Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Ninja Town

Ninjatown

Marius Kvitberg Evjenth har spilt seg gjennom det sjarmerende ninjaspillet, og latt seg underholde. Litt, i alle fall...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

En skal tidlig krøkes, heter det, og nå skal de minste til pers slik at de kan bli gode skrivebordsgeneraler senere i livet. De barneglade sjelene bak Shawnimals-produktene har nemlig fått snekret sammen et nusselig lite myk-krigsspill fra ninjauniverset sitt, hvor alle innbyggerne av Ninjatown er blide, søte og lykkelige helt til den, eh, demoniske Mr. Demon dukker opp for å lage kvalm.

HQ

Alle som har drept litt tid på gratis spillsider vil kjenne igjen konseptet: Som landsbyens vismann/shogun sitter du høyt over byen i en luftballong med full utsikt over DSens berøringsskjerm, hvor din mektige stylus bygger hytter med ninjaer i. Så, når gongongen plinger, starter et tog av smådjevler turen gjennom landsbyen og eventuell motstand. Og har du bygd riktig type ninja til riktig fiende, ut i fra et ganske barnevennlig utvalg, vil de søte små automatisk kjempe din sak med bestemte ørefiker og spretterter. Også sitter man jo tross alt med en DS, så gammel-ninjaen i ballongen har et par triks i de lange ermene som alle gjør god bruk av teknologien. Man kan blåse de innpåslitne fysakene avgårde, brenne dem med forstørrelsesglass eller - og barna liker denne - legge ninjabæsj i veien slik at de besvimer av lukten. Skulle fienden klare å velte seg gjennom hele banen, vil hver djevel stjele ett av mange liv man har til rådighet, før man til slutt taper.

Det skal riktignok mye til, hvertfall på de første nivåene. Da har man plenty av ressurser og kan smekke opp mengder av ninjahytter, men senere må de små gameremnene bruke sin uslepne strategiske sans når fienden vralter inn fra flere kanter og i større antall. Helt senest i spillet begynte også jeg å svette litt (dog veldig diskrè). Sukkersøtt som det er skal Ninjatown roses for å ha et stresselement som straffer ganske så nådeløst hvis man har slurvet med prioritering av ressurser og plassering av ninjahytter.

Likevel kommer man ikke helt fra at dette er RTS ekstra-ekstra light, og spillet er mer av typen reaksjonstest enn et strategispill. Spillmodellen er jo heller ikke ny, det finnes allerede utallige variasjoner av "bygg forsvar/raketter/kanoner som kan skyte strømmen av soldater/bobler/whatever og få fete oppgraderinger og skryt av det på Facebook". Dette er bare det samme spillet i Ninjatowns søte drakt.

Og det er absolutt en fin drakt, fargene er flotte og den grafiske stilen til Shawnimals er supersjarmerende i all sin japanskhet. Det er vel heller ikke så overveldende mye som skjer på en gang at DSen får problemer, så regn med en glatt opplevelse. Det er en gjennomgående bruk av berøringsskjermen også, og siden du kan tappe på ninjaene dine for å gi dem en liten effektivitetsboost får man bruk for pennen nesten hele tiden. Lyden er absolutt godkjent, med et lite trekk for noen ufine tjukkasdjevler som raper i 8-bit.

Dette er en annonse:

Du kan dessverre bare dra et begrenset spillkonsept til et visst punkt før begeistringen slukner. Jeg skal gladelig innrømme at jeg koste meg dugelig den første halvtimen, men så la jeg det fra meg og slet med å skru på igjen. Ninjatowns eneste sjanse er å trollbinde spilleren med sitt vanedannende gameplay og fine farger, og det funket ikke på meg. Nå var sikkert ikke produksjonskostnadene de helt store heller, siden det antakelig bare var å copy/paste koden til noe fra Miniclip, så noen gedigen kassasuksess var nok heller ikke planen. Når det er sagt så skal man ikke kimse av presentasjonen i spillet, det ser som sagt flott ut og er gjennomført i all sin enkelhet. Det er bare litt platt. Og når man ser hva som er mulig å utrette på Nintendos minstemann, er det ikke så lett å skulle anbefale Ninjatown fremfor andre, mer obligatoriske kjøp.

Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
Dette er en annonse:
Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
Ninja Town
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Fin grafikk, brukbart tidsfordriv, bra for barn
-
Banalt, kjedelig i lengden, egentlig et flash-spill
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
NinjatownScore

Ninjatown

ANMELDELSE. Skrevet av Marius Kvitberg Evjenth

Marius Kvitberg Evjenth har spilt seg gjennom det sjarmerende ninjaspillet, og latt seg underholde. Litt, i alle fall...Loading next content