Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Nintendo taper millioner på Hardware

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I en ny rapport fra Nintendo, som avslører at de nye kassettene som skal brukes i Nintendo DS, er 30-70% billigere enn tidligere, gjemmer det seg også noen hittil ukjente og overraskende tall. Tidligere har nemlig Nintendo hevdet at salget av GameCube ga overskudd pr. solgte konsoll, og selv om det aldri ble helt avklart om uttalelsen faktisk var korrekt, så er dagens nye tall en smule overraskende.

Nintendo taper nemlig 20 millioner Yen hvert år på salg av hardware, altså ca. $180 millioner på både GameCube og GameBoy. Dette er allikevel ikke bekymringsverdig, for det er nemlig standard for alle de store aktørene på konsollmakedet å tape penger på hardware og i stedet gjøre underskudd til profitt med salg av software. Og software selger Nintendo masse av, men ikke desto mindre vil de selvfølgelig skjære ned på utgiftene, og det burde automatisk skje ved inngangen til neste generasjon, da den japanske veteranen planlegger å bruke de samme fabrikkene som denne generasjonen.Loading next content