvis du har noe du irriterte deg over første gangen, så må du belage deg på å irritere deg igjen. Rett og slett.

Dette er en annonse:

Jeg synes det er rart at det er blitt gjort såpass lite i denne remaster-utgaven. Hva med en ny vanskelighetsgrad? Hva med å få et utvalg familiars man kan begynne eventyret med? Det er jo så dumt å alltid måtte starte med den samme. Hva med flere familiars? Nye quests? Hva med noen nye animerte film-snutter? Det er så mye de kunne gjort for å få denne nye utgaven til å føles mer verdt.

Jeg er litt skuffet. Når det er sagt, så er det fortsatt det samme gode spillet, men som til tider viser sin alder. Det kom jo tross alt ut i Japan i 2011. Hvis du aldri har spilt dette spillet, så er dette noe du MÅ kjøpe. Det er fortsatt et av de beste spillene noensinne. Dere som allerede har opplevd denne perlen bør egentlig styre unna, med mindre dere er desperate etter å spille gjennom spillet igjen og ikke har mulighet til å spille PS3 utgaven lenger.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

(Jeg liker egentlig ikke å kommentere min endelige karakter på spill i selve teksten i anmeldelsene mine, men gjør et unntak her. Jeg gir dette spillet 8/10 fordi de ikke har gjort nok i oppussingen av dette spillet. Jeg står fortsatt for at dette er blant de beste spillene noensinne, og klarer dermed ikke gi denne utgaven lavere enn 8/10 heller).

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fortsatt et av de beste spillene noensinne. Glatt bildeoppdatering. Fantastisk musikk og grafikken er god nok.
-
Ikke gjort nok oppussing. Ingen nye funksjoner eller gameplay-elementer. På sett og vis nøyaktig det samme vi ble servert i 2013.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content