Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Nintendo hever ansattes lønn i Japan med opptil 10%

I en helt motsatt linje til andre selskaper - som for eksempel Microsoft - har Mario-skaperne til hensikt å beskytte sin arbeidsstyrke på lang sikt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Forrige måned måtte vi dele den triste nyheten om at Microsoft har gjort massive oppsigelser blant sine rekker. Når det gjelder selskapet som eier Xbox har mer enn 10.000 ansatte forlatt selskapet, og noen av dem fra videospillavdelingene.

Men noen ganger overrasker selskaper oss til det bedre ved å ta beslutninger som er veldig til fordel for sine arbeidere, for eksempel den siste tatt av Nintendo med sine ansatte i Japan. Nintendo har nemlig økt lønnen til sine arbeidere med opptil 10%, ifølge en Reuters-rapport. En gest som følger retningslinjene til den japanske statsministeren Fumio Kishida, der han ber landets selskaper om å øke arbeidernes lønn for å dempe inflasjonen.

I finansrapporten som ble utgitt i går fortalte Nintendo-president Shuntaro Furukawa aksjonærene at økningen tjener til å "sikre vår langsiktige vekst og arbeidsstyrke".

Denne gesten skjuler dog også en hard virkelighet for forbrukere som allerede begynner å bli oppfattet: Nintendo Switch-titler kommer til å lide en økning prisene på spill med minst 10 euro, som vi allerede ser i med for eksempel The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Nintendo hever ansattes lønn i Japan med opptil 10%


Loading next content